Copilasi de aug-sept.2003 (58)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Ma chinui de 2 zile sa scriu si eu un mesaj si nu reusesc, dom'le. Acu' ca dorm fetele, am si eu un pic de timp liber.

Emma tot cu diaree, adica face moale de tot si pute de iti muta nasul. Simbata facuse de vreo 4 ori in juma de ora. Saracuta, venea cracanata toata sa imi arate ca facuse caca si se arunca pe jos singura sa o schimb de chiloti, ea care fugea prin toata casa cind venea vorba de asta. A slabit 500 g intr-o saptamina si ma doare sufletul de nu mai pot:((. Diana, in schimb, a fost pe invers...pe cit facea Emma de mult caca, pe atita nu facea deloc. Doua zile nu a facut deloc, dar nu m-am ingrijorat...stiam ca nu are cum sa fie constipata si nici nu a fost, ca dovada ca atunci cind a facut (de 2 ori la rind in 10 minute) a umplut chiloteii. Nu stiu ce sa ma fac cu Emma ca nu vrea deloc sa manince...aproape nimic...numai banana si iaurt. Am dat tel la dr si a spus ca si 2 sapt daca are probleme din astea e OK. Bine ca bea lichide si maninca ceva acolo. Chiar si azi dimineata a sunat dr. sa intrebe cum e Emma. Numai bine ca de la banana (sint sigura, ca de a altceva nu are cum) a facut iar eczema pe fata si mor de ciuda. Bine macar ca maninca banana, ca o s aii treaca eczema. Azi dimineata a facut un caca asa de puturos de a trebuit sa scot punga imediat afara la container ca nu mai puteam sa respir.

Ieri am cumparat chestii de decorat pentru ziua Emmei...tema e Tinkerbell. Sper sa iasa misto. Tre' sa mergem sa vedem daca gasim si tortulet cu Tinkerbell si in caz ca nu, o sa vedem.

Aseara au fost artificii si ce scandal pe capul Emmei. Tipa de frica si nici nu a vrut sa iasa din casa. Cu chiu cu vai am reusit sa o scoatem si in final s-a obisnuit. In schimb, Diana dormea asa de linistitaaaa. Ieri m-a cam chinuit cu dormitul. De la 5 pina pe la 10 seara daca a dormit juma de ora. Cred ca i-a fost clad pe unde am umblat ca i-au iesit bubite de la caldura si cind am ajuns acasa a baut 200 ml de lapte de am ramas tablou.

Dana_ene, sa iti fie de bine concediul si lasa si tu greturile. Apropos, in cite saptamini esti?

Iuliana, am vazut si eu pozele cu mindretele tale. Mie mi se pare ca Emma seamana cu Andreea destul d emult. Aaaa, si frumusica tare nasa Emmei:). Si torutul a fost betooonnn!!!

poze 1,poze 2,poze 3,poze 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Am tot scris de altele, dar de Oana nu. Sa-mi fie rusine !
Am uitat sa va spun ca avem mare succes cu olitza. Este foarte incantata sa faca la olitza.
O cere si dupa ce face treaba se ridica si incepe sa cante si sa danseze. Asa a inteles ea ca trebuie, fiindca noi ne bucuram de fiecare data ca sa o incurajam sa faca .
A ! Si faza cea mai haioasa e alta. Cand a facut prima data kk la olitza, au iesit niste maslinutze, iar ea ne-a chemat victorioasa sa ne arate ca facuse OO (adica oua ).
De atunci, kk inseamna CACA-OO .

Iuliana, sunt in saptamana a 9-a.
Ma incurajez singura cu greturile si-mi spun ca mai e doar o luna .
Mai, dar mi-e rau, rau. Cum ajung acasa nu mai sunt buna de nimic.
Mananc in disperare. Am 2 alternative: sau sau mananc la greu, ca sa scap de senzatia de voma.
Oleleu !

Ieri a trecut pe la mine doctoritza mea de familie si mi-a dat trimiterile pentru analize (sange, urina si Papanicolau).
Martea viitoare merg iarasi la ecograf, abia astept sa vad bebikul.

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Oof Stefan iar e bolnav. Aseara a inceput cu febra mica la inceput apoi a vomat apoi febra mare. Tocmai plecasem la ziua finului nostru.
Dar ne-am intors rapid inapoi. Stefan era si foarte palid i-am dat nurofen si panadol si i-a scazut febra dar de dimineata la 4 avea iar 38,6 i-am dat din nou nurofen si panadol dar nici nu mai stiu cit a ramas in stomac ca iar a vomitat si de dimineata la 8 avea febra, acum are iar 38 dar e vioi, doctora vine tocmai la 2 la cabinet, abea astept sa ne ducem la ea.

