Bebelusi de nov-dec 04 (61)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Sa traiasca freza lui Ioachimu'. Zgubilitica aia mica de Ile e o scumpa. Iar poza aia cu ea care-l tine pe dupa gat pe la spate ca o sora mai mare ce e ea, m-a dat gata, mi-au dat lacrimile. Asa imi doresc si eu pentru alex o surioara sau un fratior, dar nu mai am cu cine ma intelege. Am ajus sa ma cert cu sotul pe tema asta. El nu si nu, si CULMEA, zice ca nu vrea pt. mine, adica nu ma pot eu descurca cu doi, nu invoca nici un motiv al lui personal. Nu pot sa-i spun ca ma enerveaza alex cu ceva (asta ca sa vezi Vio cum e cu teoria si practica ) ca imediat vine replica "si tu il mai vrei si pe-al doilea, pai n-ai rabdare cu alex". Nu stiu ce sa mai zic... ma deprima gandul asta, dar ma deprima rau, nu gluma. Si dupa ce-am mai citit si poezia lui Felis, mai ca-mi vine sa jelesc ca la mamaia la tzara...
Pe mine deja incepe sa ma obsedeze ideea celui de-al doilea copil. Si maine as ramane insarcinata fara nici un fel de teama ca e alex inca prea mic. Ufff... mame nebune, ce sa mai! Nu stiu ce mi-a intrat ideea asta in cap ca un ghimpe si nu mai am pace pana n-o rezolv, dar nu pot sa nu ma duc cu gandul la cum ar fi alex cu un fratior sau os surioara jucandu-se. Am impresia ca-l vitregesc de ceva pretios daca nu mai fac inca un bebe.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Delia, sa-ti traiasca baiatul. Pe cand un fratior pentru el?
Aaa, si vad ca toata lumea se plimba, ce frumos!

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

neata fetele!eu sunt zombi de dimineata,cred ca a facut rosu in gat Ken al meu ca m-a fatzait toata noaptea.cel mai rau e ca nu vrea la el in patut.s-a obisnuit sa doarma cu mine cat am fost in Ro si acum nu sta deloc in patul lui.
Simina si eu am probleme cu patul de lemn:vreau sa-l mai las in timpul zile in patut sa-mi pot face treaba prin casa,el incepe sa planga,se ridica in picioare tinandu-se de barele patului si se batzaie acolo pana cade.s-a lovit pana acum de cateva ori asa ca il las prin casa,numai ca vine dupa mine ori unde as fi.cel mai rau e ca linge toti papucii de la intrare.

ELIZO felicitari pt operatie,sper sa nu mai aveti probleme.

TRY wow wow ce lung e Alex si ce frumos s-a mai facut(nu v-am mai vazut pozele de mult)

octy,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Ionela nici al meu nu prea mananca cred ca e de la caldura.

fetele ai vostri copiii se freaca pe la nasuc des?al meu da si mi-a spus cineva ca poate fi de la viermisori,mai ales daca ii miroase guritza.

octy,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

try, si sotul meu la fel zicea. Dar acum vede cat de minunati sunt copii si-mi spune ca este de acord sa mai facem un puisor. Timpul le rezolva pe toate.
Problema este, tu te protejezi sau el ? Si accidente se mai pot intampla nu?
A, chiar ca-i de doi ani Alex la lungime. Foarte bine dezvoltat, are cu cine semana.

Mergi la inceput

TRY sieu toata ziua ma gandesc la bebe no:2.il vreauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu si nu mai am rabdare.vreau sa-i fac un partener de joaca lui KEN ca sa inchei capitolul copii.stiu ca va fi greu dar e mai bine acum cat sunt inca tanara si am rabdare.

octy,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bits

fetele ai vostri copiii se freaca pe la nasuc des?al meu da si mi-a spus cineva ca poate fi de la viermisori,mai ales daca ii miroase guritza.

octy,KEN(1nov 2004)

Ana se trage de urechi mai mereu si-si baga degetele in pavilion si cauta, cauta, cauta …

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dutzi spune:

Otilia, doi ani mai putin sa fi avut si m-as fi incumetat...da asa, ma bucur ca-l am pe Iustinelu. Da ce mi-ar fi placut sa fie doi, ca si eu stiu ce bine e sa ai un frate, ca-l am.
Si cred si eu ca va vine pofta de inca un bb, mai ales cand vezi ce perechi de fratiori avem noi aici....

Azi mi-am facut de cap cu cafelele si nu-mi vine somnu deloc...unde esti Onitza, cafengioaica, sa vorbim?

Try, ce face Alexutu cel drag?

Asa, Bits, noi va stim si pe voi, de mult, si ne era dor. De-abia asteptam pozite noi cu scumpicul Kenzo.

Delia si Iustin(25.11.2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/delia_calin/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Otilia, glumesti cu accidentele, nu? Nu conteaza cine se protejeaza, dar nu pot sa fac asta. Trebuie sa-l conving, sa fie de acord, nu pot sa pun tzara la cale fara acordul lui. Nici mie nu mi-ar placea sa-mi faca cineva asta, mai ales consoarta. Daca e sa se intample fara vointa noastra e una, dar sa ma fac ca ma impiedic...hhhmmmmm.
Oricum, nu neaparat caut sa fac acum al doilea copil, insa vrea sa stiu ca undeva in viitor va mai fi si al doilea, nu sa-mi reteze aripile ca nu va mai fi al doilea bebe.
Eu sper ca ii trec sperieturile legate de responsabilitati si isi revine si el in fire. De speriat ce e, nu mai face nimic in casa, da' nimic. A ajuns sa nu mai pregateasca nici micul dejun (era specialitatea lui), nu mai pune nici aspiratorul, nu mai da nici macar telefoanele de rigoare la banci, institutii, ma pune pe mine sa dau (aici se rezolva majoritatea treburilor prin telefon, nu e necesar sa te deplasezi, mai ales cand e vorba de mutarea domiciului) si asta chiar era felia lui, el s-a ocupat intotdeauna de partea finante, acte, documente, plata facturi etc. si eu urasc sa ma ocup de treaba asta. Nu stiu ce-i cu el, a ajuns sa ma roage sa-i pun si mancare la el. Ce ma nedumireste e ca el se simte super stresat si plin pana peste cap, are senzatia ca duce in carca multe.
Offf, le-om scoate noi la capat, cu catel, cu purcel, cu mic cu mare, da' tre' sa ma racoresc si eu intr-un fel. Ce sa va fac daca v-ati inscris aici sa ascultati toate balivernele noastre?!?!

Bits, mie mi-e dor sa-ti vad flacaul, nu mai stim mare lucru de voi.
Legat de patut, insista cu metoda sa-l pui acolo sa-l culci daca vrei sa il dezveti. Incepe mai intai ziua sa-l cucli acolo si dupa ce accepta sa-si faca somnicul ziua in patut, il poti pune la culcare si noaptea. Dar nu folosi patutul decat pentru culcare, adica nu-l pune acolo sa stea singur si tu la treburi prin casa caci va asocia patutul cu ceva nedorit, cu un element de tortura/abandon pentru el, mai ales ca vad ca multi din bebelusi acum trec prin perioada "nu ma lasa singur, mamiiiii". Deci sunt mult mai sensibili la elementul lasat singur.
Pune-l la culcare in patut, o sa planga, nu-i nimic, tu te duci la el, il mangai de cateva ori, il pupi, ii spui de nani-nami si apoi pleci din camera. Reintoarce-te la el ori de cate ori e nevoie in primele zile cand incerci sa-l culci in patut. Dca nu razbesti si nu razbesti si daca nu te lasa inima sa-l vezi chinuindu-se (pt. ca el la inceput va opune rezistenta la schimbarea metodei, asa sunt bebelusii), ia-l de acolo, mai petrece putin timp cu el prin casa (dar nu harjoneala si joaca agitatoare, ci mai degraba activitati soul-to-soul) si apoi cand vezi ca iar cade de somn, du-l iar in patut si reia metoda de mai sus.
Oricum, metoda nu-i agreata de toata lumea si marturisesc ca trebuie sa fii un pic mai tare si mai incapatanata ca sa poti aplica metoda pe bebelusul tau. Nu e simplu sa-l vezi plangand, mai ales ca cu cat cresc ma imari, cu atat e mai greu pentru ca ei opun rezistenta din ce in ce mai mare. Eu am facu tasta cu Alex cand avea 3 luni. Asa l-am dezvatat eu de culcatul in brate si luatul somnu' la tzitzi. In 3 zile mi-a adormit singurel ziua si apoi am inceput sa-l culc singur si noaptea.
Nu am idee cat ti-ar lua tie sa-l inveti pe Ken sa se culce singur si la el in patut - depinde foarte mult de temperamentul copilului, de maleabilitatea lui si nu in ultimul rand de consecventa mamei. Trebuie sa stii de la inceput daca te inhami la sta sau nu, nu poti sa zici "incerc sa vedem daca merge" pt. ca in felul asta vei ceda repede si chinui si copilul degeaba.
Asta a fost o descriere nu numai pentru tine. Acum am avut rabdarea sa mai explic despre culcatul singurel pt. ca tot aud mamici care se plang de adormitul bebelusilor.
Treaba cu trezitul des e alta mancare de peste (sunt vreo 2 mamici care se chinuie tare cu bebelusi ce se scoala din ora-n ora). Eu am luat-o ca atare la alex si am asteptat sa isi modifice el stilul de somn, asta dupa ce am incercat diverse si am vazut ca nu am succes cu nimic. M-am resemnat intr-un final ca nu pot sa-i induc eu cat de des sau de rar sa se trezeasca, insa am cautat sa elimin toate cauzele posibile: temperatura camerei (unii bebelusi nu pot dormi de cald), sete, mancat bine seara (penunltima masa, nu ultima ca e stomacul prea greu apoi), zgomote in camera, suzeta etc...

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Simonacip sper sa nu fie claustrofob. Si noi avem in lift super lumina. Si ciudat este ca lui ii place foarte mult cand aprinzi lumina dar asta e. Cu siguranta va trece. Trebuie doar sa inceapa sa inteleaga si ii va explica mami ce si cum cu liftul...:)

Jasmine, gris cu lapte si biscuiti devoreaza de mult. Si eu mi-am zi ca daca nu vrea cereale nu vrea si gata. Chiar imi pare rau ca mi-am adus aminte ca saptamana trecuta am insistat nitel cu cerealele si mi-e teama ca a facut intoxicatia de la ele. Sunt o mama prostanaca....

Ieri mai aveam putin, o fractiune de secunda, si intram in clubul celor cazuti in cap. S-a dus pana la marginea patului s-a asezat in fundulet si se uita n jos la punga de pampersi dupa care s-a aplecat. Noroc cu cumnata mea care a fost extrem de vigilenta si l-a prins in momentul decolarii....

Am cumparat mocheta si astazi mergem dupa mobila. Deci vom avea activitate in weekend...

Va pup si va astept la :

www.desprecopii.com/forum/post.asp?method=Reply&TOPIC_ID=52854&FORUM_ID=63" target="_blank">capitol nou

Flory si Andrei

Mergi la inceput