Mamici/tatici din Timisoara (9)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
Albi` spune:
Doris, pai mergem la Prieteni dintotdeauna... si gasim acolo subiectul nou (capitolul 10 ) creat deja de Gabi
careia ii multumim pe aceasta cale
hey.. I could be wrong ! ..but at least I'm breathing..
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doris-Alina/Doris-Alina.jpg)
Doris-Alina spune:
Deci ti-a placut?
A! am uitat.
Ines sta la mama mea in P-ta 700, iar eu in Dacia, la 10 minute de ea.
De aceea am zis ca nu e langa mine, dar noi mergem zilnic la ea...iesim afara!
Raspunde-mi cum intram in capitolul nou?
Chiar sunt disperata!
Doris si printesa mea, Ines
Poze cu micuta Ines:
http://community.webshots.com/user/ines_andrada
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doris-Alina/Doris-Alina.jpg)
Doris-Alina spune:
Teoretic am inteles!
Ma bazez pe ajutorul tau ca nu ma lasi sa vorbesc singura pana termin pagina 10.
Ce mai vrei sa-ti pove?
Poze cu micuta Ines:
Albi` spune:
Iti dai seama ca mi-a placut
De fapt... cred ca ti se intampla destul de des sa ai asa cliente sarite de pe fix, nu?
Acum am inteles cum e cu Ines... de fapt cum tu te trezesti devreme si mergi la munca, era si greu cu printesa la tine... De fapt ai mai zis tu de Piata 700 cand cu faza cu bazinul in curte Dar tre' sa intelegi ca neuronul meu... saracu'... se zbate in delir...
Uffffff cum sa las cartile?!?! Ca lunea viitoate am licenta
Albi` spune:
Ahhhhhh da!
Chiar voiam sa te intreb ceva si sa ai si timp sa imi raspunzi
Ce poti sa-mi spui despre "vopsirea" cu henna?
Pe scurt: eu mi-am facut ceva suvite acu' fro cativa ani, iar cand le-am lasat sa creasca, parul era varza de tot... ars si se incurca
Asa ca nu vreau sa mai aud de vopsea, pana cand n-o sa fie cazul (adica pana n-o sa fie neaparata nevoie, din cauza firelor albe)
Bine, ca eu am cateva fire albe...dar ce sa le fac? Ca primele au aparut prin clasa a IX-a Dar inca nu ma deranjeaza intr-atat incat sa vreau sa le vopsesc...
Deci...cum e cu henna?
giuliatm spune:
seara fetelor
io tocmai ce dadusem cu batzu in balta, am vast capitolul 10, am postat acolo, si ziceam ca ma reintorc sa citesc cu ce ramansesem restanta din 9 (n-am vast ca 9 nu e inchis ..... si cand am citiiiiit, mamaaa, era sa stric aranjamentul lu' doris !!!
am reparat, am sters postarea, barfim aci pana gatam, apoi trece doris la 10!!!
doris te cred ca ai emotii mari, maine e o zi speciala pt voi, iti doresc sa o petreceti cum stiti voi mai bine, in armonie si fericire!!!
anda pantaloni daia nu am gast, nici macar la ala de naturiste din dacia la care mi-ai zis, e al 3-lea la care caut si nu gasesc; albi, faza cu folia am tot facut-o long time ago, are efect super, doar ca te termina nervos "pregatirea" ;... comoda fiind, as apela la pantaloni
miro tu cu instilatiile, noi cu incantatiile pe langa barzoiu ala
simina felicitari pt fratele tau!!! emotii maine?
_
giuliatm, mamika Alessandrei
Ingerelu meu Alessandra
Intalnirile DC Timisoara: 1 , 2 , 3
Albi` spune:
Hmmmmmmm cred ca imediat se umple pagina asta, asa ca putem trece la capitolul 10
Eu nu scriu nimic, pana nu iti publici tu povestea cu printesa
Doris-Alina spune:
Vopseaua de par "henna" intra intr-o alta categorie, si anume a colorarii naturale. Este facuta din plante si nu distruge parul in urma vopsirii, ci din contra ii ofera un aspect sanatos si ingrijit. Dezavantajul este ca pe parul colorat cu henna nu mai prinde nici un gen de vopsea, iar de nuanta nu se mai scapa decat cu... foarfeca.
HENNA,
un vechi produs vegetal iranian cu utilizari moderne.
Henna este un colorant rosu- portocaliu, cu care se pot obtine nuante diferite, in functie de modul de aplicare. Se extrage din frunzele unui arbust care creste in Iran, India si pe coasta mediteraneana a Africii; este folosit in cosmetica, parfumerie si medicina.
Distilarea florilor de henna, prin fierberea pulberii intens aromate a lor, duce la obtinerea culorii brun-galbui, care se transforma in rosu aprins prin amestecarea cu o substanta alcalina. Tulpinile de henna sunt folosite in industria colorantilor pentru a se obtine culoarea rosie.
Vopsirea cu henna a parului, palmelor si talpilor este un mod traditional de impodobire, care dateaza din timpuri stravechi. Pulberea de henna era transformata in pasta prin adaugarea altor substante, obtinindu-se o frumoasa culoare portocalie. Amestecul putea fi folosit apoi ca rimel. Culoarea odata aplicata se mentine trei-patru saptamani. Avicenna (980-1038) afirma ca frunzele de henna sunt eficiente in tratarea inflamatiilor si arsurilor, leziunilor mucoasei bucale si gingiilor, in prevenirea tulbulrarilor nervoase si ajuta la vindecarea fracturilor. In regiunile in care radiatia solara este foarte intensa, se recomanda vopsirea pieii capului cu henna. In Europa henna a fost folosita pentru tratarea reumatismului si pentru a grabi regenerarea pielii dupa ranire. Fiertura de frunze de henna in amestec cu frunze de piersic se utilizeaza pentru tratarea eczemelor.
Pentru vopsit in violet, in amestec se adauga alti coloranti in cantitate mai mare. Daca henna este combinata cu suc acru de fructe sau zeama de lamaie efectul ei este intarit, obtinandu-se o culoare mai frumoasa. Pentru ca parul sa devina blond, se amesteca o parte de flori de revent cu doua parti de henna.
Henna era cultivata in mod traditional in provinciile Baluchistan (Belucistan) si Kerman, unde era considerata planta indigena.
Sper ca te-am lamurit.
Acum pe scurt, e buna ca este din plante, dar acum, exista atatea produse performante, incat, chiar fiind intre ele zilnic, nu pot tine pasul, noroc cu seminariile in care se prezinta produse noi...
Poze cu micuta Ines: