Evrei.DC.com
Raspunsuri - Pagina 2
helbi spune:
Am aflat si eu azi ca evreii sarbatoresc anul nou. Spre rusinea mea, habar nu ama vut. La multi ani si tot ce va doriti sa se implineasca!
Si acum la voi ce an e?
Sabina spune:
E ANUL 5766!
eu nu sunt, dar printre cei f apropiati mie exista jumate de asemenea exemplar:)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
gabibarta spune:
hanuca fericit si la multi ani!
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006
lu.more spune:
Buna ziua, ce v-am mai cautat!
Am nevoie de voi, va rog!
Fii-mea a inceput, la istorie, un capitol despre Biblie. Deocamdata e la Vechiul Testament, imi turuie acasa despre Moise, David, Marea Rosie si muntele Sinai. Bravo ei.
Acu'mi spune ca le-a dat o tema profesoara, sa caute pe internet "sarbatori evreiesti si reguli pe care trebuie sa le respecte evreii".
La sarbatori ne-am priceput noi, am gasit semnificatia celor mai importante, dar... reguli? Nu inteleg la ce se refera. E o regula, de exemplu, sa te odihnesti sambata (sabbat ?!?)(daca am inteles bine)? Sau o fi vorba despre "Legile" lui Moise? Imi dati o sugestie, va rog? Intre timp mai cautam si noi.
Multumesc!
Cu bine,
Lulu
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
viorela hoff spune:
eu nu sunt, dar am 2 persoane dragi care mi-au dat culoare, parfum si muzica copilariei!
despre una dintre ele nu mai stiu nimic,doar ca e plecat acuma cativa ani buni in Israel. poate o cunoasteti cumva, Liana Maidanek, a fost profesoara mea de pian.
va doresc La multi ani!
Vio
Tina catelus de catifea
lu.more spune:
Nici eu nu sunt evreica, Viorela, chiar radeam in seara asta, ca eu si fii-mea suntem ortodoxe, sotul catolic, la scoala (laica) invata despre Vechiul testament, si la masa am mancat coucous!
Ca sa revin la reguli, am gasit, poate, :
- circumcizia
- nu se mancanca porc si crustacee
Ajutati-ne, please!
Multumesc
Dragii de noi
Kyo
gabibarta spune:
Buna, Lulu!
In decembrie am sarbatorit Hanuca, acum in martie Purim (vezi cartea Esterei in Testamentul vechi) in aprilie urmeaza Pesach. Am acasa calendar evreiesc, iti scriu exact datele. Si mai caut niste linkuri, ti le pun imediat.
quote:
Originally posted by lu.more
Buna ziua, ce v-am mai cautat!
Am nevoie de voi, va rog!
Fii-mea a inceput, la istorie, un capitol despre Biblie. Deocamdata e la Vechiul Testament, imi turuie acasa despre Moise, David, Marea Rosie si muntele Sinai. Bravo ei.
Acu'mi spune ca le-a dat o tema profesoara, sa caute pe internet "sarbatori evreiesti si reguli pe care trebuie sa le respecte evreii".
La sarbatori ne-am priceput noi, am gasit semnificatia celor mai importante, dar... reguli? Nu inteleg la ce se refera. E o regula, de exemplu, sa te odihnesti sambata (sabbat ?!?)(daca am inteles bine)? Sau o fi vorba despre "Legile" lui Moise? Imi dati o sugestie, va rog? Intre timp mai cautam si noi.
Multumesc!
Cu bine,
Lulu
Dragii de noi
Kyo
gabibarta spune:
www.jen.ro/sarbatori.html" target="_blank">http://www.jen.ro/sarbatori.html
http://oteroradea.jewish.ro/
Daca mai ai nevoie de informatii, intreaba-ma. Cred ca pe jen.ro sunt trecute si datele exacte ale sarbatorilor, daca nu, ti le scriu dupa masa.
lu.more spune:
Multumesc, Gabi, sarbatorile le-am inteles noi, mai greu a fost sa gasim "reguli" de la care evreii nu se abat.
Tema e pentru maine, eu sunt la serviciu si cred ca fata mea a terminat deja, asa ca o lasam pe alta data.
Oricum, incepuse aseara o prezentare destul de frumusica a principalelor sarbatori, sa vad in seara asta cum s-a descurcat si cu restul.
Dragii de noi
Kyo
megbeng spune:
persoana care mi-a influentat cel mai mult viata , prietena mea cea mai buna e evreica..datorita ei sunt acum cu actualul sot...ea e cea care a insistat sa ne faca cunostinta, ca cica ne potrivim f bine...au trecut mai bine de 3 ani de prietenie si mai mult de unul de casnicie si ne e f f bine, intr-adevar.
alti evrei pe care i-am cunoscut, datorita ei in amre parte sunt oameni minunati...mi se pare ca sunteti f uniti si imi place iar foarte mult la evrei ca isi respecta traditiile, poate mai mult ca orice alta natie...poate unii o cunosc, dalia, prietena mea are o functie de conducere ceva la organizatia tineretului evreu din romania..ma gandesc ca sunteti multi tineri pe aici..
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)