Este bine sa dam zymafluor copiilor nostri?

Hola tuturor parintilor "sfatosi".Fetita mea are sapte luni, inca nu i-au dat dintisorii, dar ne asteptam...
Voi ce stiti, este bine sa primeasca doza de 0,125 mg zymafluor/zi?
Parerile sunt impartite, pe de o parte medicul meu stomatolog indica asta, el personal ii da fetitei lui care are 9 luni, pe de alta parte cumnata mea din Germania, care i-a dat fetitei ei de la 6 luni zilnic pana la varsta de 6 ani, a incetat acum, dupa ce in Germania s-a "schimbat politica" vis-a-vis de zymafluor...
Astept cu incredere sfaturile voastre!
Multumim, si Ana
(22 nov.2004)
Raspunsuri

axia spune:
Din cate stiu eu de la unii parinti, Zymafluor-ul are ca efect secundar intarirea mai mult decat trebuie a dintilor de lapte, astfel incat nu mai cad atunci cand trebuie.
Intr-adevar parerile sunt impartite.
A mea personala este ca, in masura in care iti hranesti copilul cu absolut tot ce trebuie, nu este necesar un adjuvant pentru intarirea dintilor de lapte.
Dar, asta e parearea mea.......
Andreea, mama lu' Tiberiu

lidiadanaila spune:
In primul rind 0.25 ,mg pe zi pina la un an. In Germania , si alte tari, Zymafluorul se gaseste si sub alte forme , respectiv apa etc , insa la noi nu prea are copilul de unde sa si-l ia si dam suplimentar pentru al proteja de carii. Faci cum vrei , eu insa te sfatuiesc sa-i dai...dar trebuie sa folosesti apoi pasta de dinti fara fluor la fel si apa.

Natasa spune:
Si eu ma intrebam daca sa-i dau sau nu baietelului meu. Daca ii dau, ce cer la farmacie-pastilute, sirop? Eu am luat cind eram mica si atunci erau niste pastile mici-mici si gustoase :).
E devarat ca ingalbeneste dintii sau e din capitolul zvonistica?

badjoke spune:
Chiar am intrebat medicul pediatru al fetitei mele si stomatologul meu si ambii mi-au spus ca daca incep sa-i dau zymafluor nu trebuie sa-l intrerup pana la 6 ani!! Ce atatea pastile!
Asa ca mai bine incerc lucrurile elementare de a nu face carii si anume:evit sa-i dau dulciuri,ca sa nu faca carii, si i le inlocuiesc cu fructe; compoturile i le indulcesc cu zahar brun;n-o las sa adoarma cu biberonul in gura etc.
Mai devreme sau mai tarziu toti ajungem la stomatolog! Deocamdata fetita mea are 9 luni si doi dintisori. Vom vedea pe parcurs cum evolueaza dintisorii!
Sfatul meu este s-o lasam mai incet cu pastilele!
Dar fiecare mamica face ce-i mai bine pentru puisorul ei.
Va doresc la BB sanatate si dinti de otel!
"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

criss spune:
Buna seara,
Zymafluor ul se da zilnic copilului incepand din prima zi de viata pana la 18 ani ( asa am citit eu pe prospect).
Ajuta la asimilarea calciului, intarirea oaselor si dintilor implicit, ii protejeaza de carii.
Eu am dat baietelului meu , incepand parca de la 2 ani pana pe la 10 ani...cu pauze.
Nu i-am mai dat de atunci pentru ca au inceput sa fie discutii ca ar fi periculos, ca nu este bine...exact aceleasi discutii ca si despre fluorul din pasta de dinti, ca si cele despre aluminiul din folie, cel din doza....in fine. M-am speriat si am intrerupt.
vreau sa spun ca fiul meu are dinti exceptionali, parca sunt niste perle, masele sanatoase, chiar si stomatologa s-a mirat ca nu a mai vazut copil la 16 ani cu dinti atat de frumosi ( mai ales ca locuim int-o zona poluata). Nici dintii de lapte nu au avut nici o carie si nici nu s-au macinat.
Este drept ca alimentatia a fost intotdeuna corecta, dulciuri nu i-am dat ( nici acum) decat foarte rar, ciocolata foarte rar, bea zilnic lapte de la tara, oua cumparate de la tara, branza.
I-am cumparat periuta de dinti electrica, maseaza bine si gingiile si foloseste si ata interdentara. Mereu am fost foarte atenta sa nu roada desi intr-un timp rodea creioanele.
Nu stiu ce sa zic, eu m-am speriat si nu i-am mai dat pastilute dar cat i-am dat a ajutat.
Dati si voi o perioada , mai intrerupeti...
Sper ca am fost de folos
criss

narcisa spune:
Aici se da pina la 6 ani, eu asa stiu de la pediatru. Pina la 2 ani Zymafluor D 500 si apoi pina la 6 ani Fluorette. Eu le dau la amandoi copii, 3 si respectiv 1 an si jumatate. Eu nu stiu sa se fi schimbat politica, da exista pareri pro si contra....nasii baietelului nostru, stomatologi amandoi fiind, ne-au recomandat sa le dam.
toate cele bune
narcisa

irina piticuta spune:
Buna! Baietelul meu are 9 luni si jumatate si ii dau Zymafluor pastilute de la 3 saptamani, cate o pastila pe zi. Am sarit o singura zi pt ca a adormit pe neasteptate. Eu stiu ca este bine sa-i dai pana la 18 ani, dar necesar pana la 6-7 ani, cand i se schimba copilului dintisorii de lapte. Despre pauze insa, stiu ca e grav daca uiti mai multe zile...Asa ca, daca crezi ca nu poti sa-ti aduci aminte in fiecare seara (zi), mai bine lipsa.
Eu am luat decizia sa-i dau pt ca mi-e frica sa nu ma mosteneasca(eu am o dantura f proasta, noroc cu portelanul...). Si dupa 9 luni, mi-a intrat in obisnuinta, nu e deloc greu ca seara sa-i dau o pastiluta care, pe deasupra, ii mai si place, pt ca e tare buna la gust.
Dar fiecare face ce simte...

Lalutz spune:
Va multumim pentru sfaturi, vad aici ca majoritatea parerilor sunt pro-...
O sa-i dau asa cum zice Criss, macar pana vad ca e totul OK si cu a doua dentitie si de la un punct incolo intretinem dantura cu maxima grija. va dorim tuturor o vacanta frumoasa!
& Ana (n. 22 nov.2004)

Rufus spune:
Eu i-am dat Ioanei, pana pe la 9 ani, cand m-am plictisit sa-i tin socoteala (ca ea cam uita...). Cred ca am facut bine, dar cine stie?
http://community.webshots.com/user/tora97