Poate face febra si sa vomite de la caise si pere proaspete ieri a baut cam mult suc si poate e deranjat la burtica dar diaree nu are asa ca ...
In decembrie a facut rosu in git in aprilie a racit acum iar nu e prea des?

O fi si vreun pojar ceva? e vreo epidemie?

Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!

Mergi la inceput

Rodica, imi pare rau de Stefanutz.
Ca si tine ma gandesc ca daca fructele erau cauza, ar fi facut diaree.
Oricum, bine ca-l vede doctoritza.
Sanatate multa puiului si tie putere !

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

iuliana, nu stiu daca e chiar ok sa lasi copilul asa, cu diaree... am patit-o si noi, si am scos rapid tot ce e lactat si fructe proaspete. daca se poate, mancarica cu orez sau gratar... ii mai dadeam apa minerala (asa mi-a zis dr) si smecta... si in doua zile e pe picioare iar. ba am reusit din atat exces de zel sa-l si constip atunci.

rodica...asteptam vesti!

Cristina 18+ si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mih spune:

Iuliana - imi pare rau de Emma, scumpa de ea!

Rodicutz - sa ne spui ce ti-a zis doctorul. lui Stefanutz!

Mih si nazdravanul Matei
http://community.webshots.com/user/bogux1973b
http://community.webshots.com/user/mateiutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Iuliana, sper sa se faca repede bine Emma, vezi sa nu fie ceva infectios de miroase asa...! Foarte draguta tema petrecerii!

Dana ene, noroc cu tine ca subliniezi pozele dragute, asa mai vad si eu cate ceva:-) Stiu cum e cu greturile si mancatul, exact asa am patit si eu... nu prea ai de ales, mai bine papi, chiar daca se vor strange ceva kile in plus;-(

Noi ne-am hotarat sa plecam vineri dimineata cu masina cea noua la Oradea. Verisorul Petrei face 2 anisori duminica asa ca trebuie sa semnam condica. Am vrut sa fim cuminti si sa plecam noaptea cu trenul dar nu am mai gasit bilet Asa ca... o fi cineva in drumul nostru sa ne vedem? Nu imi dau seama acum, nu stiu nici traseul bine. Dati un semn la 0721.225.675, si asa va trebui sa facem ceva opriri, oricat de mult i-ar placea fetei in masina

Mor de somnica, va pup.

http://community.webshots.com/user/sisi03

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Multi pupici pentru Emma si Stefan, sa se faca bine repede!

Iuliana, voi n-aveti Smecta p-acolo? Ala e sfant...

Rodica, io am auzit ca circula nush ce virus care da galci si febra (e cunoscut da-mi scapa mie), insa e posibil sa fie orice. Ma indoiesc ca poate face febra de la fructe, totusi. Sper ca la ora asta sa fiti deja mai bine, si sa stiti si care e problema. Da-ne de veste.

Cristina, am pus banii astazi, sper ca i-am bagat si in contul care trebuie. Is atat de duda si de ametita ca mi-am notat aiurea contul (dupa care l-am verificat DE TREI ORI si mi-a iesit foaaaarte bine!), ca sa constat la banca [,] ca e gresit. Si, mai frumos de atat, mi-am lasat si mobilu' acasa (desi nu fac asta niciodata, acum l-am lasat constient), asa ca m-am intors indarat (alte patru etaje urcate cu mandra de gat) si am mai facut un drum.
Noroc ca am un BRD in cartier (cu ocazia asta am aflat, io puteam sa jur ca e Banc Post).
Acuma nu stiu daca am nimerit suma, ca dimineata mi-a mers netu' precum o gasca schioapa, asa ca n-am reusit sa gasesc pagina unde ziceati de bani. Daca mai trebuie mai fac un drum zilele astea.

Ma duc sa ma culc, sunt cam varza de oboseala si nu mai reusesc sa adorm seara, nu mai spun ca-s in prag de depresie, ai mei se intrec cu gluma, mi-au furat fata si nu mai vor sa mi-o aduca.

http://community.webshots.com/user/r0isin/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Gata, si-a revenit Emma cu burtica. Aseara a avut din nou chef de mincare, la fel si azi. Dimineata a tras un caca taricel. Peste vreo 2 ore imi spune "mama, caca". Iau copilul, o asez sa o schimb, nimic. Imi zic...ei, ma pacaleste, ca dupa aia sa aud zgomot de scai de chiloti desfacut si cind ma duc sa verific, mindra mea desfacuse o parte. Cind m-a vazut, da sa fuga, ia chilotul si il arunca si ma trezesc cu rahatelul pe perete ca o balega, cazut din diaper si ajuns acolo din vintul facut de fi-mea diaperului. Noroc ca am perete lavabil si am putut sa sterg usor ca altfel as fi ramas cu o amintire frumoasa si puturoasa pe perete:).

