Evanghelia lui Barnabas si Manuscrisele...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aynur spune:

Buna fetelorAdela,da,mi-a luat ceva timp dar nu a fost foarte greu de tradus,am tradus cate putin in fiecare zi(asta se intampla acum cateva luni cand,dupa ce am dat peste un site interesant si m-am hotarat sa il traduc).Doruletz cred ca nu ai citit articolul pentru ca mare parte a lui se refera la niste manuscrise descoperite de curand,scrise de niste evrei credinciosi,inca dinainte de venirea lui Iisus(pacea fie asupra lui);in manuscrise cercetatorii au gasit cateva afirmatii extraordinare pot sa zic,cum ar fi ca ei asteptau venirea a doi Mesia si nu a unuia singur...oricum o sa introduc si restul articolului inshaAllah
aynur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aynur spune:

Revin cu o noua parte din articol

Manuscrisele continua apoi sa descrie cum “Kittim” (imperiul Roman) si regii Greciei vor incerca ambii sa cucereasca Ierusalimul(simbolul dreptcredinciosilor),dar ca in final Kittim (Romanii)vor fi victoriosi.Va amintiti cum in primul capitol am descris fazele prin care imperiul Roman a preluat controlul in final asupra intregii religii Crestine si a “protejat-o” si a “propagat-o” dupa ce a fost”clarificata” si doctrinele ei stabilite si pastrate prin filozofia si scrierile grecesti?
“Unele texte vorbesc de asemenea despre un profet escatologic care va anunta venirea lui Mesia,o figura similara cu Ilie din traditia rabinica.”
[Recuperand Manuscrisele de la Marea Moarta , Lawrence H. Schiffman, p. 323]
Inca o data va rog cititi sectiunea 6.1. unde este foarte clar faptul ca nu numai ca evreii asteptau un profet ce va “deschide calea” pentru Iisus(pacea fie asupra lui) si care “va anunta”venirea lui(acesta a fost Ioan Botezatorul(pacea fie asupra lui)],dar de asemenea evreii asteptau un al doilea mesia ce urma sa vina dupa Iisus(pacea fie asupra lui).
Referindu-se la manuscrisul numit Legea Comunitatii,versetele 9:11-12, domnul Schiffman spune:
“acest text se refera fara nici o indoiala la cei doi mesia a caror venire va fi anuntata de un profet escatologic.Bazandu-se pe manuscrisele ‘Legea comunitatii’din pestera 4,echipa de publicatie sustinea ca acest pasaj a fost adaugat mai tarziu in istoria sectei.Totusi,dovezile din aceste manuscrise nu sustin in mod suficient o asemenea afirmatie. Atat cat putem noi spune este ca ,conceptul celor doi mesia era o parte a Legii Comunitatii de cand aceasta a fost compusa”.
[Recuperand Manuscrisele de la Marea Moarta , Lawrence H. Schiffman, p. 324]
“Pana la venirea Profetului si a celor doi Mesia,Cel Peotesc si Cel Laic,acesti barbati nu au voie sa se desparta de intentia clara a legii si sa mearga unde incapatanarea inimilor lor i-ar putea duce.Ei vor judeca bazandu-se pe legile originale in care comunitatea fusese scolita de la inceput.”
[Manualul Disciplinei 9:8-11 (Manuscrisele de la Marea Moarta si Evanghelia lui Barnabas]
“Si acestea,in forma lor specifica,sunt legile pe care ei trebuie sa le urmeze in Era Ticalosiei,pana cand locul acestora va fi luat de cei doi mesia preotesc si laic si vor curati nedreptatile.”
[Documentul Zadokite 14:18 (Manuscrisele de la Marea Moarta si Evanghelia lui Barnabas]
Domnul M. A. Yusseff relateaza in cartea sa:
“La sfarsitul secolului al doilea,dupa cum Memoriile lui Hegesippus spun,a fost gasit un barbat care colectiona traditiile despre Iisus(pacea fie asupra lui) de la Nazariteni si Crestini pentru a scrie o istorie generala ecleziastica.Oricare ar fi fost natura unei astfel de istorii ecleziastice,un lucru poate fi spus cu siguranta si anume ca traditiile contineau profetii despre Mesia ce avea sa vina dupa Iisus(pacea fie asupra lui).Atat de universala era prezenta acestor profetii in literatura ecleziastica incat chiar Biserica Nicolaitans din Rome le-a pastrat,insa intr-o forma distorsionata.”
[Manuscrisele de la Marea Moarta,Evanghelia lui Barnabas,si Noul Testament, M. A. Yusseff, p. 109]
Pentru a vedea cum evreii au recunoscut aceste profetii si au actionat conform acestora anticipand venirea ultimului Mesia in Arabia,va rog cititi capitolul 10.
“Si cand le-a venit [evreilor] Cartea de la Allah,intarind-o pe cea pe care o aveau ei-dupa ce mai inainte se rugasera pentru ajutor impotriva celor care nu credeau-,cand le-a venit ceea ce stiusera,s-au indepartat de el [Muhammad].Blestemul lui Allah asupra celor care nu cred!”
[Qur’an-ul cel Nobil, Al-Baqarah(2):89]


