Bebelusi de mai-iunie 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Buna,
n-am mai scris de multisor, dar cand sunt amandoua fetele acasa nu prea e timp nici sa deschid calculatorul.Aseara ne-am intors de la Slanic, unde am stat 10 zile. Le-a mers super bine la amandoua, Daria a crescut de nu mai putem sa varam copilul in lucrusoarele ce ne erau bune acum doua saptamani.
In rest toate sunt bune, multumesc lui Dumnezeu,asa s-a bucurat Daria cand a ajuns acasa, atat a ras la jucarioarele ei cand le-a revazut, acum trebuie sa ne reacomodam.
Va pupam si sper sa mai imi dea voie fetele sa intru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Adina, la Cora si la Selgros am fost cu bebe pus in scaunul de masina, cel scoica, si acesta pus in cosul de la magazin. Ca altfel nu da pe nicaieri voie cu caruciorul de bebe si zau daca inteleg de ce. Ca doar peste tot au senzori la iesire, daca le-ar fi frica sa nu bagam ceva in carut la bebe. Ma rog...

Azi eu si tati sarbatorim un an de la casatorie

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

La multi ani fericiti!
Eu am intrat cu caruciorul cu bebe in CORA. Ar5 fi chiar culmea sa nu ma fi lasat cre ca faceam un scandal...

Noi suntem epuizati dupa ziua de ieri, a fost foarte frumos, o sa punem si poze cand o sa le primim, iar eu nu ma simt deloc bine: ma ia cu frisoane, am picioarele umflate -> sunt varza!

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Neata la fete!

La noi ieri a fost o zi linistita pana sa mergem la piscina cu copilu' ca a inceput sa faca ca trenul in gara, ca nu-i placea deloc la umbra. Daca il puneam in soare si mai rau era. Apoi i-am dat sa pape si a tacut, pesemne ca-i era foame... iara... ca mancase cand am plecat din casa. Dar asta este!
Apoi l-am bagat cu piciorusele in apa si nu prea i-a placut. Ca a scancit! cred ca era un piculet prea rece pentru gustul lui.
Iar cand am ajuns in casa a adormit bustean. Aerul face minuni!

Mami de Alex mancacios

Povestea nasterii micului Alex:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885

Evolutia lui Alex:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;31/st/20050522/n/Alex/k/7a10/age.png

foto: http://photos.yahoo.com/piticii2003

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Am de lucru de nu ma vad, maine am de dat un raport si eu stau pe DC. Va suna cunoscut?

Am fost in weekend la Predeal. Am mai fost si acum 2 saptamani si de fiecare data e super. Dorm fetelor de rup pamantul si ne odihnim si noi mai bine. De vreo saptamana Ana a inceput sa manance doar de 6 ori pe zi. Adica ii facem baie seara la 8 si papa si apoi se mai scoala pe la 2 si pe la 6 sa manance. Cum pe Alina o preia Buni cand se trezeste, eu pot sa dorm apoi pana la 9-9:30 la urmatoarea masa a Anei. Asa ca nu stau rau cu somnul.

Acum chiar ca ma duc sa lucrez, ca tocmai mi-a fost livrata si noua imprimanta si nu mai am motive sa aman. Deh, asa e cand ai cariera...

Apropo, in august trebuie sa plec in strainatate la o conferinta si cum nu renunt la alaptat, o voi lua pe Ana cu mine (mi se asigura baby sitting). E vreo problema cu avionul la varsta aia? Florentina, vad ca tu vii in Romania. Ai intrebat pediatrul? De fapt oricum merg azi cu fetele la vaccin si consult, asa ca o intreb eu pe dr, daca imi aduc aminte, printre urlete.

lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Ma simt fresh, chiar dc nu am dormit decat 4 ore. Alex doarme de la 9 jumate si am reusit sa spal rufe, sa fac dus si sa ma spal pe cap. M-am ingrozit cat par imi cade! Am strans un pumn intreg...dc o tin in ritmul asta o sa raman cheala.
M-am gandit la un posibil motiv pentru care Alex a cerut atatea ore sanul meu...eu ieri nu am mancat decat prostii:o placintica cu mere, alune, o felie de paine cu pateu...pai de unde sa am lapte mult si satios? Cred ca saracuta bea apa chioara de la mine. Azi noapte, de disperare i-am facut ceiut Baby Drink si i l-am dat cu bibronul- ce fatza a facut cand si-a dat seama ca suge din altceva decat sanul meudar pentru ca tetina avea o gaura cam mare si ea e foarte lacoma, s-a inecat, s-a speriat si am continuat cu lingurita. Normal, dupa ce a baut ceai, a vrut iar tzatza.
Dar acum doarme atat de linistita de mi-a trecut toata oboseala.dar sper sa nu se mai repete noaptea asta.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Neatza spre pranz,

Corni, lamulti ani pt Timeea, sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa!
Gabitzam, multi ani fericiti impreuna!

Am facut si noi vaccinul sambata. Totul a fost bine, Mariuca nu a facut febra deloc dar i-am dat si paracetamol preventiv.

Sa va spun ce am putut sa ii fac copilului...am incercat sa-i tai unghiutzele , nu dormea , era linistita si i-am taiat putin din piele...nu va spun cum a putut sa urle, mi se rupea inima auzind-o...i-a curs si sange destul. Si asta, inainte de vaccin! Saracutza, am chinuit-o tare mult sambata!Sa avetzi mare grija!

Pe mine m-a certat dorctoritza ca nu-i dau ceai sau apa co[pilului si mai ales ca nu i-am dat calciul gluconic. Voi cum i-l dati? De biberon nu se atinge iar daca ii dau ceva cu linguritza de bebei , tzine in guritza sub limba iar apoi scuipa tot.

Eu pun in apa de baie a Mariucai ceai de musetzel si ii curat zona genitala cu apa curata si atat. Uneori imi mai scapa si sapun . Si eu tot cu Sanosan o spal, cosmeticele de la ei sunt si preferatele noastre.

Speranzta, eu intru in parcul 23 din str. maior coravu, la intrarea cu portar. Se mai poate intra din coravu pe aleea belvedere ( aproape de rond, si aici sunt portari), tot pe aleea belvedere se poate intra din bd basarabia iar din basarabia se mai poate intra si din capatul pietei volante pe la poarta sau pe la scari care ajung la lac. Dupa aleea belvedere, pe Basarabia este intrarea in stadion.
Mi-ar placea tare mult sa ne plimbam cu bebeii ...Daca vrei ne intalnim undeva intr-o zi, de ex la McDonald's de la Electroaparataj ...

Ma duc sa o hranesc pe micutza
Va pupa

Tzumpiloi si Mariuca (06.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

quote:
Originally posted by tzumpiloi
Speranzta, ...
Mi-ar placea tare mult sa ne plimbam cu bebeii ...Daca vrei ne intalnim undeva intr-o zi, de ex la McDonald's de la Electroaparataj ...

Tzumpiloi si Mariuca (06.05.2005)

in sfarsit imi suna ceva cunoscut, Mc Donalds si electroaparataj

nu stiu cum va fi vremea in dupa-amiaza asta, e innorat si parca ar vrea sa ploua, dar daca nu va ploua voi trece pe la McDonalds pe la 5,30 (sper sa putem respecta ora) - voi avea un tricou rosu

in principiu o sa verific confirmarea ta

si eu am intrat in Cora cu caruciorul copilului si n-a zis nimeni nimic, chiar am mai vazut pe cineva, si asta chiar sambata

Sperantza si Julia Ciocarlia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata si de la noi si La multi ani sarbatoritilor de azi: Freya, Timeea, Cristian Victor si Sergiu-Mihai pentru cele 2 luni pe care tocmai le-au implinit!!

Abia acum am reusit si eu sa citesc cele 7 pagini scrise de la ultima mea vizita! Tare harnicutze sunteti, bravo voua ca aveti timp si de forum. Eu deschid dimineata si calculatorul si forumul, dar mai mult de 5-10 min pe zi nu reusesc sa stau. Azi m-am suparat, am trimis galusca mare la plimbare cu bona iar eu am luat-o pe cea mica-n brate si m-am asezat frumos la calculator, si da-i lectura si leganat pana a adormit.

