Copilasi de iunie-iulie 2003 ( 56 )

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Buna fetelor, va felicit pentru copilasii draguti pe care-i aveti.

Imi cer scuze anticipat daca am sa spupar pe cineva pentru ca am apelat la voi.

Pe forum-ul "Ajutor umanitatr" exista un caz (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50738&whichpage=1" target="_blank">Suflet de copil - Andrei Oniciuc) despre o familie care a ajuns foarte sarcaca datorita faptului ca unul dintre copii este bolnav. In aceasta familie sunt si 2 gemeni de 1 an (fata si baiat), care sufera de pe urma saraciei.

Gandul meu este ca, daca aveti ceva lucruri ramase de la copilasii vostri si nu aveti ce sa mai faceti cu ele, poate doriti sa le donati acestor micuti.

www.cisst.org/ftp/gemeni.jpg" target="_blank">Poza gemenilor

Mai multe informatii la link-ul din semnatura mea.

Va multumesc.

_

Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
- Web
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!

Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Cornelia - stai linistita ca Luca nu vroia sa intre in apa in nici un fel, abia dupa 3 zile si dupa ce ramas singur cu Dani a fost dus in mijlocul piscinei de copii de vreo 3 ori in urlete s-a convins ca moare daca umbla prin apa aia. Ciudat e ca acasa face baie fr. incintat, se joaca, uneori apa in cada e mai mare decit era in piscinuta aia... habar n-am ce-i in capul lui, si, vorba lui tat-su, mi-e clar ca circul asta cu intratul in apa il vom avea cu el inca 2-3 ani de-acum incolo.

Am uitat sa va zic ca i-am gasit viitoarea "meserie" ptr fi-miu: recuperator!!! Tot timpul in care nu urla ca nu vrea in apa urla dupa copiii care-i luau galetusa/ lopatica/ masinuta etc., ba mai mult, si dupa cei care le luau pe ale lui Tudor sau David, pe care le stia deja.
"a lu Luca, e galetusa lu Luca", "nu-i a ta, e lopatica lui Tudor" si tot asa, nu putea nimeni sa faca ceva cu jucariile alea ca se punea imediat in actiune, chiar daca inainte nu-i daduse nici o atentie jucariei respective.

Domnul Luca e un mare fan al status quo-ului, nu cumva sa misti ceva in front ca-i jale, chiar ma gindesc ca pe viitor voi avea mare scandal acasa daca o sa vreau sa mut locul vreunui prosop sau periuta de dinti, nemaivorbind de mobila sau schimbat perdele. De fapt ca o mostra, dupa ce mult timp i-am alternat 2 seturi de lenjerie de pat, i-am pus acum vreo luna un cearceaf nou: nu numai ca nu vroia nici chip sa intre in pat, dar a doua zi cind s-a trezit primul lucru a fost sa intre de cearceaful vechi si sa se converseze cu mine despre elefantii de pe cel nou...

Mai fetelor mai, am avut un concediu minunat, dar prea scurt: data viitoare neaparat ascultam de Petru si plecam 2 saptamini. Asa n-am avut timp nici macar sa vedem/ facem tot, daramite sa ne plictisim. Am vizitat intr-o zi orasul Antalya, din care n-am vazut decit oaresce centru vechi cu stradute inguste si o moschee de 800 ani, nimic fascinant anyway sau n-am stiut noi unde sa mergem. Oricum, am ajuns pe la 11:00 si dupa ce ne-am plimbat cu limba scoasa vreo ora jumate ne-am refugiat intr-un mall cu aer conditionat. Dup-aia pe drumul de intoarcere am mai trecut printr-un mall si ce m-a impresionat in ambele e ca erau fr. curate si goale, cum e de altfel normal sa fie in timpul saptaminii la prinz, dar cum nu sint in Romania. Preturile nu erau mici, ci comparabile cu cele din mall-urile noastre, normal mai gaseai si ceva chilipiruri dar mai curind in supermarket-ul mall-ului (Migros). Iar mincarea de la fast food era groaznica, n-aveau nimic international ci niste chestii de-ale lor obscure. Ce m-a impresionat pe mine in Antalya au fost blocurile, care erau super frumoase, era cite un turn si-atit, adica nu aveau n scari de bloc, toate erau vopsite in culori vesele, aveau balcoane largi si multe aveau cuptor/gratar pe balcon. In rest multa mizerie si la ei si in afara spatiilor construite/ clubului e desert; ba mint: au si multe flori, tufe intregi de leandri infloriti, palmieri si cam atit. Am vazut un parc in Antalya si era fr. bine ingrijit, cu tunele, poduri, alei etc. aranjate; ce m-a impresionat insa au fost femeile care erau cu copii in parc: desi erau aproape 35 grade afara ele erau imbracate din cap pina-n picioare, cu dresuri, fuste lungi, pardesie peste, val pe cap, pantofi inchisi... - noroc ca nu erau toate, multe erau normale. Una peste alta interesanta experienta orasului, mi-ar fi placut sa-l vedem mai "stiintific".

La intoarcere am vazut Istambulul din avion, se vedea super bine, de fapt toata Turcia era senina, dupa ce am ajuns la Marea Neagra au aparut valuri-valuri de norisori. Am vazut atit de clar Bosforul, si podul peste el, partea europeana si cea asiatica, imi pare rau acum ca n-am facut poze, nici nu stiu daca ieseau de la altitudinea aia, merita incercat dar dormea Luca pe mine...

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

He, he, ce bine ca am luat povestitoarea cu mine , in felul asta am scapat ieftin.
Domnule, acasa mananca copilul foarte bine. Ce-o fi in mintea lui de nu papa in alte locuri, nu stiu. Oricum painica e pe locul 1, la mare diferenta de locul 2.

Cornelia, tare dulce e Maria. Sa vedem cand ajungem la mare (oricum nu o ratam) ca mereu apare cate ceva ispititor la orizont.

Lucia, o sa ma uit prin lucrusoare si fac o punguta.

Pupa Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Din ciclul intrebarilor "de ce stau casele afara?", Maya imi pune prima intrebare incuietoare aseara: " Ce culoare are muzica, mami?"

I Was Borned Intelligent, But Education Ruined Me!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

quote:
Originally posted by carmenutza

Din ciclul intrebarilor "de ce stau casele afara?", Maya imi pune prima intrebare incuietoare aseara: " Ce culoare are muzica, mami?"

m-ai spart la faza asta... tare de tot..si ce i-ai raspuns? ca eu nu stiu ce-as fi zis...

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:

Super . O viitoare poeta moderna .

Andra, multumim de povestiri. Ati zburat cumva cu Blue Air? Stiu ca ei au chartere spre Antalya si cam lasa de dorit la servicii...

Fata mea de 2 ani era azi dimineata in pielea goala in pat... cu cearceaful plin de cacareze . Noroc ca nu era stricata la burta!

The Answer to the Great Question of Life, the Universe and Everything Is Forty-two.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Carmen - tare Maya, filozoafa in fasa!!!

Dana - da, cu Blue Air-ul am fost, serviciile sint ok comparativ cu Taromul care e singurul cu care am mai mers. Doar ca nu-ti dau mincare pe avion, decit contra cost (120,000 un sandvici cu cascaval si sunca), free sint apa, cafea sau ceai. Stewardesele sint ok, amabile, noua pina la urma cu toata problema cu locurile (ajunsesem pe primele locuri unde n-aveam voie cu "infantul" = copil pina la 2 ani), deci ne-au aranjat pe scaunele urmatoare si am avut 3 locuri, adica si loc ptr Luca pe care nu-l platisem. Au intirziat la intoarcere, dar din cauza ca imbarcarea a durat fr. mult cum v-am spus. Au fost ok overall.

Am incercat si eu acolo sa-l invat fara scutec, intr-o seara chiar am reusit sa iesim la restaurant asa, a rezistat cu succes cu un pipi facut acolo in iarba si altul imediat ce am ajuns acasa. A doua zi insa, cind am vrut sa repet figura incurajata de succes, a facut inainte sa iesim din camera, desi cu 5 minute inainte facuse pipi la dus . Oricum am consumat maxim 20 de scutece intr-o saptamina si am folosit in schimb chiloteii la greu. David era asa haios ca invatase sa faca pipi in iarba si se ducea si se executa fr. serios si covirsit de importanta-i . Am incercat sa-l invat si pe Luca, dar era fr. mirat ca nu stia sa se tina de putulica, invatat sa-l ajut eu... Cind am ajuns acasa duminica dupa baie si-a scos repede prosopul dupa el si cum statea in fundulet, se uita si-mi zice "are putza Luca ala" ...

