cum gasesti o dadaca buna
Salut mamicile care au trecut (multumite sau foarte multumite) de faza ,,caut bona pentru copil" si le cer (cam disperata) ajutorul.
Am un pusti dezghetat si foarte energic de aproape doi ani, care stie ca mami va trebui sa se desparta de el dupa doi ani de fericire neintrerupta, desi nu intelege de ce mamele trebuie sa mai si munceasca la un moment dat. Momentul e foarte aproape si dependenta lui de mami maxima.
Din pacate, dupa ce m-am informat pe toate caile si am intors problema pe toate fetele, am decis sa caut pe cineva care sa-i faca fata lui Tudor la domiciliu, dar nu mi-am imaginat ca e chiar atat de greu de gasit 'fiinta minunata'. Inainte sa apelez la o agentie (ultima solutie si apropo, stiti una foarte serioasa si cu preturi decente ?), m-am gandit sa va intreb pe voi :
Cunoasteti o persoana in putere, cumsecade, rabdatoare, cu dragoste de copii si frica de Dumnezeu, dispusa sa-si piarda timpul in mod aproape placut timp de 4-6-8 ore pe zi cu un pusti atomic care rade tot timpul ? (Bineinteles, in conditii bune ?)Daca v-a trecut prin casa asa comoara si ati renuntat la ea din diverse motive fara legatura cu calitatile persoanei, dati-mi un semn.
Eu locuiesc in perimetrul Militari-Crangasi-Drumul Taberei, vecinele mele sunt ocupate cu proprii lor copii sau nepoti, bunicile lui Tudor stau la sute de kilometri si au probleme si tot nu inteleg : de ce e asa de greu de gasit o dadaca ????
Raspunsuri
vilma spune:
Miliana, m-am oprit sa-ti raspund la intrebare cu niste teorie, ca practic nu prea am cum sa te ajut.
Teoretic, bona perfecta mie mi se pare o utopie. Eu cred ca cel mai important criteriu la o bona este sa fie o persoana sufletista si cu muuultaa dragoste de copii, daca ar mai avea pe langa asta si un pic de tact si unele idei captivante pentru petrecerea timpului impreuna cu copilul, ai putea sa te consideri o norocoasa.
Cand o sa ai interviurile (indiferent prin ce metode gasesti candidatele), pune-le intrebari ca sa-ti dai seama cat de importante sunt pentru ele aspectele la care tu tii cel mai mult (de exemplu: igiena, spontaneitatea, comunicativitatea...sau orice altceva important pentru tine)
Sanatate maxima lui Tudor, si de la Tudor al meu
Vilma, Anca (4 ani) si Tudor (1 an si ceva)
Ana68 spune:
Stiu pe cineva care a povestit cum a angajat dadaca pentru fetita ei.In primul rand le-a cerut tuturor celor care au venit la interviu,o scrisoare de recomandare de la cei la acre a fost ultima data angajata.Dupa intrebarile puse la interviu,fiecarei posibile dadace in parte(le-a intrebat inclusiv de ce au plecat de la ultima familie) a pus mana pe telefon si a sunat la familiile respective si a cerut referinte despre dadace.Si nu in ultimul rand le-a invitat pe fiecare ,separat,la o cafea sau suc,acasa,timp de o ora,o ora jumate si le-a urmarit reactia vis-a-vis de copil.A ales-o in final pe cea pe care a ales-o fetita ,de fapt,de care s-a atasat copilul imediat.Alegerea a fost de bun augur,caci copila a facut de fapt alegerea.A fost foarte multumita de prestatia femeii respective.Ne povestea chiar ca a lasat semne prin casa,sa vada daca e curioasa sau tentata sa puna mana pe unde nu trebuie.Nu s-a intamplat nimic din toate astea.A fost foarte multumita.A renuntat la serviciile bonei in momentul cand bunica fetitei a iesit la pensie(cred) si s-a putut ocupa de copil,fara bani,evident!
Mult succes!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
miliana spune:
Multumesc pentru sfaturi si incurajari, cred ca pana la urma voi recurge la o agentie. Desigur, cu copilul in brate, sa-si aleaga el ce-i place ca, in fond, el este beneficiarul.
Dintre agentiile care se ocupa de asa ceva - am gasit mai multe pe internet - la care ma sfatuiti sa apelez ? N-as vrea sa le iau pe toate la rand si mi-ar fi de folos experienta celor care au avut de-a face cu ele...
Cu tot dragul pentru mamici si pui mici,
Miliana si Tudor