Tiroida si fertilitatea 2

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Mormelvio, de fapt e anti TPO nu TPO cum am scris eu.Am inteles ca sunt de fapt niste anticorpi.Am gasit un dr si am reusit sa ma programez pt 27 feb.Astept sa vedem care sunt rezultatele.Asa pot discuta cu dr si celelalte rezultate facute in ziua a 4 a ciclului.
Nu stiu sa-ti spun care e diferenta intre hipotiroidism si tiroida Hasimoto.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

Din cate am inteles, nu are importanta in ce zi a ciclului esti, cum nu conteaza nici daca ai mancat sau nu inainte de recoltarea sangelui. Asta e valabil pt analizele hormonale specifice tiroidei.
Pupici
Miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dasha spune:

Buna fetelor,

Eu am probleme cu FSH care este mare dar conform ultimelor analize facute TSH este 8.09 si anti TPO 482. Urmeaza sa vad un endocrinolog miercuri.Voi credeti ca tiroida ar putea influenta si valorile FSH?

Never say never!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bal_mascat spune:

Iata ce am gasit: "Felul in care functioneaza tiroida controleaza starea si culoarea parului si a pielii, temperatura si greutatea corpului, fertilitatea si, in cazul femeilor, ciclul menstrual. Este foarte important sa retinem ca iodul este componenta esentiala a hormonilor tiroidieni. Excesul sau deficienta acestora produc disfunctionalitati ale tiroidei. Formele clinice ale acestora sunt: hipertiroidismul (exces de hormoni tiroidieni) si hipotiroidismul (deficienta de hormoni tiroidieni). "
"Tiroidita Hashimoto este o afectiune frecvent diagnosticata, provocata de distrugerea imuna a glandei tiroide. Rolul anticorpilor in dezvoltarea tipului clasic de hipotiroidism este neclar.Manifestarile clinice ale bolii sunt variabile si includ eutiroidism, hipotiroidism subclinic, hipotiroidism permanent si, mai rar, trecerea de la hipertiroidism la hipotiroidism sau invers. Diagnosticul de tiroidita Hashimoto este, de obicei, stabilit pe prezenta anticorpilor antitiroidieni, cu sau fara disfunctie tiroidiana sau gusa sau hipotiroidism spontan"

Sper sa te ajute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuC1010 spune:

buna fetelor
am si eu o intrebare la fetele care au probleme cu tiroida.
ati incercat sa va monitorizati temperatura?
eu am incercat luna aceasta si sunt foaret derutata. O zi maxim 2 am temperatura peste 36 si pe urma coboara la 35.9.
Iata care sunt valorile:
1 7-Feb 36.4
2 8-Feb 35.9
3 9-Feb 36.3
4 10-Feb 35.9
5 11-Feb 36.1
6 12-Feb 36.3
7 13-Feb 35.9
8 14-Feb 36.1
9 15-Feb 36.1
10 16-Feb 36
11 17-Feb 35.9
12 18-Feb 36.1
13 19-Feb 36.4
14 20-Feb 35.9
Eu am un ciclu de 29 de zile si sunt in ziua 14 cu temperatura scazuta. Ce as putea sa inteleg? Ca nu am ovulatie?

Stie cineva mai multe despre acest subiect?

Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

ManuC, eu stiu ca abia in a doua parte a ciclului trebuie sa fie mare temperatura.
Nu ai incercat sa-ti faci niste analize? Se fac in ziua 4 a 14 si a 21 a ciclului.Nu stiu sa-ti zic acum care sunt dar daca te intereseaza pot sa-mi caut printre analizele mele.Cred ca abia de acolo poti sa-ti dai seama.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melania 14 spune:

Fetelor va roooog , spuneti-mi si mie ce simptome aveti sau mai bine zis ce v-a ingrijorat de ati mers la medic? eu am ramas dupa nastere cu o vesnica stare de "mor de cald" si transpiratii suparatoare.Despre asta vorbeati?
In primele 3 luni dupa nastere curgeau siroaie de transpiratii de pe mine, aveam o stare de subfebrilitate ( alaptam).

Melania (14.01.20050 si mama

www.photos.yahoo.com/cofratu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

quote:
Originally posted by ManuC1010

buna fetelor
am si eu o intrebare la fetele care au probleme cu tiroida.
ati incercat sa va monitorizati temperatura?
eu am incercat luna aceasta si sunt foaret derutata. O zi maxim 2 am temperatura peste 36 si pe urma coboara la 35.9.
Iata care sunt valorile:
1 7-Feb 36.4
2 8-Feb 35.9
3 9-Feb 36.3
4 10-Feb 35.9
5 11-Feb 36.1
6 12-Feb 36.3
7 13-Feb 35.9
8 14-Feb 36.1
9 15-Feb 36.1
10 16-Feb 36
11 17-Feb 35.9
12 18-Feb 36.1
13 19-Feb 36.4
14 20-Feb 35.9
Eu am un ciclu de 29 de zile si sunt in ziua 14 cu temperatura scazuta. Ce as putea sa inteleg? Ca nu am ovulatie?

Stie cineva mai multe despre acest subiect?

Ti-ai masurat temperatura axilara sau temperatura bazala (vaginal, oral sau anal, la aceeasi ora in fiecare zi, dupa cel putin trei ore de somn, fara sa te ridici sau sa faci orice altceva)?
Ovulatia ta poate sa urmeze iar temperatura bazala creste numai dupa ce ovulatia a avut loc.

Trebuie doar sa crezi!

marrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuC1010 spune:

Imi masor temperatura axilara in fiecare dimineata la 6 si 20 (mai putin in weekend cand e la 7.30-8. Dorm aproximativ 7 ore pe noapte si nu ma trezesc noaptea. cel putin nu m-am trezit in ultimele nopti. In perioada menstruatiei se mai intampla, dar acum nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

quote:
Originally posted by ManuC1010

Imi masor temperatura axilara in fiecare dimineata la 6 si 20 (mai putin in weekend cand e la 7.30-8. Dorm aproximativ 7 ore pe noapte si nu ma trezesc noaptea. cel putin nu m-am trezit in ultimele nopti. In perioada menstruatiei se mai intampla, dar acum nu.

Dupa temperatura axilara nu poti sa-ti determini momentul ovulatiei. Nu e suficient de sensibila si e influentata de antiperspirante, de exemplu. Am incercat si eu dar nu mi-a folosit la nimic. Apoi am trecut la masurarea temperaturii bazale si am observat cresterea de dupa ovulatie. Daca vrei sa stii mai multe amanunte despre cum se masoara si cum se interpreteaza semnele fertilitatii pot sa-ti scriu un link.

O sa mai trec pe aici!!! Ieri am fost la un endocrinolog sa-mi "controleze" tiroida. Peste o saptamana merg la al doilea. Dupa ce trag o concluzie va scriu ca sa ma ajutati cu pareri.

Trebuie doar sa crezi!

marrina

Mergi la inceput