Legat de ce se dezbate pe aici, eu nu i-am curatat niciodata Dariei (si nici Malinei) zona genitala cu ser fiziologic; daca chiar a avut secretii mai abundente le-am sters usor cu un servetel, fara sa-i departez labiile. Nici nu se recomanda stergerea la bebelusii mici, acele secretii au rol de protectie (de fapt nici in urchi in interior nu trebuie curatat in primele luni tot din acelasi motiv, ceara are rol protector).
Mygirl (acum vorbesc din teorie, ca-n practica fac si eu la fel ca tine , decat s-o aud ca plange mai bine o plimb atarnata de san peste tot), nu-i bine sa ti atat de mult pe bebitza la san, mai ales daca el chiar suge. Pentru ca se amesteca laptele partial digerat cu cel proaspat pe care tocmai il suge si produce colici. In mod normal dupa 15 maxim 20 de min de supt ar trebui luata o pauza de minim o ora, altfel risti sa faca bebe colici chiar daca tu n-ai mancat nimic care sa-i provoace.
babygirl, si eu la primul bebe eram la fel cu mama, n-o lasam sa se atnga de el, eram convinsa ca doar eu pot sa am grija de ea cum trebuie, ma enervau toti cu ideile lor invechite (sa imbrac copilul gros, sa-i dau ceai, sa-i fac baie-n apa calda calda si tot asa) si preferam sa stau nopti intregi nedormita refuzand orice ajutor doar ca sa fiu eu sigura ca nu-mi chinuie cineva fata. Eeee...acum la al doilea bebe sunt muuult mai relaxata. Am avut si ceva probleme cu operatia (care m-au cam tinut in pat saptamana trecuta) asa ca mama care a venit sa ma ajute si-a facut de cap cu Daria. Tot ce n-am lasat-o eu sa-i faca Malinei, i-a facut Dariei, inclusiv tinutul in brate cu orele (sa vad cum o sa o dezvat acum). Mama a fost in culmea extazului (c-o las sa iaba grija de nepoata, chiar se plangea ca pe Malina intr-un an si 3 luni cat are ea acum n-a tinut-o in brate cat a tinut-o pe Daria intr-o saptamana) iar eu am putut sa ma odihnesc.

Abia de azi o sa inceapa nebunia....de fapt mai spre seara cand va pleca bona si o sa raman singura cu 2 galuste mici pe cap. Cel mai rau e ca Malina o iubeste cam agresiv pe sora-sa....cand mananca ea ceva se repede sa-i indese si Dariei in gurita, cand o mangaie o trage de par sau ii baga degetelul in ochi, mai nou vrea s-o pieptene si daca nu's atenta exista riscul sa-i traga cate-o perie-n cap, cand are cate-o jucarie care-i place vine sa se joace cu surioara insa ganditi-va ca jucaria poate fi un ciocanel care piuie si cu care ea ar vrea sa-i traga Dariei in cap sa-i arate ce frumos suna si tot asa. Nu mai stiu ce sa ma fac cu ea, e plina de intentii bune insa periculoase. Nici s-o cert nu-mi vine da' nici nu intelege ce-i explic....nu mai stiu ce sa ma fac cu ea!!

Hai ca s-a trezit Daria...am boierit-o destul pe net azi...pupici si poate ma mai lasa sa butonez mai tarziu.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Am uitat...pana nu se trezeste de tot fata....Prin Titan sau IOR (parc) nu se plimba nimni???.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Buna ziua mamici,

Gabitza iti urez cu intarziere multi inainte ani fericit de casnicie!
Tzumpiloi eu ii dau calciul cu lingurita ca a mea refuza biberonul si nici suzeta nu ii place.
SI ceiut de colici tot cu lingurita ii dau.

Am mai intrebat .........de la ce varsta ar fi indicat marsupiul la bebe?
Voi faceti vaccinul gratuit de la doctor sau ati cumparat varianta aia " cu motz"?:)

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos

Mergi la inceput