De cind ma tin sa o laud ca nu vrea suzeta sora-sii. La inceput o mai lua si se ascundea si o baga in gura, dar nu a facut asta decit de citeva ori. Acum nici nu vrea sa auda, ba chiar i-o baga Dianei in gurita:). Aseara cind am iesit la plimbare, am dat sa o invelesc pe Diana, dar Emma a vrut ea patura. M-a distra comentariul lu' ta-su. Ia uite ce rea e, ii ia patura lu' sor-sa:)). Oricum, eu sint tare multumita de cum se poarta Emma cu Diana. Ieri (am facut si o poza) luase sticla de lapte a Dianei si a dat sa o hraneasca, nu inainte de a-i pune babetica la git:)). Cind am vazut ca nu prea tine sticla cum trebuie in gurita Dianei, i-am luat sticla din mina. Nu va zic ce suparare pe capul Emmei si ce frustrare. Deh, se crede fetita mare:)).

Eu vreau sa ma interesez de preschool ca am inteles ca e una pe aici pe aproape care au si program de vara si care primesc si copii cu diaperi.Vad ca Emnma a inceput sa ma anunte cu citeva secunde bune inainte de a face caca. Vecina de peste drum mi-a zis ca tipa care se ocupa de dresarea cu olita:) e un pic cam rough si ca ii zicea lu' fi-su dupa ce el facea in chiloti "shame on you". Ei, mie asta chiar nu mi se pare educativ, dar poate ca pina in toamna reusesc sa o dresez pe Emma. Pentru inceput am s ao trimit doar de 2 ori pe saptamina cite 4 ore (lunea si miercurea) si marti si joi sa mergem la play group sa ne jucam acolo. Am inteles ca pentru 8 ore pe saptamina e 60$. O sa ma duc sa vorbesc cccu cucoanele poate zilele astea.

Rodica, imi pare rau de Stefan..sper sa aud vesti mai bune cit de curind.

Apropos de ziua Emmei. Am gasit si tortulet cu Tinkerbell si cred ca o sa optam si pentru pus poza Emmei pe tort. Ma duc azi sa vad cite parale ma costa.

poze 1,poze 2,poze 3,poze 4

Mergi la inceput

Iuliana, ma bucur ca Emma e mai bine.
Draga de ea !

Mie-mi place mult personajul Tinkerbell, ideea e tare frumoasa. Si o sa aveti si stelutze ?
Pe Emma cum o imbraci ? (Eu urmaresc in taina toaletele ei )
Dar pe Diana ?
------------------------------------
Aseara Cosmin a sunat la socrii mei sa vorbeasca cu maica-sa.
A raspuns insa nepotica noastra, de 5 anisori, pe care Oana o iubeste foarte mult. Cand a auzit ca-i Malina la telefon, Oana a cerut sa vorbeasca si ea. Si au vorbit:

Ce faci ?...... BIE
Unde ai fost azi?.... LA UTZA-UTZA ĪN CĪNG (adica in Parcul Crāng)
...
...

Dupa aceea, Cosmin a luat receptorul si a vorbit cu maica-sa. Oana a plecat putin, apoi s-a intors sa vorbeasca iarasi la telefon.
Dar cand a auzit vocea soacra-mii in telefon a fost foarte nemultumita, fiindca ea vroia sa vorbeasca tot cu Malina, asa ca a spus: NE NE, ATA (Adica: nu, nu, alta ! Malina, nu mamaia !)
----------------------
Acasa eu o tin in poponelul gol, iar cand vrea sa faca pipi, se duce la olitza, isi ridica body-ul si ... presteaza.
Apoi striga fericita: MAMA, PIPI !

Ei, bine, am avut si faze de genul alora in care daca n-am auzit-o a luat olitza pe sus sa mi-o aduca si s-o arate si a varsat jumatate pe ea, jumatate pe covor .
Am gasit-o intr-o zi si spalandu-si mainile in pipi-ul din olitza ...

Eiii, astea trec !

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput