? Duphaston?

? Duphaston? | Autor: Madalinuta

Link direct la acest mesaj

stiu ca s-au mai deschis subiecte pe tema asta...dar nu am gasit ce vroiam sa aflu acolo...
dr. mi-a prescris 2 pastilute/zi pt a-mi provoca un ciclu care se lasa asteptat si nu din motivele pe care le-as fi dorit eu (bb). dupa ciclu urmeaZA sa-mi faca o laparoscopie pt decorticarea ovarelor :-((((.
Intrebarea mea este: a luat cineva acest medicament pt a-i veni ciclu si mai ales ati avut succes cu el (adica au venit rusii?)cam la cat timp?

va pup

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Draga Madalinutza,
in primul rand lasa-ma sa-ti pun cateva intrebari:
1. de cand nu mai ai ciclu?
care sunt mai exact problemele tale?
ai avut vreodata ovulatie?
....si ar mai fi ..dar daca ne prezinti situatia ne vom da seama de problemele tale...
eu am ovare polichistice, niciodata ovulatie (atat cat am monitorizat-o la doctor), ciclu neregulat (foarte neregulat la 5-6-7 luni), ....eu vreau sa-ti zic ca nu-mi venise ciclul din noiembrie pana acum o saptamana cand m-am hotarat sa incep tratamentul Liviei....si dupa doar 3 zile (si nu exagerez deloc) a venit...deci numai luand plantele astea timp de trei zile....acum continui tratam,entul...si duminica as avea ovulatia....sa vedem cva fi
Ce vroiam sa zic e ca si eu am fost trimisa la bucuresti la dr. Bogdan Marinescu pentru laparoscopie (eram program pentru inceputul lui februarie)....dar am renuntat la aceasta idee cel putin pana termin tratamentul asta...si vom vedea ce se intampla...
Daca vrei totusi sa-ti vina ciclul incearca cu tinctura de coada soricelului cu trei cani de ceai de coada soricelului/zi....si poate vine mai natural decat cu pastile.
Eu iti doresc numai bine....si daca te-ai hotarat totusi pentru operatie...sa de-a Dumnezeu sa fie bine!
vA DORESC TUTUROR UN BEBITA CUMINTE SI CAT MAI REPEDE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

Si eu subscriu sfatului Claudiei.
Mergi pe tratamente naturiste si vei vedea ca tinctura si ceaiul de codita soricelului iti va regla ciclul.
Si eu am luat in luna de dinainte de laparoscopie - Duphaston (pe langa Cycloproginova si Ovamit + ovule Ovestin) dar nu pentru ciclu (eu il am regulat) ci pentru mentinerea "corpului galben" - din cate imi amintesc, parca asa s-ar fi exprimat ginecologul meu.
Oricum ceea ce trebuia sa se intample, nu s-a intamplat, asa ca de o luna de zile sunt clienta fidela a Plafarurilor (si crede-ma, ma simt mai bine si am un moral mai bun). Acum, cand vorbesc de o viitoare sarcina, in limbajul meu nu mai are loc cuvantul "poate"...

Daisy (Bianca)

Cea care spera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madalinuta spune:

fetelor, va multumesc pt raspunsuri si sfaturi!
problema mea pe scurt ar suna cam asa: ciclu regulat de la 15 la 18 ani, de la 18 ani devine fffff neregulat (la 6, 7,8 luni), injectii cu progesteron, ciclu OK, apoi anticonceptionale de la 21 la 25 ani - ciclu deasemenea regulat. In nov, renunt la anticonceptionale pt bb si in dec nu vine...merg la dr...ovare micropolichistice...nu iau tratamentul dr-lui ci incep tratamentul naturist al liviei..urmatoarea luna (ian) bucurie= am ciclu...du-te la ecograf...tristete=fara ovulatie...dr. imi spune ca ovarele mele sunt destul de incarcate de chistulete si ar fi binevenita o laparoscopie. cu ocazia asta imi si curata ovarele dar vede si daca sunt ok trompele, uterul...continui trat naturist..in febr nu vin rusii..nu sunt gravida..merg la dr. si-mi recomnada duphaston pt a-mi induce un ciclu pt a ma putea opera imediat dupa aceea. o sa iau duphaston pt a-mi veni, o sa fac operatia si apoi o sa continui tratamentul liviei. poate o sa am mai mult succes cu ovarele curate....

eram curioasa daca a "functionat" duphastonul la cineva.
tineti-mi pumnii si spuneti-mi daca credeti ca procedez corect?!

va pup

Mergi la inceput

Draga Madalinutza
incearca si operatia...dar fii foarte atenta ca trebuie sa cunosti si partea mai putin placuta...adica ovarele se pot reface cu acea pielita in max 3 luni dup a laparo....in acest ragaz de 2-3 luni ar fi bine sa faci inseminari artificiale pentru a fi sigura ca ai facut ceva mult nmai eficient pentru a ramane insarcinata...
Eu m-am interesat foarte mult...am o verisoara ginecolog in Bucuresti (eu dunt din Galati) si am fost la ea dupa toate aceste diagnostice puse de doctorul meu de aici....si ea mi-a spus aceste lucruri...cu refacerea pielitei de micropolichisturi....
Iti doresc numai bine si bafta multa ....si ai grija dupa operatie sa faci inseminare artificiala (aprox 2.000.000 lei), ca sa fii mai sigura ca nu pierzi perioada fertila si aceste 2-3 luni....
Va pup pe toate!
O viitoare burtica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matia spune:

Eu am luat din ziua 16 pina in ziua 25 si in ziua 28 automat m-am imbolnavit dar nici nu am avut probleme prea grave( aveam o dereglare cu singerare abundenta dupa o laparoscopie si am facut un tratament puternic pt stoparea ei, apoi duphaston) Medicamentul este unul slab dar reactiile diferitelor organisme este diferita la acelasi stimul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Claudia, am ramas uimita peste masura de ceea ce ai zis tu despre laparoscopie. Doamne, mie nu mi-a zis doctora asa ceva pana acum! Nu am stiut ...
Eu am facut laparoscopie la Giulesti in octombrie. Dupa aceea dra. mi-a zis sa astept o luna sa vad daca imi vine. Cum nu mi-a venit, dupa o luna jumate am mers la ea si mi-a dat Duphaston (apropos Mada, la mine nu a avut niciodata NICI UN rezultat, ca am mai luat si in alte dati ...) si sa vad daca imi vine deci a mai trecut jumatate de luna. Dupa ce mi-a venit prima oara dra. mi-a prescris Clomifen si ... a mai trecut o luna. Dar in tot acest timp nici nu a pomenit de inseminare, sau de riscul refacerii acestor pielite pe ovare. OFFFFF!
Acum, de o luna nu am mai luat nimic, vreau sa vad daca fara medicamente imi va veni. Ma rog, iau Kamayani care sper sa ma ajute, dar nu prea mai stiu in ce directie sa ma indrept ...

Catalina, o viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madalinuta spune:

fetelor, Cata, Claudia, si eu sunt ingrijorata de ce aud acum pt prima oara...nici mie dr. nu mi-a spus nimic in sensul asta, e adevarat mi-a precizat insa ca primele 3 luni ar fi mai "norocoase"...eu incerc oricum, si dupa cum am mai spus, imediat dupa operatie reincep cu tincturile si pulberile care m-or ajta sa evit reaparitia chistuletelor.

cata, si chiar nu a avut nici un efect la tine duphaston-ul, adica nu ti-a venit dupa ce l-ai luat? Si nici laparoscopia nu a ajutat la nimic...? Nici macar ovulatie? Sper sa nu-ti fi aparut si chistuletele iarasi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Draga mea Madalinutza, stai putin, in primul rand trebuie sa constientizezi faptul ca fiecare este diferit iar corpurile noastre se manifesta diferit. Din pacate, la mine aceasta procedura nu pare sa fi avut vreun efect, mai astept sa vad si luna asta, ca din cauza asta am lasat orice fel de stimulent medicamentos. Vreau sa vad daca imi vine natural.
Trebuie insa sa iti spun ca eu NICIODATA nu am avut ciclu regulat. De cand mi-a venit prima oara, de la 12 ani am avut ciclu poate de 2 sau 3 ori pe an.
Eu zic sa te duci cu incredere si vei vedea dupa aceea ce se intampla.
Cu Duphastonul ... am luat si 10 luni la rand si tot ... la un moment dat mi-a generat o hemoragie de toata frumusetea, nu m-am impacat cu el. Daca il iei insa pentru prima data, stai sa vezi la tine cum functioneaza. Poate merge ...
Mult succes!

Catalina, o viitoare mamica

Mergi la inceput

Dragele mele,
nu am vrut sa va sperii...iertati-ma...dar chiar asa mi s-a spus de eficienta operatiei...
sper din tot sufletul sa nu fie nici pe departe adevarat dar nu cred ca mi-ar fi spus bazaconii ...
Vreau sa fiti optimiste....si Catalina incearca si provoaca ciclul cu tratamentul Liviei (care mie dupa 4 luni de ciclu lipsa, mi-a venit la 4 zile dupa tratamentul Liviei)....si dupa ciclu incearca o inseminare...dar monitorizeaza-ti ovulatia care la fel poate fi stimulata de plantele astea din tratament (in special mararul si tinctura de zmeur)....eu sunt foarte hotarata sa merg pana la capat cu tratamentul (desi la inceputul lui februarie eram programata la laparoscopie), chiar daca va trebui sa iau aceste pplante si 6 luni....si uite chiar nu am sa ma duc deloc pentru monitorizarea ovulatiei care se va produce (sper) in urmatoarele zile....chiar nu vreau sa stiu dupa numai 3 saptamani de tratament daca s-a rezolvat ceva....nu pot sa am pretentia ca dupa asa putin timp de plante, tincturi si pastile sa fie totul ok....
si decat sa -mi intre iar indoieli in capushor am sa astept sa vad ce se intampla....vom presta zilele astea puternic si mai vedem noi....
Va doresc numai bine si Cata du-te si faaaa inseminare (nu e foarte scumpa!) si sigur maresti sansele....
Mada iti doresc sa nu-ti fie frica si numai bine....si ia in calcul ce ai citit pe aici...
O viitoare burtica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Buna fetelor,
eu am luat duphaston 3 luni la rind. Mi l-a recomandat o doctorita, pentru ca m-am dus la ea plingindu-ma ca la ~5 luni dupa o operatie de fibrom nu mai am ciclu cum era inainte ci doar fff putin. Eu l-am luat din ziua 11 pina inziua 25 cred si asta era una din perioadele din prospect recomandata si pentru infertilitate. Oricum de la doctorita nu am inteles exact pentru ce mi-l da(!!!) si reteta mea era un pic mai lunga; sint asa zgirciti in a da explicatii. Trebuie sa te duci cit mai bine informat la ei si apoi sa incerci sa-i tragi de limba fara sa-i deranjezi fiindca dupa aceea te acuza: "de ce te bagi in domeniul lor?!" + ca nu inteleg de ce dr-ul care m-a operat nu m-a atentionat asupra acestui aspect. Adevarul e ca dupa operatia cred ca mi s-a dereglat totul. Bun, sa revin, dupa cura de 3 luni parca s-a mai indreptat ceva. Dar oricum BB nu e si va citesc pe voi incercind sa-mi fac curaj.

Mergi la inceput