Mamici de Noiembrie - Decembrie 2005 (20)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

'Neata tuturor!
Multumesc Mandy, si mie mi se par elucubratii ce-a zis internista, si tuturor celor cat de cat avizati, doctora de familie a zis sa nu iau pastilele pana nu vorbesc cu gine, si eu sunt de acord.

Cat despre legea pe rol, hai sa nu ne agitam pana nu se clarifica ca ne facem doar sange rau.

16s+6z

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Sunt perfect de acord cu cora.
Mi se rupe de sistemul de asigurari de stat de orice fel, de aceea refuz sa-i platesc pt ca nu-mi asigura de fapt absolut nimic. Am o pensie privata la care platesc de 5 ani, cat despre noile proiecte de legi si alte aberatii, fiti sigure ca toate vor fi in folosul statului nu al cetateanului.
In plus, ambii mininstri (sanatate si munca) au declarat clar ca sistemele lor sunt in prag de colaps si vor fi regandite, ca se vor face tot felul de anulari si etc. si numai nu au spus clar ca banii nostri se duc fix in pix. Asa ca dc aveam de gand sa platesc retroactiv (pt. ca nu poti plati de azi, ci numai incepand din trecutul glorios) acuma mi-am scos sumele restante exorbitante din cap si stresul aferent.
Asa cum spuneam, eu sunt norocoasa ca am o munca pe care mi-o impart cum ma tin puterile si cum vine, deci eu nu ma stresez de concediile pre- si post- natale ca nu mi le iau si gata, e mai rentabil pt mine.
Dar uite ca nu e corect ca sa platesc eu pt bunica mea, care a lucrat 25 de ani, e pensionara de 35 si deci cine acopera 10 ani si cati mai traieste de pensie? Fraierii. In plus, mama care e dr primar are un kkt de pensie, dupa 35 de ani de munca si studii continue si nu vreau sa ajung ca ea.

Hai ca ma enervai si eu :))

Ripley

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Cora, ma bucur sa aud ca esti bine.
cit despre proiectul de lege , el se incadreaza in termemeni"sa traiti bine" ca doar de aia am votat. In alta ordine de idei acest guvern de ciocoi, se pot lauda cu minimalizarea asistentei sociale in conditiile in care presa arata in continuare plaga care se numeste casele de copii, azilele sau uneleinstitutii care se ocupa de cresterea copiilor. Eu una chiar voiam sa stau acasa, faceam planuri cu Victor, iar acum sa ma vad nevoita sa ma intorc la servici mai devreme sau Victor sa isi gaseaca al treilea serviciu.
Asta e nesimtire pe fata si le-ar trebuii sa le fie rusine, numai ca in conditile in care pt ei 7 mil insemna banii pe o sapt si asta nu pe facturi sau mincare ci pe mici chesti de lume buna, ii doare undeva de noi.Sper ca si fetele lor sa aiba parte de atita rusine si neintelegere cind vor fi mamici si ei niste pensionari senili.

Lavi
http://community.webshots.com/user/lavinia295

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

a... am uitat sa spun: daca bb vostru (si al meu) se naste pana pe 17 noiembrie, poti sa-ti iei 42 de zile de prenatal, pana pe 30 decembrie, si sa ai o zi de CIC pe legea veche - 31 decembrie - deci sa beneficiezi de prevederile ei si in anii urmatori.
daca bb e lenes si nu vrea sa apuce ziua mareata de 18 noiembrie afara din burtik...asta e... ghinion.
Ripley, felicitari pt. jobul tau. nu merita sa dai nimic astora.
si eu vreau sa stau cu bb nu din lene sau alte chestii, ci pentru ca eu asa consider ca e mai bine. as sta si daca n-as primi nici un leu pentru chestia asta. in plus, cand bb s-ar mai mari, as fi de acord sa merg la serviciu cu jum. de norma, de ex, sau sa pot lucra de acasa (asta se poate, teoretic, si in jobu meu, da' de flexibilitate n-au auzit astia - neam, ca sa nu mai vorbim de computer, fax, telefon).
a... si daca n-ai contribuit cu nimic la "sistem", ripley, esti fericita castigatoare a 3.000.000 de lei/luna, timp de 2 ani :))) (asta daca depui la primarie o gramada de hartogaraie in fiecare luna)
io-te, dom'le, ca sunt si profitori

C & bb 19+ - DPN 17noiembrie ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Nu sunt fericita castigatoare, pt ca din cate deduc nu am cum: ori stau acasa pe 3 milioane ori imi vad de treaba asa cum si fac si castig din cat muncesc, ca eu dc imi semnez traducerile = lucrez, deci no way de nici un fel de indemnizatii post-natale, in nici unul din cazuri.
Deci sunt doar fte fericita castigatoare a unui bebelica minunat si beneficiara unei sanse sa am clienti tot ca si pana acuma si sa le fac fata in acelasi ritm :))

Traiasca statul roman, si traiasca si emigrantii - ca vba aia, le traduc cu drag dosarele de emigrare..... m-am pus pe ras de una singura.

Mergi la inceput

cine imi explica mai bine, depunem acte si la servic si la primarie?

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

mai, eu sa fiu sincera, nu prea cred sa se aprobe asa ceva ... cred ca s-ar isca un scandal prea mare ...
ce parere aveti de spre urmatoarea treaba :
o cezariana cu 1-2 saptamani inainte de termen pentru a apuca pe sistemul vechi ?

e o ideee meschina si idioata ? asteptam pareri !!!

dienuta graviduta si bebelusha sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

cine sa sara cui in cap??? eu zic ca putem sa sarim oricum, ca nu se pune. ce, acu' doi ani n-am fost la demonstratie (si-atunci io nu eram insarcinata, deci nu ma afecta personal) pentru vechii 85% din salariu si ... ce s-a rezolvat? nimic.
ripley , pai asta-i, mama, schepsisu'. aia 3 mega ii iei si daca te duci la servici si prestezi (adica sunt ceva in plus) si daca stai acasa cu bebelacu'. ca aveau si ei nevoie sa dea la cineva, ca sa nu se planga chiar toti.
lavi, daca 42 de zile dupa nastere se fac inainte de 30 decembrie 2005, intri pe legea veche, deci depui actele la servici, unde se depuneau si pana acum. si intri in cic pe legea veche, cu 800 de lei noi si nu ai dreptu' la aia 300 de pe legea noua.
daca vrei sa "beneficiezi"de legea noua, iti iei postnatal mai lung, sa prinzi 01.01.2006 in postnatal, si dup-aia te dedulcesti cu alea 3 milioane si cu cozile la primarie in fiecare luna sa depui toata maculatura.
gata. io nu mai vb. de legea asta, ca sunt prea implicata si-l stesez pe bb.
C & bb 19+

Mergi la inceput

E o doamna draguta la Discutii Generale, care ne indeamna sa nu ne mai plingem ca asta e, sa nu reactionam, ca nu avem de ce.Eu una, am o zi foarte proasta, tare proasta, si nu imi place ca cineva care nu stie ce sunt anumite greutati sau nu are copii, sa ma invete pe mine sau pe altele gravide sau cu copii, sa nu ne mai plangem , ca asta ne face bine.
Ma duc pe afara sa ma racoresc.

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

dienutagraviduta, nu e meschina ideea ta... Recunosc ca am facut si eu calculele.
Deci termenul limita pentru nastere ca sa intram in vechea lege este 19 nov.
Idioata este idea lor, caci din banii astia nu poti plati nici macar intretinerea pentru a-i asigura copilului un acoperis, daramite alte minime conditii pentru o dezvoltare normala...

Eu ar trebui sa nasc in intervalul 12-15 nov.

Pupici la toate

IrinucaR 20+

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput