Bebelusi de martie - aprilie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Zuzunaki Am cautat pe net despre infectia urinara si asta e ce am gasit.

Ce este si cum se manifesta infectia urinara

Infectia urinara inseamna colonizarea cailor urinare inferioare si/sau a rinichilor cu diversi agenti microbieni. Germenii provin cel mai frecvent din mediul exterior (organele genitale, regiunea anala), colonizarea facindu-se pe cale ascendenta sau, la sugari si copiii mici, microbii pot sa ajunga in rinichi prin singe, de la o infectie localizata in alta regiune a corpului (calea hematogena). Infectia urinara este mai frecventa la fetite, conditionat de particularitati anatomice si influentata, la virste mai mari, de incarcarea hormonala care favorizeaza hipotonia (relaxarea) cailor urinare, deci staza si infectia secundara. La baieti, infectia urinara este frecvent asociata unor malformatii ale regiunii urogenitale.

Prezenta la gravida a unei infectii urinare, necorespunzator tratate, poate determina aparitia unei infectii urinare si la copil; deasemenea, daca mama face infectii urinare recidivante, iar copilul prezinta semne nespecifice de boala, poate fi vorba de o infectie urinara subclinica (asimptomatica, care trebuie investigata. Semnele caracteristice pentru infectia urinara sint: mictionarea (urinarea) frecventa, dureroasa, in cantitati mici, insotita sau nu de febra si dureri lombare. Mai frecvent insa, la copiii mai mici, infectia urinara se manifesta numai cu alterarea starii generale, paloare, lipsa poftei de mincare, intirziere de crestere, subfebrilitate. De aceea, astfel de semne trebuie sa ii faca pe parinti sa se adreseze medicului, care va recomanda analizele necesare, din care esentiala este urocultura. Aceasta analiza nu confirma numai infectia, ci identifica chiar microbul cauzator; prin antibiograma se testeaza sensibilitatea acestuia la antibiotice. Foarte important in tratamentul unei infectii urinare este ca tratamentul sa fie facut corect, cu dozele si durata indicata de pediatru, urocultura trebuie repetata la 3 zile de la inceperea tratamentului si la incheierea acestuia, deoarece sint destule cazurile in care infectia nu se vindeca si recidiveaza. In timp, infectiile urinare repetate sau tratate incorect pot duce la alterari structurale ale rinichilor cu consecinte potential grave in viata de adult.

Eu zic ca nu e cazul lui Alex

Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

ariadna,
nici eu nu cred ca e cazul.mersi mult de info.
de ex azi a fost activ dar n a macat f mult.si nici cantitatea de pipi n a fost atat de insemnata ca ieri cand a mancat mai mult .cred ca de la asta e.mancase baiatu mamii bine
pupici
p.s. intre 2 trebi mai arunc si un ochi pe net sa vad ce mai faceti

Nicole si micul printz (19.03.2005)http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos

People see God every day, they just don't recognize him.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Buna fetelor!

Nu stiu cum aveti timp sa scrieti atat, ca eu nu mai am nici sa respir.
Ieri am implinit si noi 4 luni si am fost foarte fericiti. Alexia a inceput sa scoata cat mai multe sunete de ghe, ghi, hai si multe altele.
Acum a inceput sa ma zapaceasca, am lasat-o 5 minute si deja ma cearta ca vrea in brate. Am fugit la stapan.
Va pup,
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Am revenit, se pare ca a tacut un moment.
Zuzunaki, nici mie nu-mi prea place sa gatesc si cand ii spun soacrei mele ca nu am nimic de mancare, cum se infiinteaza cu nu stiu cate oale, doar nu o sa-i moara baiatul de foame. Noroc ca sotul nu prea se streseaza. De altfel nici eu. Eu iti sa nu te mai stresezi cu socrela, nu de alta dar la altii cred ca e mai rau.
Acum iar plec ca Alexia a inceput sa planga si nu stiu ce are.

Va pup,
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

dragi mamici, pupici

dariaevelin, multumesc frumos; si tie ani multi si fericiti!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

salut fete dragi,
v-am mai citit, insa acum trecem printr-o faza tare grea, baiatul meu cel mare de 4 ani e bolnavior rau, a facut o amigdalita graoznica, de luni e pe antibiotic dar parca nu are nici un efect. e plin de puroi in git, nu a mai avut niciodata asa, insa el de cind merge la gradinita face in fiecare luna amigdalita. pina acum cred ca a inghitit vreo 8 sau 9 sticle de amoxi si ceclor de cind au inceput amidalitele...asa eram si eu,insa pe vremema mea era daor inejctabil tratamentul, mereu eram prin spitale si imi amintesc cu tristete de periada aia cind ramineam singura la spital, ca asa era atunci, fara mamici in clinica...
miine cred ca mergem din nou la pedaitru, mi se pare ca antibioticele astea nu mai au nici un efect, cel putin pentur ce a facut acum, e cu febra 38,5 chair si 39,4 cu tot cu antibiotic si nurofen si paracetamol alternativ. ma ingrozeste o posibila internare, ca nu am cu cine sa il las pe gabriel cel mic, si asa de mutl imi doresc sa merg mai departe cu alaptatul integral..
nu am crezut ca e asa de rau sa fie unul dintre copii bolnav .. in timpul zilei nu mai stiu cum sa ma impart intre ei doi care pling deodata de multe ori :( sper sa nu se imbolnaveasca si gabriel, ca as fi terminata. eu il feresc cit de mult pot...

andira, voi cum ami sinteti cu infectia urinara? imi pare rau sa aud ca trebuie antibiotic din nou..
gabriel a implinit ieri 3 luni, vroiam initial sa fac ceva tort si sa sarbatorim, dar la oboaseala ce o am, nu am facut nimic. azi am plins o tura buna, miine sper sa fim mai bine cu nathan...
pe gabriel eu inca nu l-am dus la vaccin, cred ca sint singura... la 2 luni cind trebuia sa ii facem era racit si acum are deja 3 luni..
zuzu sa stii ca de asta nu am mai dat nici eu nici un semn de viata..
va pup si tineti-ne pumnii sa fie bine cu noi aicea..
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Salutare!

Mie personal tare imi place sa gatesc, dar cum am un serviciu destul de solicitant, nu prea reusesc. Asha ca sotul merge in fiecare zi la pauza de prinz la soacra-mea si maninca.

fetelor am pus si eu cateva pozite, ca mi-am dat seama ca sunt printre putinele fara poze, sa nu credeti ca umfatel al meu nu e de aratat.

http://community.webshots.com/user/radu_victor

Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

mey ligia, ce baietel dulcic ai, mance mama de grasuc

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Ligia,sa-ti traiasca Raducu,ce scump eeee,si frumos imbracat...Bravo,ai facut treaba buna,ca dealtfel toate mamicile de martie-aprilie!
Fetelor,am primit ieri pozele de la botez,au iesit superbe,le am si pe cd,deci pot sa postez,dar...sunt 160!Sa vad cum le selectez,ca daca ar fi dupa mine le-as pune pe toate,dar nu vreau sa exasperez pe nimeni(sunt constienta ca sunt cioara care-si lauda puiul).Am observat ca la 10,hai 20 pozici se uita toata lumea,daca pui 50 se uita pe sarite si n-are sens,ideea oricum ti-o formezi din cateva...Si ptr.selectie si crearea albumului nou trebuie sa prind laptop-ul sotului,caci pe monitorul meu se vad atat de intunecate,incat nu pot distinge de multe ori fetele.Si pe albumele voastre tot la el ma uit,e pacat sa pierd fetisoarele cele dulci...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Ia te uita,e prima data cand deschid ziua,toata lumea doarme?
gabrianah,imi pare nespus de rau sa aud prin ce treci,asa cum intotdeauna m-a impresionat suferinta oricarei mamici.De cate pri dau anestezie la un pitic si dau ochii cu mamica in lacrimi imi vine sa fug;realmente,dupa atatia ani de experienta,eu inca am probleme emotionale cu pacientii copii(de mila)si arsi(de groaza spectacolului horror),in rest e rutina multa...Revenind la Nathan,antibioticul ar trebui sa i-l dea pe rezultatele unei antibiograme,daca nu mai are efect(asta inseamna ca germenul era sau a devenit rezistent la ce i se administreaza),iar daca vezi ca nu merge si nu merge,scoate-i-le,il protejezi astfel si de alte complicatii,mult mai grave,cum ar fi reumatismul articular acut cu afectare cardiaca;e mult mai bine acum,decat la maturitate.
andira,tinem pumnii sa termini odata cu povestea asta trista cu infectia,ca si tie,gabrielaveres!ptr.incercate si curajoase!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput