Nasi de cununie

Nasi de cununie | Autor: miruna28

Link direct la acest mesaj

Colega mea de birou va cununa in curand si ar vrea sa-si faca un buget de cheltuieli cat de cat; noi, nu am stiut nici unul din birou cam cat costa .
Poate stiti voi cat costa lumanarile, buchetele, biserica, cam cat se da dar ca nasi (fac intr-un restaurant in Bucuresti, restaurant mediu zice ea, in sensul ca nu e Marriot dar nici vreun restaurant de cartier) si daca ar mai fi si alte cheltuieli in afara de cele de mai sus.
Va pupam si...asteptam; in voi ne este speranta !:)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

La noi lumanarile cu fitze au costat vreo 3'8 milioane, buchetul miresei pana intr-un milion iar dar am dat 300 de Euro..

P.S. Acum l-am sunat pe barbata-miu si mi-a spus ca la biserica se dau 2-3 milioane iar el zice ca pe lumanari am dat 5 milioane asa ca scuze de dezinformare.. Acuma depinde si de lumanari..

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by Eliza5

La noi lumanarile cu fitze au costat vreo 3'8 milioane, buchetul miresei pana intr-un milion iar dar am dat 300 de Euro..

P.S. Acum l-am sunat pe barbata-miu si mi-a spus ca la biserica se dau 2-3 milioane iar el zice ca pe lumanari am dat 5 milioane asa ca scuze de dezinformare.. Acuma depinde si de lumanari..

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

habar nu am...nu am fost nas...dar aceste minunate luminari de 5 mil se prapadesc in timpul slujbei..adica se ard? ....sau se pot refolosi la fel ca rochia de mireasa? buchetul se ofileste...dar luminarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seemonel spune:

Pe noi ne-a costat cam 1000 euro cu tot cu lumanari, buchet, cadouri, vestimentatie etc. Asta anul trecut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

Iti multumim Eliza5 , dar de ce spui "buchetul miresei" ?
Ptr tine nu iei tot tu buchetul ? Asta ar insemna cam 900 000*2 + 5 000 000 + 300 E + 2(3)000 000; in plus cadoul de la cununie si tinutele nasilor ar fi cam tot, ok ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim spune:

Noi am cununat de vreo 4 ori pana acum si de fiecare data mirele a cumparat buchetele. El este cel care trebuie sa aiba un buchet de oferit si nasei cand vine la ea cu parinti, rude etc si la mireasa cand ajunge sa o ia si sa mearga la biserica impreuna cu tot alaiul.
Poate gresesc eu sau poate sunt obiceiuri diferite. Mie mi s-a parut logic asa, pentru ca nu vad de ce mi-as cumpara eu buchet singura.
In sfarsit, aici poate ar trebui clarifice care este obiceiul pe care vor sa-l urmeze (stii vorba aia cu bordeie si obiceie...).

Costurile sunt in functie de ceea ce vrei sa ai si sa oferi:
- depinde ce fel de rochie isi va lua/comanda nasa; daca ii va cumpara si sotului costum nou;
- dupa obiceiurile pe care le-am urmat noi, nasa trebuie sa cumpere voal si floricelele (coronita) de prins in par pentru aranjatul miresei. In plus, sa nu uite sa-i cumpere baticul sau esarfa de pus pe cap la sfarsitul nuntii.
- lumanarile costa in functie de tipul si numarul de flori cu care le impodobesti;
- cu biserica este si aici o poveste: sunt preoti care au tarif fix si iti taie chitanta, sunt altii care iti spun ca nu primesc nimic, dar daca vrei sa contribui pentru biserica, sa dai cat crezi ca poti (si aici discutam de 1,5 - 2 milioane...cine mai stie!). Pe de alta parte, daca biserica are cor care le canta in timpul slujbei trebuie platit tot de nasi (aici chiar ca n-as sti sa spun cat). Sfatul meu este sa mearga inainte de nunta la biserica impreuna cu viitorii fini si sa se intereseze, pentru ca preturile si obiceiurile difera destul de mult.
- la masa dai cat stii ca te tine buzunarul (am auzit ca se incepe de pe la 10 milioane si se ajunge ...Dumnezeu mai stie pe unde)

Succes!

Simona si bebe Ruxi
Poze - Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Eu cunun la sf lunii asteia si vom cheltui cam asa:

masa 10 mil
lumanari 3 milione
voal+coronita+oglinda+turta 2 mil
biserica+ cor 6-7 mil
+hainele noastre

http://community.webshots.com/user/blanca_000
http://pg.photos.yahoo.com/ph/super_georgia/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Sim a sintetizat f. bine ce au de facut nasii.

Eu am deja 2 perechi de fini si in sept. mai cunun inca odata. Eu in plus de lumanari, voal, coronita, turta, esarfa, cadou de cununie, dar de nunta, biserica, haine am luat si voi lua si de data aceasta bomboanele pentru la biserica acelea frumos aranjate in tul, cu fundite si puse in cosulete festive.

Masa inca nu stiu cat voi da 200 sau 300 Eur, in functie si de cadoul pe care il voi lua pentru cununie.

La ultima nunta m-a costat 800 Eur ( acum 2 ani)tot ceea ce am mentionat mai sus.

Cat priveste buchetele... MIRELE le face/plateste/ofera. Daca nu vrea... atunci si fara ( nu cred ca a existat vreun caz).

Apropos miri mei de anul acesta nu vor sa puna floricele in piept...mie mi se pare cam ciudat..ca doar nu e inmormantare.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua miresici!
Si noi vom fi nasi la anu`, daca nu se razgindesc "tinereii", ca sunt cam nehotariti, dar nunta noastra e proaspata asa ca pot sa vin cu niste informatii - eu m-am ocupat de tot, nasii doar au platit.
- luminari - 2.5 milioane
- voal - 500.000
- coronita - 700.000
- baticut - 150.000
- biserica - 7 milioane + 2 icoane - 1.5 milioane
- turta au luat-o ai mei - vreo 300.000/ 2Kg
- la masa ne-au dat 500 Euroi
- nasa si-a facut o rochie la croitoreasa asa ca nu stiu sa-ti spun cit a dat pe ea - numai pe material daduse vreo 2 milioane, iar nasu si-a luat costum nou - 8 milioane

Noi n-am primit de la nasi cadou la cununie, iar darul nostru pentru ei a fost un covor, ca asta isi doreau - ei si l-au luat noi l-am decontat.

Au mai cheltuit cu scosul la biserica - un prosop mare (de plaja) ieftin, ca ramine la biserica, si cu masa la restaurant pe care au dat-o atunci.

Vorba cuiva de pe aici - cite bordeie, atitea obiceie

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

Ne sunt foarte folositoare raspunsurile voastre !
va multumim !! (colegii mei spun ca "tot biroul")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

eu m-am casatorit in luna iunie. eu mi-am cumparat voalul si coronita.
nasii au platit buchetele (al meu si al nasei) 3.000.000, lumanarile 3.000.000. tot ei au platit si cocardele pt. mire, nas si parinti, pentru ca l-am comandat la acceasi florarie, ca sa fie in ton cu buchetele.
nasa mi-a cumparat baticul.
biserica a costat 3.000.000.
tot nasii au adus cu ei un bax de bere cu care m-am rascumparat.
la masa ne-au dat 15.000.000

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput