Viata in Japonia (29)
Raspunsuri - Pagina 8
mihaela imai spune:
quote:
Originally posted by nshiro
Mihaela, multe fete sunt plecate in Romania acum si din cauza asta e activitatea cam slabuta pe aici.... din pacate. Eu zic sa insisti in continuare. Doua, trei mii de yeni acolo nu sunt o gaura in buget... Cat despre ideea cu lista care si cat a trimis, despre care mi-ai scris in mesaj, nu stiu ce sa spun... Mai bine posteaza doar numele si suma finala care se va strange.
rocsana
Din partea mea e ok si asa.Sper sa se alature mai multe fete si cu listutza ramine asa cum vreti voi.Eu miine am sa merg la posta sa pun 100 de euro ,impreuna cu o prietena.Sper sa se mai stringa intre timp si sa reusim impreuna!Sabina merita sa traiasca!E o scumpete de copil!Va pup pe toate!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaela_imai/detail?.dir=dbf4&.dnm=91b4.jpg&.src=ph
RIARA spune:
Mihaela,ti-am trimis un PM.Scuze ,dar am o imormintare in familie,fratele soaca-mi,si trebuie sa fiu linga ea.Cind am un pic de rasuflu luam legatura.Si mie mi se pare ciudata ca nu mai intra nimeni aici,anul trecut era cea mai fierbinte discutie
pashosha spune:
bUNA SEARA
Multumecmult fetelor ca va implicati in aceste doua cazuri, respectiv Bella si Sabina. Sunt doua fetitzeextrem de frumoase si nevinovate..nimeni nu merita ce li se intampla lor. Bella , am botezat o ca pe mine, Gabriela, dar este atat de frumoasa ca o alintam Bella. Ea este un copil al nimanui, un ingerash nevinovat de care s-au desctorosit toti.M-am decis sa o ajut, pana cand buna mea prietena Rodica s-a indragostit de ea, si atat ea cat si sotul ei au decis ca merita orice sacrificiu..Rodica s-a internat cu ea in spital dupa o luna pe care micutza a petrecu t o singura in spital, si am aflat ca i se dadea fenobarital sa nu mai planga si pentru ca nu avea mama,si obosea repede la supt din biberon, nu i se dadea la biberon ci i se facea gavaj. Adica statea cu un furtun bagat in nas, pana in stomace...merita oare? Acum, verdictul final este ca are mare nevoie de trnnsplant....daca nu, intre 6 lunisiun an moare....pentru ce? Pentru ca o operatie de transplant de inima costa atatiabani??? Are viatza unpret? A gresit Bellacu ceva, sa mai fie si bolnava, dupa ce ca a fost aruncata? Nu stiu cat costaoperatia, dar cu sigurantza va fi ceva, si ashacum au zis si celellate fete...numai mama sanu fii...ganditi va ca puteam fi oriare dintre noi.....fereasca Dumnezeu...eu fac tot cepot , ba chiar mai mult...dar nu pot imposibilul..
va sarut si va multumescdin inima...
tot ce se strange, se strange numai si numai pentru operatie, sper sa gasim mai repede spitalul care sa o accepte...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52144" target="_blank">Ajutati-o pe micuta Bela!!!
pashosha mami lui Luca si Maia
where is a will, there is a way !!!
Florincalifornia spune:
[quote]
Buna Ziua!Sint si eu membru nou noutz ,dar citesc de ceva timp mesajele postate de voi! Va felicit pe toti pentru ceea ce faceti! Mihaela_imai,vreau sa donez si eu ceva pentru Sabinutza....Cum fac? Pashosha,sti despre ce suma este vorba la Bella?Ai reusit sa aranjezi ceva cu spitalul,undeva..........? Multa sanatate!
nshiro spune:
Ca sa ne aducem aminte in ce tara locuim :
Articolul e mai vechi, scris prin mai, dar e frumos, merita citit
Linistea florilor de cires
de Luiza Sandu
De cand m-am intors din Japonia, nu am vazut un jurnal de stiri cap coada. Eram curioasa sa aflu ce s-a mai intamplat in tara in timpul cat am lipsit, dar am constatat ca nu s-a schimbat nimic. Aceleasi stiri despre inundatii si case distruse de ape, aceleasi imagini cu accidente cumplite, aceleasi stiri incerte despre situatia colegilor ziaristi rapiti in Irak. Da, stiu, ce altceva sa vedem la televizor, daca realitatea care ne inconjoara ne obliga sa tinem ochii deschisi si sa privim aproape nepasatori tot acest spectacol trist?
In Japonia, principalul jurnal de stiri incepe cu imagini ale ciresilor infloriti sau cu transmisiuni live din diverse gradini pline de flori. Afli cate feluri de ciresi sunt, care sunt culorile predominante ale florilor sau cat la suta din ciresii din Japonia au inflorit pana la acel moment. Unui strain, programul televiziunilor publice japoneze, nu ii spune nimic. Toate emisiunile sunt concursuri, care de care mai ciudate. Nu iti dai seama cand se termina unul si incepe altul.
La prima vedere, ai putea crede ca Japonia ori este tara in care nu se intampla nimic, ori televiziunile incearca sa spele creierele cetatenilor ei. De data aceasta, adevarul NU este undeva la mijloc. Adevarul este ca japonezii sunt unici in lume, pentru ca inca mai au acea naivitate de copii, pentru ca se bucura la vederea unei flori, pentru ca orasele lor sunt atat de curate, incat ai impresia ca sunt desenate; sunt unici in sinceritatea cu care iti zambesc, pentru caldura care le vine din suflet cand iti vorbesc, pentru ca iti multumesc frumos daca ii intrebi ceva sau daca te-ai oprit sa cumperi din magazinul lor, pentru ca nu claxoneaza daca masina din fata nu a luat startul ca la Formula 1 la culoarea verde a semaforului. Sunt unici pentru ca asteapta rabdatori si trei ore la o coada la EXPO 2005, in frig, sa vada spectacolele pregatite de Toyota, Hitachi, Toshiba sau de catre standurile tarilor prezente la expozitie si, mai ales, pentru ca se aduna cu mic cu mare, pe inserat, sub ciresii infloriti, sa admire linistiti florile roz, sa ciocneasca un pahar cu vin si sa manance cu pofta.
In vizita la unul dintre cele mai cunoscute castele din Japonia, castelul din Okayama, imi aduc aminte ca am avut o reactie pur romaneasca de suspiciune cand un japonez de vreo 50 de ani, ne-a intrebat, vazand ca suntem straini, daca vrem un ghid. Primul lucru la care m-am gandit a fost cat costa. Nu am spus nimic insa si am acceptat. Omul ne-a povestit despre fiecare coltisor de gradina, ne-a vorbit intr-o engleza aproape impecabila despre istoria castelului si ne-a invitat apoi sa-l vizitam. Nu a costat nimic, evident. Era un serviciu pe care ni l-a facut din amabilitate. Si acesta nu este singurul exemplu. Unul dintre paznicii de la alt castel, de data aceasta din Hiroshima, desi nu stia mai deloc limba engleza a vrut neaparat sa ne prezinte casa pe care o vizitam. Din aceeasi amabilitate. Si, tot din aceeasi amabilitate, un japonez s-a oferit sa ne ghideze cu masina pe strazile intortocheate din Himeji, pentru ca ratacisem drumul spre hotel.
E greu sa te obisnuiesti cu toata aceasta amabilitate, e greu sa uiti sa fii suspicios, sa te intrebi care ar fi scopul ascuns al unui anumit serviciu gratuit. Eu am incercat sa nu uit, pentru ca stiam unde ma intorc. Si primul soc al intoarcerii nu l-am avut in Romania, ci la Paris, pe aeroportul international Charles de Gaulle, cand m-au izbit indiferenta politicoasa si rece a vanzatorului de la care am cumparat un sandvis si scaunele mizerabile, pline de firimituri din terminalele de asteptare.
Poate ca japonezii sunt naivi deoarece se mai bucura inca la vederea unei flori, poate ca respecta prea mult regulile si stau la coada pana si in statiile de metrou sau de autobuz. Noi am uitat sa ne bucuram de simplul fapt ca traim. A admira o floare nu costa nimic, decat poate cateva minute din viata noastra. Asadar, ce veti alege? Cum veti gestiona minutele din viata voastra? Le dati la schimb pentru cateva imagini cu cadavre pe autostrazi sau pentru a privi o floare...?
Si linkul este: http://www.agora.ro/index.php?qs_sect_id=964
rocsana
eli spune:
Buna!
Riara si Mihaela, va rog frumos sa imi trimiteti si mie pe e-mail (aveti optiunea deasupra mesajului meu) adresele voastre, ca sa donez si eu niste bani pt cele 2 fetite.
Din lipsa de timp si pt ca seara DC-ul merge mai greu, nu mai pot intra asa des aici.
E buna ideea cu trimis PM-uri sau e-mail-uri.
Nina, suntem binisor, Stef e tot racit, dar chiar si asa nu sta locului o clipa.
Sa va zic una din nazdravaniile de azi: toata ziua si-a gasit de lucru catarandu-se pe spatarul canapelei. Pe la 1:30 ii pregateam pranzul. Era liniste in casa, cand deodata aud muzica. Se gandise baiatul ca e prea monotona atmosfera si daduse drumul la combina. Cand m-am dus in camera, asculta O-zone si dansa pe spatarul canapelei.
O seara placuta!
mihaela imai spune:
Buna Fetelor!Ce mai faceti? Nu mai spuneti nimic? Riara,nu am primit nici un PMPoate reusesti sa-mi trimiti un mail ca e mai sigur.Va pup fetelor!Multa sanatate!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaela_imai/detail?.dir=dbf4&.dnm=91b4.jpg&.src=ph
camiT spune:
Dragele mele sa ma scoateti va rog de pe lista caci nu mai sunt in Japonia.
Va multumesc frumos si va doresc numai bine si sa aveti grija de voi.
Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html