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Aynur, draga mea, faci cumva campanie de convertire la islam?
Am citit pana la punctul:

quote:
Cu fiecare zi care trece,cei invatati dintre crestini se apropie tot mai mult de Islam


Ce vrea sa insemne acest comentariu?


Iar apropo de citatele pe care le insiri, nu uita ca si in Biblie scrie ca in vremurile din urma vor apare multi prooroci mincinosi, si multi vor incerca sa tulbure sufletele si credinta crestinilor.
De ce te faci unealta Raului?

Refuz sa citesc toate traducerile tale. Dupa mine, timpul pe care l-ai alocat traducerilor, e timp pierdut intr-o cauza rea. Un om cu o credinta mai subreda, va fi tentat sa dea crezare asa ziselor descoperiri.. Ptr ce faci asta?

Ma voi ruga la Iisus Hristos in seara asta, ca sa te lumineze, si ca o fata inteligenta cum vad ca esti, sa poti vedea CALEA, si sa-l urmezi pe EL. Ptr ca EL e "Adevarul si Viata", si "cine il va urma pe EL, il va vedea pe Tatal" Amin!


Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David


Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aynur spune:

Buna draga LumyTe rog nu vreau sa crezi ca sunt o unealta a rauluiNu stiu daca ai citit celelalte postari ale mele,daca da ti-ai fi dat seama ca multumita lui Dumnezeu sunt musulmana;Dumnezeu a trimis toti profetii(pacea fie asupra lor)de la inceputul timpurilor cu un sigur mesaj:Nu adora decat Un Singur Dumnezeu.Crestinii au fost si eu unitarieni inainte de Consiliul de la Niceea.Eu cred ca primii crestini ca si primii musulmani au fost cei mai credinciosi si cei mai aproape de adevar.Ei au fost cei care i-au vazut pe profeti(pacea fie asupra lor)pe Iisus(pacea fie asupra lui) si pe Muhammah(pacea fie asupra lui).Ei au stiut mai bine ceea ce acestia au spus ,cum au umblat cum au vorbit ce au facut si ca atare daca primii crestini erau unitarieni pentru mine inseamna ca este logic ca Dumnezeu sa fie un Dumnezeu Unic.
Eu nu am citit Sfanta Biblie ,ci doar putine parti din ea.Dar stiu ca vor fi prooroci mincinosi,este spus si in Quran-ul cel sfant si in Sunnah(calea\traditiile profetului MUhammad)daca nu ma insel vor fi in jur de 30(Dumnezeu stie mai bine)Dajjali sau anticristicare vor incerca sa ii convinga pe oameni sa ii venereze pe oameni(cred ca evenimentele de tip New Age pot face parte dintre acestia,Dumnezeu stie mai bine) precum si Al Masih AD Dajjal sau Anticristul din crestinism,care va veni cu mare putere dar va fi foarte neinsemnat pentru Dumnezeu si va duce in ratacire multi oameni;trimisul lui Allah Iisus(pacea fie asupra lui)va lupta cu acesta din urma si va salava prin voia lui Dumnezeu lumea de rau inshaAllah.
Articolul pe care l-am gasit mi s-a parut mie ca explica multe dintre diferentele intre religii de astazi.Si cu voia lui Dumnezeu,un om credincios nu va fi temptat de diavol,daca se roaga Domnului pentru calauzire si protectie,pentru ca Dumnezeu raspunde intotdeauna rugilor robilor Sai slava Lui!Manuscrisele au fost cu adevarat descoperite de curand si chiar am vazut mai demult un reportaj pe discovery channel cred nu stiu sigur despre ele ,dar in acle reportaj nu-mi amintesc ca ei sa fi spus de ceea ce contin manuscrisele.Cand am dat peste acest articol in engleza m-am simtit obligata sa il traduc,si daca este adevarat(nu stiu pentru ca unele lucruri continute in el nu au fost mentionate in islam)atunci am eu dreptul sa il tin departe de oameni?Mi-ar fi fost frica daca nu as fi facut-o.Dumnezeu sa ma ierte daca am facut ceva gresit,intentia mea nu a fost sa duc la pierzanie pe nimeni.Si daca au fost descoperite tot cu voia lui Dumnezeu au fost descoperite,El este Cel care decide totul este scris in Quran ca "nu cade o frunza fara ca El sa o stie".
Multumesc ca te rogi Lui Dumnezeu pentru mine draga mea simultumesc ca iti pasa de mine care sunt,ce-i drept o straina de alta religie,fie ca Dumnezeu sa te binecuvanteze pe tine pe familia ta si pe toti credinciosiii si sa calauzeasca spre adevar pe toti robii Sai!inshaAllah Doamne ajuta!O sa ma rog si eu lui Dumnezeu pentru tine si familia ta sa aveti pace sanatate iubire si credinta in Dumnezeu mereu inshaAllah!
Aynur
p.s. mai am doar putin de introdus din articol,am sa o fac daca tot am incept;nu te fortez sa il citesti nu vreau sa intristez pe nimeni prin ceea ce fac iarta-ma daca te-am suparat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

