Impozit pe salariu "la negru"?

Impozit pe salariu "la negru"? | Autor: florianmg

Link direct la acest mesaj

Este normal ca unei persoane, care munceste "la negru", deci fara carte de munca, sa ii fie retinut "impozitul pe salariu"? Mi s-a parut destul de haios cand am auzit chestia asta, oare la un control al Inspectoratului de Munca nu se "vede" faptul ca persoana respectiva nu are contract?

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Haios e ca ti se pare ceva in neregula, dar nu vezi paiul din ochi. Atat timp cat cineva accepta sa munceasca fara forme legale, "angajatorul" face ce vrea cu el, inclusiv ii spun ca ii retine impozit.
Cei de la ITM daca vin in control, ori nu vad decat contractele legale, ori nu stiu. Oricum, daca se observa ca au oameni "la negru" vor fi sanctionati, dar atat timp cat o persoana nu exista in scripte, nu se va vedea nici un stat, vreo hartie ceva referitor la respectiva persoana.
Nu stiu daca intelegi ce vreau sa zic, ideea e ca nu existi in scripte, patronul nu te plateste si nu achita pentru tine nici un fel de dari la stat. Dar acceptand modul asta de plata va furati singuri caciula. Asa o sa va plangeti ca nu va achita CM-uri, ca nu beneficiati de CIC si alte alea, si auzi, tupeu pe patron sa iti retina impozit. Nu ai forme, nu ai nici un drept!

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput