Oligospermie(2) - putini da' buni
Raspunsuri - Pagina 11
M Oana spune:
Si ce efecte! Numai femeie sa nu fii in castelul meu de la etajul 4!
Am una bucata pisoi in calduri non stop, dar il tratez cu un zahar special. Insa lui nu de la tribulus i se trage, asa ca nu pot confirma reusita medicamentului la animale.
Dar la sot, testosteronul a depasit cu potent cotele maxime, (de la 27 la 31) si-a crescut orgoliul in el de nu mai stiu cu cine am stat maritata 10 ani. I-am intrerupt deocamdata portia de potent power ca devenise prea mascul.
Dar cu 7 zile inainte de perioada optimista il bag pe tiraj fortat si-l las sa se dezlantuie, indiferent cate va trebui sa indur psihic si sufleteste.
Deci rezultate, dupa 1 an de experienta iti pot confirma ca a dat la al meu sot, dar are si efecte adverse. Sau asta numai in combinatie cu personalitatea sotului meu... sau cu a mea... Mai studiez problema!
M Oana spune:
Mi-Ka, stai linistita, ca sunt la datorie ca sa-ti explic,ce-am reusit sa pricep si eu dupa primul an de studiu la Facultatea Infertilitatii. N-as vrea sa fac prea multi ani din Facultatea asta, dar nu e dupa mine.
Tutunaru are si un site minune (infertilitate.ro), care se cere parcurs la facultatea noastra, ca sa fim mai destepte si-ntr-o buna zi sa reusim sa ne vedem visul cu ochii. Are si un forum pe site-ul asta unde se scrie despre Tribulus si unde m-am inscris si eu de curand, la seral, ca ziua stau mai mult cu voi.
Iar cu tonul meu sper sa te obisnuiesti, ca nu e de rau, crede-ma pe cuvant!
Natasha71 spune:
Interesant, OANA! O portie de masculinitate in asteptarea unui bebe, sau imbinarea utilului cu placutul...
Nu e rau deloc!
Spuneai ca ati facut spermograma la Matei, m-ar interesa, sprmocultura tot acolo ati facut-o? Pt. ca mi s-a aprins beculetul, atunci cand vom repeta spermograma sa facem si spermocultura (desi in analizele de la medsana nr. de leuucocite era in parametrii normali)...
M Oana spune:
Spermocultura nu ne-a recomandat-o Matei, nici T si nici alti 3-4 medici pe unde am mai poposit in cautarile noastre.
Dar ne-a recomandat-o Buna Moisica. Si am facut-o la Giulesti in conditiile lumii a treia, dar sub supravegherea Moisicii.
Am facut spermocultura si antibiograma si a costat extrem de putin (parca 15 RON).
Conditiile de executie/obtinere sunt identice cu cele de la spermograma.
Doamne, ce desteapta sunt din prima zi de viata pe forum! Sper sa fiu si utila, ca la cat am acumulat, ar fi rusinos!
M Oana spune:
Natasha, stai ca mi s-a aprins si mie fitilul si poate ma luminezi acolo unde doctorii au reusit sa puna doar niste valori matematice sau nici atat.
La capitolul leucocite noi am primit de la Matei verdictul 2x10 la a 6-a/ml.
Fara minim, fara maxim, fara alte explicatii, dar nici noi n-am stiut sa punem intrebari la ora respectiva.
Trecem testul asta sau picam? Voi ce rezultate ati primit? Mai am 2 spermograme dar acolo leucocitele n-au fost obiect de studiu pentru cei care le-au prelucrat.
Natasha71 spune:
O fi prima zi in care postezi pe forum
, dar eu imi fac veacul pe aici de ceva timp si ai reusit sa ma scoti din 'cochilie'
... so: presupunand ca duce proba pt spermograma (acum ca am 'furat' putin din desteptaciunea ta), pot cere sa se faca si o spermocultura din aceeasi proba? Nu de alta, dar sa-l pun sa 'preleveze' de 2 ori este prea mult pt el...
, mi-e ca ma refuza si nu ma aleg nici cu spermograma...
Natasha71 spune:
Pe buletinul de la medsana scrie: leucocite valori normale <2000 mm3, deci se pare ca sotul tau este cam la limita 
Iar rezultatele sunt:
2002: rar leucocite
2003: 600
ian.2004: 1800
dec.2004: 1600
de aceea nici nu m-am 'sesizat' sa fac spermocultura...
M Oana spune:
Natasha, unde 2 capete gandesc treaba merge struna.
La intrebarea cu dubla recoltare eu as suna-o la prima ora pe Matei sau as suna la centrul unde vrea sa o faca (Medsana), as afla raspunsul si uite asa as fi buna de paramedic.
Deci cu 2/1 apeluri treaba e rezolvata, noroc ca ai facut legatura acum si nu mai tarziu. Noi am facut recoltarile separat, cum am prins si noi de veste!
In ceea ce priveste leucocitele bag de seama ca Matei sau T puteau sa se autosesizeze si sa recomande o spermocultura, mai ales ca sotul gazduieste si niste hemoroizi buclucasi care adora infectiile in zonele care ar trebui sa fie strict ale mele, ca doar eu l-am luat de barbat, nu ei!!
Ce-ar fi daca tu m-ai ''razbuna'' si ai intreba-o pe Matei sau pe ''Medsana'' daca e cazul ca la valoarea leucocitelor sotului sa se faca o spermocultura?
titelu spune:
Fetelor ! nu va tratati barbatzii ca pe niste sonde de extractie in Marea Nordului,cu efectul asta de sera nu se stie...Deci:am intrebat Endo ce este cu Spermocultura si biopsia:Spermocultura se face atunci cind nr.de leucocite depaseste valorile normale (se vad pe spermograma)ptr. a depista cauza infectiei care provoaca cresterea leucocitelor si implicit scaderea calitatii spermei.Biopsia se face atunci cind nr.este 0 (AZOOSPERMIE),se inteapa testicolul si se preleveaza o bucatica din el.Se colecteaza
aflatzi in celulele spermatice care din anumite motive nu sunt eliberatzi ptr. FIV,deci cred ca nu-i cazul sa va expunetzi Musculosii la tot felu de analize.Endo a mai spus ca daca spermogramele sunt repetate atunci este posibil ca calitatea sa scada dramatic.Azi voi cumpara medicatzia ENDO si maine va voi spune cum se maninca aceasta.Va pup pe toate si mult succes!
MOTZUNICA ai te rog grija ,este posibil ca spermograma sa iasa bine si dupa aceea sa vina dezamagirea,sfatul meu ar fi sa nu fortatzi organismul ca nu cumva acesta sa raspund cu aceeasi moneda,crezi ca noi n-am vrea sa facem periodic spermograma,dar mi-i s-a atras atentzia sa las organismul sa lucreze.Doresc tuturor ceea ce ne dorim si noi!
M_OANA Nu sunt un tip deosebit,doar ca-mi iubesc mult sotzia,si-mi doresc mult copii.
AYSHA ce mai stii de REM,de ce nu mai zice nimic?
Natasha71 spune:
Titelu, discutam si noi aici... ca acasa... suntem pline de tact... altfel, am vedea numai cartonase rosii zburand prin casa. Deci, stai linistit ca n-am ajuns inca la biopsie (desi, cine stie unde vom mai ajunge?), era vb de spermocultura, eu ca sa-l protejez pe al meu sot de socuri am intrebat daca se poate face spermocultura odata cu spermograma (spermograma oricum tb s-o facem, ca ultima e de acum 6 luni, intre timp facem un tratament homeopat si vrem sa vedem ce rezultate are, nu?). Mai mult, as vrea sa recurg la prima inseminare din viata mea, deci vezi bine ca tot pe mine ma supun la 'chinuri', chiar ma gandesc sa nu-l mai stresez sa mearga cu mine atunci cand o voi face, ci sa iau doar borcanelul.
Vezi ce sotie grijulie sunt?
Oana, vom face spermograma undeva pe la sf lunii iulie, sigur o sa intreb daca putem face si spermocultura, o sa te anunt in mod sigur! Parerea mea ca medicii sunt mult prea rutinati si trebuie sa-ti pui mintea la contributie (asa cum ai facut tu) si sa cauti cauzele... nu trebuie sa asteptam de la ei sa inteleaga fiecare caz in parte. Majoritatea dr. lucreaza pe 'sabloane', iar noi nu suntem niste sabloane, nu? Inca ceva, din principiu eu nu fac ceea ce mi se spune sa fac, chiar daca dupa o perioada ajung la aceeasi concluzie... o fac pt ca eu am hotarat sa o fac...(apropo de laparo, inseminare si alte 'alea'). Si voi intreba, desigur daca se impune aceasta spermocultura la valorile leucocitelor (indiferent de raspuns, o vom face
).