Problema cea mai aprig discutata a fost legatura dintre comunitatea din Qurman (pe care unii o considera ca ar fi esenieni, altii doar o ramura a esenienilor ) si crestinismul primitiv. Aceasta deoarece exista o serie de analogii, asemanari dintre practicile acestei comunitati si crestinismul primitiv. Asemanarile dintre "Învatatorul dreptatii " care a murit pentru ideile sale cu cel putin 100 de ani înaintea lui Christos a suscitat dicutii care poate mai continua. Oricum manuscrisele de la Marea Moarta au declansat adevarate revolutii în studierea Bibliei si a Noului Testament.

Astfel descoperirea întâmplatoare a pastorului nomad a dus la discutii patimase legate de controversatele probleme din istoria religiilor: problema originii si a izvoarelor crestinismului.

În cadrul acestor discutii la care participa filologi, paleografi, arheologi, teologi istorici, publicisti de cele mai diferite nuante, si pe masura descifrarii si studierii textelor, a acumularii de material faptic s-au conturat trei directii: cei care peldeaza în favoarea legaturii indusolubile între manuscrisele de la Qurman si literatura Noului Testament, clericii si teologii ortodocsi care vad în interpretarea continutului manuscriselor o subminare a tezei fundamnetale a religiei crestine privind esenta divina a lui Christos si unicitatea "revelatiei "sale si a treia categorie , adeptii asa numitei orientari "liberale" sau "istorice" care se situeaza între celelalte doua. " Crestinismul nu s-a nascut din vid " este premisa de la care pornesc acestia din urma. Orientarea acestora este limpede: ideologia crestina nu este originala, cum nu sunt originale nici organizarea sociala si ritualurile comunitatii crestine primitive. Caracterul specific al crestinismului este dat de esenta divina a întemeietorului sau si fapta sa expiatoare.

Informatiile furnizate de Manuscrisele de la Marea Moarta ilustreaza nu numai mediul istoric concret si atmosfera spirituala în care au luat nastere primele comunitati crestine, dar aduc si unele date noi cum ar fi cea a "Învatatorului dreptatii" care nu este mentionat în vreun alt izvor cunoscut. De asemenea aceste manuscrise pun la dispozitia cercetatorilor izvoare autentice pentru studierea miscarilor social politice si ideologice din Siria si Palestina prcum si despre Iudeea.

Diferite stiinte si discipline ( filologia, lingvistica, paleografia -grafia si tehnica scrisului, lexicul, sintaxa limbii vorbite în acea epoca, istoria si evolutia alfabetului-, istoria dreptului -practica juridica în Palestina, dreptul babilonian, dreptul egiptean-, geografia si toponimia ) gasesc în textele manuscriselor de la Marea Moarta teren de cercetare.

Dintre cele 40 000 de fragmente de manuscrise descoperite în regiunea Marii Moarte s-a publicat destul de putin. Mare parte a manuscriselor se afla poate înca în curs de descifrare si editare si nu este exclus sa apara noi date despre primele comunitati crestine.

Manuscrisele de la Marea Moarta îsi merita pe deplin aprecierea de cea mai importanta descoperire arheologica din perioada postbelica.

http://www.esoterism.ro/manuscrise-marea-moarta.php

am citit mult despre aceste manuscrise, si nicaieri nu am gasit o interpretare ca cea expusa aici pe forum, dar o sa mai caut.

Fetele de pe DC babusca adusca

Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aynur spune:

Continuarea articolului

"Manuscrisele de la Marea Moarta mentioneaza multe alte profetii destul de extraordinare si datatoare de lumina si paralele cu invataturile Qur’an-ului and Islamului.Exista de asemenea cu succesiunea istorica a evenimentelor, prezentata in aceasta carte,cum ar fi la referirea la”cautatorii de lucruri placute” (simplificarea legilor religiei) care suna uimitor de asemanator cu descrierea lui Paul si a sustinatorilor lui care “au simplificat”religia lui Iisus(pacea fie asupra lui) dupa plecarea acestuia[a lui Iisus] si au indepartat toate obligatiile religioase si sustinand ca autoritatea lui a venit direct din “viziunile” lui Iisus(pacea fie asupra lui). El este chiar citat in timp ce inlatura obligatiile si legea , spunand:
“Dar imi este teama, ca nu cumva,asa cum sarpele a inselat-o pe Eva prin subtilitatea lui,mintile voastre sa fie corupte de la simplicitatea ce este in Christos.”

[2 Corintieni 11:3 (de asemenea de vazut 2 Corintieni 1:12, Romani 3:28, etc.)] “Cand rugaciunea s-a terminat,preotul a spus cu o voce puternica: ‘Stai Iisus,pentru ca avem nevoie sa stim cine esti,pentru linistirea natiei noastre.’ Iisus a raspuns ‘ Eu sunt Iisus fiul Mariei,din samanta lui David ,un barbat care este muritor si se teme de Dumnezeu,si caut ca lui Dumnezeu sa I se dea onoare si glorie.’ Preotul a raspuns, ‘In cartea lui Moise este scris ca Dumnezeul nostru trebuie sa ni-l trimita pe Mesia,care va veni sa ne anunte ceea ce Dumnezeu a hotarat,si va aduce lumii mila Lui. Deci,ma rog,spune-ne adevarul,tu esti Mesia lui Dumnezeu pe care il asteptam?’ Iisus a raspuns ‘ Este adevarat ca Dumnezeu a promis acest lucru,dar intr-adevar eu nu sunt acela,pentru ca el a fost creat inaintea mea si va veni dupa mine.’ Preotul a raspuns, ‘ Din cuvintele si semnele tale noi credem ca tu esti un profet si un sfant al lui Dumnezeu. Ma rog in numele Iudeei intregi si Israelului ca tu,din dragoste pentru Dumnezeu,sa ne spui cum va veni Mesia.’Iisus a raspuns, ‘Asa cum Dumnezeu traieste,in prezenta Caruia se afla sufletul meu,eu nu sunt Mesia pe care toate triburile pamantului il asteapta, asa cum Dumnezeu I-a promis tatalui nostru Avraam spunand: “Prin samanta ta Eu voi binecuvanta toate triburile pamantului” Dar cand Dumnezeu ma va lua din aceasta lume,satana se va razvrati din nou facandu-I pe necredinciosi sa creada ca eu sunt Dumnezeu Fiul lui Dumnezeu . La acel timp ,cuvintele mele si doctrina mea vor fi asa de contaminate incat de-abia daca vor ramane treizeci de credinciosi. Atunci Dumnezeu va avea mila de lume si il va trimite pe mesagerul Sau pentru care a facut toate lucrurile. El va veni din Sud cu putere si va distruge idolii si idolatrii. El va zmulge stapanirea pe care satana o are asupra oamenilor.El va aduce cu el mila lui Dumnezeu pentru salvarea acelora care vor crede in cuvintele lui ’”
[Evanghelia lui Barnabas, 96]
Atunci discipolii au plans dupa acest discurs,si Iisus plangea de asemenea,si cand I-au vazut pe multi care veneau sa-l prinda,intrucat sefii preotilor se sfatuisera intre ei sa-l prinda in timp ce el vorbea.Ei I-au trimis pe Leviti si pe unele dintre triburi ca sa-l ia ia la intrebari,spunand,’Cine esti tu?’Iisus a marturisit si a spus adevarul ,’Eu nu sunt Mesia’.Ei au spus ,’Esti Elia\Ilia sau Ieremia sau oricare dintre profetii vechi?’They said, ‘ Iisus a raspuns”Nu”Apoi ei au spus ,”Cine esti tu?Spune pentru ca noi sa depun marturie la cei care ne-au trimis.” Atunci a spus Iisus ,”Eu sunt o voce care striga in toata Iudeea si spune,”Pregatiti calea pentru trimisul lui Dumnezeu”,asa cum este scris in Esaias.’ Ei au spus,’Daca tu nu esti Mesia sau Elia\Ilia ,sau orice alt profet ,de ce predici o noua doctrina si te pretinzi mai important decat Mesia?’ Iisus a raspuns ,’Miracolele pe care Dumnezeu le face prin mainile mele arata ca eu spun ceea ce vrea\imi ingaduie Dumnezeu;nici nu incerc sa pretind ca sunt cel de care voi vorbiti .Pentru ca nu sunt vrednic sa-I dezleg sireturile incaltamintii trimisului lui Dumnezeu pe care voi il numiti “Mesia”,care a fost facut inainte de mine si va veni dupa mine.Si va aduce cuvintele adevarului in asa fel incat credinta lui va fi fara de sfarsit.’ Levitii si scribii au plecat confuzi,si le-au povestit sefilor preotilor,care au spus,’El il are pe diavol in spate care I-a povestit totul.’”
[Evanghelia lui Barnabas, 42]
Domnul Yusseff spune:
“In lucrarea notabila a domnului Godfrey Higgins , Anacalypsis, ni se spune ca in cartea lui Haggi,numele lui Mesia ce va veni dupa Iisus apare in capitolul doi,versetul sapte : ‘Si dorinta tuturor natiunilor va veni’. Aici cuvantul ebraic HMD [tradus ca ‘dorinta’], din textul ebraic apare in lucrarea domnului Higgins cu urmatoarea explicatie a radacinii cuvantului HMD. ‘ De la aceasta radacina,’ (spune Parkhurst,) ‘pretinsul profet Mohammed, sau Mahomet, si-a luat numele .’ Sir Higgins spune, ‘Aici Mohammed’ este prevestit dinadinsul de Haggi,si prin insusi numele lui ; nu exista nici o interpolare aici.Nu ne putem sustrage de la acest text clar si intelesul lui,asa cum a aparut in mintea celui mai neintentionati dintre martori , Parkhurst,si un judecator competent de asemenea caci s-a intamplat ca el sa nu fie schimbat de prejudicii. El nu isi reprima opinia aici,asa cum a fcut-o in Intelepciunea Ierusalimului Targum,pentru ca nu avea nici un scop caruia sa-i serveasca;el nu a prevazut la ce va duce acest adevar .”
[Manuscrisele de la Marea Moarta,Evanghelia lui Barnabas,si Noul Testament, M. A. Yusseff, pp. 110-111]"

_


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

Aynur, cu toata stima, cred ca dai dovada de-o rabdare si perseverenta demne de o cauza mai buna.
Tu chiar ti-ai pus in cap sa faci prozelitism aici, nu?

Zau, se pare ca ai o gramada de timp liber...ah, am uitat ca la musulmani femeile nu lucreaza...

"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Aynur,tot respectul pentru tine si religia careia apartii si o aperi,dar ceea ce ai scris tu mai sus,pentru un crestin adevarat nu are nici o valoare,eu nu am sa cred niciodata cata suflare mai am ca Iisus nu este Dumnezeu,EL este CALEA,ADEVARUL SI VIATA si cu asta basta!
Off topic:
Bruxinha,hai sa nu incepem cu polemica si aici,unele femei nu lucreaza,altele da,depinde....

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aynur spune:

Buna Valentinag si Bruxinha
Cand mi-am propus sa traduc acest articol pe care l-am gasit pe net acum cateva luni a fost in principal pentru musulmani.Nu mi-a luat mult timp traducerea ci in jur de o sapt cel mult doua in care am tradus timp de 20 de min pe zi,chiar si pentru o persoana f ocupata 20 de min pe zi nu sunt mult.
Nu mi-am propus sa fac prozelitism Bruxinha,m-am hotarat sa introduc articolul si aici(pt ca initial l-am pus pe un site islamic)dupa ce am vazut ca se discuta chiar f mult pe acest forum despre religia mea,si de multe ori jignitor side catre persoane care nu stiu deloc despre islam.Daca cineva vine pe forum cu citate din Biblie sau orice apartinand de Crestinism atunci persoana respectiva este de admirat pentru straduinta credinta si bune intentii insa daca cineva apartinand unei alte religii face ceva asemanator am observat ca se crede ca face prozelitism,are prea mult timp liber,intentii rele si i-a fost spalat creierul..acest fapt ma intristeaza f mult
Nu ma mai surprind astfel de atitudini cum nu ma surprind multe nedreptati care au loc in lumea aceasta.
Nu suntem aici sa ne judecam unii pe altii Dumnezeu este Singurul care o poate face.
Dumnezeu sa va binecuvanteze!
p.s.pentru cine vrea sa stie sunt studenta la medicina si invat cea mai mare parte a timpului,plus viata de familie si alte lucruir imi ocupa cea mai mare parte a timpului,timpul liber din pacate imi lipseste,reusesc insa sa zmulg cateva minute de ici de colo pentru lamurirea confuziilor legate de religia mea,si asta o fac de dragul Lui Dumnezeu,nu urmaresc sa convertesc pe nimeni numai Dumnezeu este Cel care schimba mintile si inimile oamenilor.
numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Saracul Barnabas – stau si ma gandesc la el si nu pot decat sa il vad razand cu gura pana la urechi...... daca ar fi fost asa de cunoscut atunci, cat este acum, tare bine i-ar fi prins !

Cat despre topic, este o gluma.
De ce ?
Pentru simplul motiv ca Barnabas nu a scris niciodata o evanghelie.....

De unde stiu asta ?
L-am intrebat !
Si mi-a spus ca este suparat pentru ca i se foloseste numele si, in plus fata de aceasta impertinenta, nici nu i se dau drepturile de autor legale......

Nu pot sa inchei totusi inainte de a mai adauga ceva, ca sa bucur fanii / traducatorii / propovaduitorii si sustinatorii acestor fragmente fantastice de evanghelie:

“Iar Eu si Tatal Meu una sintem”
Ioan 10.30

Va rog sa ma scuzati daca nu clicaresc mai mult la subject – este lipsit de sens sa discutam despre ceva inventat la multe secole dupa ce Barnabas a mancat , baut si respirat in aceasta lume minunata.....

Va rog sa ma scuzati, dar am o intrebare: Aynur, de ce nu citesti tu zilnic ceva din Coran si sa cauti acolo cai, metode si indrumari cum sa fii mai buna, mai inteleapta, mai armonioasa ? De ce iti pierzi timpul cu evanghelii asa-zis crestine ?

Daca tu crezi ca e bine, continua, dar iti recomand sa ceri si parerea unui imam ca sa vezi ce te indruma..... doar esti musulmana acum, nu-i asa ?

Daca vrei sa vorbesti despre religia ta, esti libera sa o faci, sa ne arati Lumina, Iubirea, Pacea oglindite in Versete Sfinte..... dar te rog, lasa studiul evangheliilor. Cred ca ai suficient de multe de studiat din Coran..... doar bunavointa si dorinta sa ai !

Gata, am plecat sa fac !

Pacea sa fie cu voi toti !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput