Cezariana exclude sportul ???

Buna fetelor,
stiu ca 3-4 luni sau cate or fi, dupa cezariana nu poti face gimnastica / sport, pt ca nu-ti permite operatia.
Dar dupa aceea, cand te-ai vindecat, nu este totul ok ?
Imi zicea cineva ( noi, 2 neavizate ) ca dupa cezariana nu-ti vor mai permite niciodata muschii sa faci abdomene, fiind sectionati, ca nu se vor recupera niciodata si ramai cu burtica.
Mie mi se pare cam trasa de par....asa ca fetele cu cezariana, poti sau nu face sport ??? Iti poti lucra abdomenul ?
Saru-mana.....
Raspunsuri

diana904 spune:
Aiurea!! Bineinteles ca poti! Eu am 2 cezariene ,n-am ramas cu burtica am facut si sport sport . Am facut si abdomene si inot si tenis... singurul lucru care ma impiedica sa fac sport mai des e lenea (sa-mi fie rusine).

Lavi spune:
la citeva luni, 5-6 poti face cit sport vrei , burta e un efect a sedentarismului si a neglijentei.
Deci fa sport cit vrei nu te opreste nimeni, dar nu imediat .Am facut cezariana si la 6 luni ma miscam cit decit si nu ear nici o problema
Lavi
http://community.webshots.com/user/lavinia295

corinag spune:
de cateva luni am inceput sa fac aerobic si tae bo. cezariana nu ma impedica deloc sa fac abdomene. nici nu simt ca asa foi avut muschii sectionati.
pana atunci n-am facut sport de lene si din lipsa de timp(am inceput serv cand bb avea 8 luni), plus ca am intarcat moatza la 1 an si doua luni.dar m-am mobilizat si totul e ok acum
Corina si bb Ilinca 01.03.2003
Ilinca mea

iris spune:
dupa prima cezariana am avut ambitz destul sa ajung la burtica extraplata; la a doua sarcina am luat o gramada de kile si a fost mai greu dar am reusit; dupa care m-am simtit eu asa de bine mincind si lenevind ca, hop, iar am colacei pe burta; nu stiu cit sport si cite abdomene ar trebui sa fac , acum am imbatrinit si mi-e lene dar sigur as putea...muschii aia sectionati nu ramin asa , sigur...

riana spune:
Va multumesc pt raspunsuri. Asa ma gandeam si eu, dar doream o parere ferma de la cele care au avut cezariana....nu asa, din auzite, ca mine

Kittycat spune:
Evident ca e o absurditate asta. Din contra, sunt f indicate exercitiile abdominale pt a intari musculatura si a preveni aparitia unei eventuale eventratii in timp.
Andra,de printesa
(15 noiembrie 2004)

Claudelu spune:
Aiurea...la 6 saptamani dupa operatie fugeam de mama mia...intradevar am purtat burtiera dar nu m-a deranjat, iar acum dupa 1 an si aproape 3 luni nici nu o mai simt!
Claudia si Raul (01.04.2004)
Martie Aprilie 2004

RaluD spune:
Hi, hi, mai nou muschii nu se taie la cezariana. Se dau la o parte!
Deci nu va fie teama sa faceti sport atunci cand simtiti ca s-au vindecat cicatricele (ma refer la cea de pe uter si cea din exterior).
Din experienta mea, la 6-7 luni deja sunteti ok.
Bine, nu sfatuiesc pe nimeni sa exagereze, dar nici nu va speriati.
Spor la... sport!
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica

aime spune:
quote:
Originally posted by RaluD
Hi, hi, mai nou muschii nu se taie la cezariana. Se dau la o parte!
Deci nu va fie teama sa faceti sport atunci cand simtiti ca s-au vindecat cicatricele (ma refer la cea de pe uter si cea din exterior).
Din experienta mea, la 6-7 luni deja sunteti ok.
Bine, nu sfatuiesc pe nimeni sa exagereze, dar nici nu va speriati.
Spor la... sport!
asa ziceam si eu

mami

Laura T spune:
Si eu am la activ 2 cezariene, dar la un an de la ultima m-am apucat serios de sala (fittnes+aerobic), la kg am dat jos foarte bine (si cu regim), dar ceva burtica tot mai am...Si nu mai sper sa se aplatizeze vreodata abdomenul meu...dar macar sa nu se mai umfle...la sport nu renunt!!!
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 2 luni) si Ramona (3 ani si o luna)
poze_cu_fetele_mele