Gradinita Acorns

Gradinita Acorns | Autor: Luana_V

Link direct la acest mesaj

Am un bebe de un an si trebuie sa incep serviciul.
Nu stiu daca sa optez pentru o bona sau pentru o gradinita.Voi ce ma sfatuiti?
De gradinita Acorns stie cineva ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Luana, despre Acorns amintea Ankalaura in topicul http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51489 .
In alta ordine de idei, la un an mie mi se pare cam micut pentru gradinita, fie ea si particulara. De-abia merge, nu vorbeste, n-are pic de autonomie. Trebuie sa te asiguri ca orele de mese si somn de la gradi se potrivesc BB-ului tau (la un an ai alt program decit la doi...), sa vezi care e raportul nr. copii/nr. adulti, daca meniul e potrivit pentru un bebelus, chestii de-astea.
Si eu am trecut prin dilema asta bona/gradi, dar fiu-miu avea deja doi ani atunci. Am ales gradinita, n-as zice ca am fost nemultumita, dimpotriva, dar am ramas asa, cu un sentiment de vinovatie, pentru ca oricit de buna ar fi gradinita respectiva (a noastra chiar era) senzatia mea e ca nu poate asigura copilului aceeasi grija si atentie pe care i-ar oferi-o o persoana care se ocupa exclusiv de el...Si-n plus incep si bolile. Pe de alta parte,nici cu bonele nu e foarte usor. E o loterie. Of.
Oricum, iti urez bafta indiferent de ce alegi.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Iti pot spune care este programul la Acorns. Avand in vedere ca cel mai mic era un baietel - 9 luni, apoi a fost o fetita - cred ca acum are 6 luni. Fata mea avea un an si 2 luni cand a mers la Acorns.
Se duce copilul la 8 jumate. Ziua incepe cu micul dejun. La 10 au snack. La 12 masa de pranz, apoi somn. Pana pe la 2, 2 si ceva. Fi-mea nu prea manca bine la 12, termina cand se trezea. La ora 4 din nou snack. La 5 jumate iei copilul.
Asta este programul grupei de bebelusi. La grupa mai mare e posibil ca masa de pranz sa sa ia putin mai tarziu, insa nu stiu sigur.
Nu are importanta daca bebe merge sau are autonomie. Activitatile pe care le fac acolo sunt adaptate la fiecare copil. Progresele sunt rapide, sau cel putin asa am vazut eu la fi-mea, care n-are nici doi ani, da' stie poezioare si imi canta si vreo 5 cantecele. Si in romana si in engleza. Si numara pana la 10 (in ambele limbi). Plus ca de la un an si doua luni mananca singura. Si cate si mai cate.
Alt avantaj este curtea mare, cu leagane si jucarii multe. Au si un cires de mai, pe care tot copiii l-au dezbracat de fructe.
Despre boli: e adevarat, mi-a mai racit, mi-a mai tusit. Dar decat cu bona care nu o scotea fara, am preferat gradinita, si as face si a doua oara, si a treia si a zece, aceeasi alegere fara sa clipesc! Au asistenta in permanenta, iar medicul pediatru vine marti si ii consulta pe toti. Au acolo dosar cu copii dupa carnetul de vaccinari si alte probleme care ar fi relevante.
Alt avantaj este ca in taxa pe care o platesti intra absolut totul, de la pampersi si periuta de dinti, pana la prosoape si olita. Tu nu duci decat copilul si hainutele de schimb.
In concluzie: NU te sfatuiesc sa optezi pentru o bona decat daca exista alte dificultati (de exemplu domiciliu foarte departe sau serviciu prelungit peste ora 6... dar daca aveti o bunica sa-l il ia seara acasa la 5 jumate, max 6, e ok...)
Succes in luarea celei mai bune decizii pentru puiut.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dee_deeutza spune:

Imi puteti da si mie adresa de la aceasta gradinita?..va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Pt copiii mai mari de 2 ani jumate gradi asta are totusi un maaare dezavantaj.e extrem de scumpa.Si nu prea se justifica,pampers nu mai foloseste etc etc etc.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

vezi www.acorns.ro
Tarife intre 250-350 euroIrina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

Mergi la inceput

Sabina, crede-ma ca se justifica fiecare leut.... Spun cu toata sinceritatea.
Ca unii pot si altii nu pot, asta este altceva.
Off topic, vreau sa spun ca stiu oameni cu foarte mari posibilitati materiale, si cand spun asta, inteleg venituri de mii de euro lunar, oameni care considera ca e o pierdere de bani sa iti tii copilul la o gradinita scumpa.
Mai cunosc oameni cu posibilitati sa zicem modeste (daca redefinim modest dupa un alt topic de la diverse...), care fac pentru copilul lor acest efort.

Fiecare pune in cumpana ce are, ce poate, si ce ii trebuie. Eu una, nu aveam ce sa fac cu copilul de un an.. Aveam de ales o gradinita privata (gradinite private al caror numar este destul de redus, daca tin cont ca majoritatea primesc numai copii de peste 2 ani) sau aveam de ales sa imi inscriu copilul la o cresa de stat. Avea un an. Am ales gradinita privata.

Chiar si la 3 ani, voi avea aceeasi problema cu gradinitele de stat - la ora 5 n-are cine sa imi ia copilul, dacat sa angajez o bona!
Cand fata mea avea un an, plateam mai mult salariul bonei, consumul ei plus consumul copilului, mai mult decat platesc acum la gradinita, si nu am nici o grija - lucru pe care l-am mai spus aici pe forum.
Bona nu prea spala copilul la fund, si mereu o gaseam ca pe o maimutica. La gradinita in schimb, o spala. ;)
Ce este adevarat, e ca de la 2-3 ani deja mai ai ceva optiuni... asta e adevarat.

Alt aspect - poti gasi o gradinita mai putin costisitoare, sa spun asa, dar trebuie sa tii cont si de distanta, de orar,.. de mai multe aspecte, care pana la urma echilibreaza balanta.
Eu doresc succes tuturor!

Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Ankalaura, pana la 2 ani jumate cred ca merita pretu, pt intra in calcul pampers etc.
dar de la 3 ani...
Noi am avut nororc, am gasit o gradi f buna,cu grupa de germana intensiv, o sa o dam doar 6 ore pt ca e langa noi si n-are sens sa doarma acolo in conditiile in care va exista cine sa o ia acasa etc.
mai era un absolut extra, gradinita lauder reut, care costa 250 de euro, e f f buna.insa era prea departe, si asta (in afara de pret) a cantarit extrem de mult.

succes in gasirea gradinitei ideale!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Sabina - off topic - copii fac pian cu o fosta colega a ta de conservator :)

Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Cu cine, cu cine???

oricum, eu n-as da-o pe sofia sa invete pian la gradi,iti dai seama:)

Mergi la inceput