Problema concediu si salariu, help !!!
![](images/user_woman.png)
As avea o rugaminte la cei care ma pot ajuta in situatia mea :
Am fost in CIC pina in aprilie si am reinceput munca in mai 2005.
As dori sa stiu daca am dreptul la CO in luna august, si daca da, care sint normele care specifica acest lucru (cei de la Personal spun ca nu am dreptul, trebuie sa lucrez un an).
Cit am fost in CIC, colegele mele au beneficiat de indexari salariale.
Intrebarea este daca eu voi ajunge pe viitor sa revin la nivelul colegelor, si daca da, cine dispune acest lucru ?
Cei de la Personal spun ca sefa de Personal, nicidecum sefa mea de sectie.
PS
Lucrez intr-un spital bugetar.
As dori sa le dau in cap cu Legea, dar nu stiu ce si cum sa caut.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
1. In august ai dreptul efectiv la zilele de cocncediu de odihna aferente perioadei efectiv lucrate (mai-iulie). In mod normal din practica se acorda zilele de concediu de odihna aferente intregului an cu conditia ca restul lunilor sa se mearga la serviciu. Deci pt perioada mai - decembrie 2005 acordat oarecum in avans in august. Nu exista nici o dispozitie legala prin care sa fie conditionata acordarea concediului de odihna de trecerea a cel putin unui (1) an de munca efectiva. Cine afirma asa ceva sa precizeze si conform carei legi sau dispozitii legale.
2. Indexarile salariale se acorda imediat ce se reincepe activitatea in concordanta cu prevederile legale fara nici un fel de restrictie. Nu tine de nici o persoana ca si avizare. Este un drept legal al salaratului(tei) in cauza. Orice neacordare a acestui drept cu rea credinta devine infractiune fiind o forma de abuz. Indexarile NU se acorda pe perioada CIC sau maternitate.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Mercedes spune:
Cori2005- in 2003 inainte de cic ti ai luat concediul aferent lunilor lucrate ? Daca da, vei putea sa ti iei co dar aferent lunilor lucrate incepand din mai pana in decembrie 2005 -depinde de programarea facuta la fel de bine poate sa ti dea concediul si in iunie sau decembrie depinde de tine de tine si de ei
Daca inainte de cic nu ti ai luat nici o zi ai dreptul anul acesta la co integral
referitor la indexari salariale citeste te rog OUG 191/2002 privind salariile contractualilor si acolo scrie ca in interval de 15 zile de la revenirea din cic tb sa sustii un test, examen pentru evaluarea ta. Daca iei nota peste 7 vei ajunge la salariile colegilor tai
Daca cumva nu iei testul atunci ramai la salariul de baza dinainte de cic
Bafta
Cori2005 spune:
Va multumesc mult pentru ajutor.
Abia astept sa merg luni la Personal si sa le dau cu OUG 191 in cap.
Marius, in caz ca nu vor sa-mi acorde CO sau indexarea, ce pot sa fac in continuare ?
Ma refer la caile de urmat pentru a-mi dobindi drepturile.
Eu nu am de gind sa astept la mila lor, daca mi se cuvine ceva, vreau sa obtin cit mai repede acel ceva.
Mercedes, daca n-am sustinut nici un test, ei habar nu au de asa ceva, ce pot sa fac in continuare ?
Sa-i rog sa ma testeze ?
Cori2005 spune:
Intre timp am citit OUG 191/2002...
Insa am observat ca ea se refera la salariile pentru anul 2003.
Iar eu am revenit la servici in 2004.
Au ramas valabile prevederile respective ?