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Buna ziua dragi mamici!

La multi ani tuturor prichindeilor care au facut doi ani in ultima vreme si deasemeni si celor care ii implinesc in curand.

Noi suntem in plina revolutie: il mutam pe Matei in pat mare, in camera cu Ana. Dupa aproape un an in care am tot incercat sa-l convingem in van sa doarma in alta parte decat in patutul mic de voiaj, am reusit sa rupem pisica. De fapt tot el a luat initiativa si ne-am trezit cu el in patul nostru dormind linistit pe perna mea. De sambata l-am mutat in pat de copil mare si, in afara faptului ca se mai da jos si doarme pe salteaua pe care am pus-o sa nu cada din pat, si ca seara inainte de culcare e un chiloman teribil in camera copiilor, totul pare sa mearga bine.

La capitolul olita, insa, insuccesul este perfect: tot ce am obtinut pana acum au fost cativa pipilici in olita, colturi ude prin casa si chilotei plini de kk (yuck). Plus un colt favorit la noi in dormitor in care se baga motanul nostru de copil si umple locul de arome. Intr-un moment de disperare intr-una din saptamanile trecute l-am bagat ca pe pisoi cu nasul acolo, dar nu am avut succes - aseara iar a facut pipi la colt.

Il mai tineti minte pe "Denis the menace"? Il puteti gasi in carne si oase la noi acasa: blondut, cu fata de ingeras si o privire de baiat cuminte si facand trasnaie dupa trasnaie cu zambetul pe buze. Are baiatul nostru energie mai ceva ca iepurasul Duracell si are grija sa si-o foloseasca scotocind, tragand, alergand si mai ales catarandu-se peste tot.

Mai fetelor, voi cum v-ati descurcat cu ei in concediu? La noi o masa la restaurant inseamna zeci de ture cu Matei pana vine mancarea, supa pe pantaloni, vizite prin farfuriile vecinilor, Ana urland ca de fapt vroia altceva decat a cerut chelnerului, Matei suindu-se pe masa si mancarea parintilor racindu-se in timp ce incercam sa convingem menajeria sa stea linistita intr-un loc si, pretentie absurda, sa mai si manance. Si nici cu camerele de hotel/pensiune nu ne descurcam mai bine pentru ca tot timpul trebuie sa scoatem ceva casant din mainile barbarului plus ca avem nevoie de camere destul de mari pentru a inghesui 3 paturi si un patut.

pe curand,
madishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

quote:
Originally posted by Magdone

quote:

m-ai spart la faza asta... tare de tot..si ce i-ai raspuns? ca eu nu stiu ce-as fi zis...

Magdone si Razvan (19.07.2003)

pai in prima faza si eu m-am blocat...i-am raspuns cat de cretin am putut ca muzica nu are culoare, ...dupa ce i-am raspuns am regretat ..ca puteam sa o incurajez si sa-i dau un raspuns mai poetic, pe masura intrebarii...ceva de genul " are culoarea sufletului tau"....Daca mai insista cu intrebari de genul asta...o sa-i raspund si eu in acelasi ton, sau macar o sa ma straduiesc.

I Was Borned Intelligent, But Education Ruined Me!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Sau ceva de genul, depinde de muzica... de ex blues-ul e albastru... rock-ul e negru, manelele sunt ciclamen...

Andra, dar macar ai voie sa vii cu sandvisurile tale de acasa?
Noi cand am zburat la Paris am stat fix pe primul rand, ala dupa business class, si a fost perfect. Cred ca avioanele astea sunt altfel.

Madishor, poate e din cauza ca sunt doi . Voi ce ati decis cu concediul ca erai si tu in focuri la un moment dat?

Si acum o intrebare pentru shopping: de unde luati chilotei asa mici?...

The Answer to the Great Question of Life, the Universe and Everything Is Forty-two.

Mergi la inceput