Impozit pe venit,cit???

Impozit pe venit,cit??? | Autor: Papadia

Link direct la acest mesaj

V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o problema care este urmatoarea:sotul meu este angajat la o firma N dar el nu lucreaza .Cartea de munca este acolo si plateste lunar impozit 1414000 mii lei dupa un venit de 2.600.000.Va rog sa-mi spuneti e normal sa i se ceara atita impozit??Deci precizez inca odata el nu lucreaza ptr ca angajarea e doar o chestiune de timp .Dar trebuie sa plateasca impozit lunar.Dupa mine e cam mare suma care i se cere.Voi ce ziceti??Astept sa ma lamuriti.Sper ca am fost destul de clara.

moldovan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Papadia spune:

Chiar nu ma poate lamuri nimeni??Tare curioasa sunt cam cit se cuvine sa ia impozit la aceasta suma .

moldovan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

2.600.000 inteleg ca e salariul net (ce ar lua in mana), deoarece salariul minim brut este de 3,1 / 3,3 mil lei. Poate ai rotunjit - din 3,1 mil brut iese un net de 2.561.320, deci aproape de ce spui tu.
La acest salariu impozitul este de 11.680. In conditiile date de tine, sunt convinsa ca el nu plateste doar impozitul ci si toate taxele, ale lui si ale angajatorului, ceea ce inseamna 1.555.356.

Mergi la inceput

Rozi mersi ptr raspuns.Dar te rog sa-mi spui e normal sa plateasca toate taxele??Deci asa cum ai spus si tu primeste in mina 2.600.000 din venitul minim brut.Vorba vine ,dar nu ar fi normal un impozit mai mic??

moldovan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

daca figureaza pe stat de plata obligatoriu se retene si se depune cas 9.5 %,cass 6.5%,somaj 1%,impozit 16% si ramana ca rest de plata 2.560.000 lei.
in asa fel realizeaza stagiu pt.pensie,are asigurare de sanatate,si asig pt.somaj
in afara de asta patronul mai plateste pt.el:22%,7%,3%, 0.75%+ un procent pt fond de accident,in jur de 1 milion de lei.
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by Papadia

Rozi mersi ptr raspuns.Dar te rog sa-mi spui e normal sa plateasca toate taxele??Deci asa cum ai spus si tu primeste in mina 2.600.000 din venitul minim brut.Vorba vine ,dar nu ar fi normal un impozit mai mic??

moldovan

Papadie, nu este normal sa-si plateasca toate taxele; normal ar fi sa munceasca, daca are contract de munca. Asa este un aranjament despre care nu mai trebuie sa stie nimeni Deci daca e facut fictiv, daca nu munceste, de ce ar trebui firma sa suporte niste cheltuieli (taxele datorate de angajator pentru fondul de salarii) pentru care nu obtine nici un venit (nu primeste nici o munca, nici o contraprestatie)?

Un impozit de 11.680 (unsprezece mii sase sute opt zeci) nu ti se pare un impozit suficient de mic?! Restul sunt contributii obligatorii, asa cum le-a enumerat ili - nu le numi impozit ca nu e corect

Mergi la inceput

Rozi poate sunt eu mai grea de cap dar cum ai spus si tu daca el nu lucreaza si acel impozit care spui tu ca il retine normal ca e suficient de mic .Atunci de ce sau cum ar trebui sa fac daca el nu lucreaza sa nu mai dea atitia bani.Mai ales ca este prieten cu directorul.El e trecut cu salariul minim si daca ii retine 1414000 mii lei si aduni cu 2600000 pai nu depaseste acel salar minim.Te rog sa ma mai lamuresti inca odata.Nu te supara poate sunt eu mai grea de cap.

moldovan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

In primul rand, salariul minim se refera la brut nu la cat iei in mana.
In al doilea rand, tocmai pentru ca e prieten cu directorul are acest tratament, altfel aratami-l tu pe ala care iti da 2 milioane degeaba. Omul ala i-a facut un contract, ii plateste niste dari la stat, iar el ce castiga? Nimic. Numai prietenia sotului tau si dubiile tale.
Asa cum ti-a zis si Rozi, faptul ca nu merge efectiv la munca nu il scuteste de plata darilor. Voi ati vrea ce? Sa va mearga vechimea, sa aveti stagiu, sa luati salariul intreg ca pe cartea de munca si sa nu dati nimic la stat, si toate astea fara sa muncesti efectiv.
Nu e o chestie de priceput, e ceva de bun simt. Ridicati-i o statuie prietenului care va face asa un favor. Gandeste-te cati oameni trag 10 ore pe banii astia, si munca nu joaca.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Sa-ti spun ceva draga Aissa ;sotul meu nu primeste nici macar 5 bani in mina.Si nu cred ca dupa acele 2600000 patronul plateste nu stiu cite dari.si sa sti ca m-am mai interesat si asa ceva m-i s-a spus ca nu se poate sa trebuiasca sa plateasca el acei un milion 414 mii.Da trebuie sa plateasca ceva dar nu atit.Si iti mai repet draguta ca el nu primeste nimic dimpotriva DA DE LA EL.Munceste la un servis auto pina seara tirziu acolo nu este angajat si din ceea ce cistiga duce dincolo.Deci sa-ti fie clar el nu primeste nici un leu.

moldovan

Mergi la inceput

Si apropo stiu cum e sa muncesti ptr bani ptr ca si eu am lucrat in fabrica si 10 ore ptr un salariu de 1500000.Si sa sti ca patronii nu ies ei in paguba fi tu sigura de asta.Stiu ei cum sa le invirta sa-si scoata profitul.Nu inteleg de unde ofensa asta la tine ptr ca eu nu am facut decit sa cer o parere ,un sfat.

moldovan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Sfatul si explicatiile ti s-au dat, eu am vrut sa te lamuresc pentru ca mi s-a parut ca esti inca in ceata, nu ma intereseaza pe mine ce aranjamente faceti voi. Dar, asa cum ti s-a mai zis, ceea ce expui tu aici e o treaba nelegala. Atat timp cat tie iti convine mergi mai departe asa. Firma respectiva trebuie sa plateasca darile la venitul declarat pentru sotul tau. Daca nu iti convine, intrerupe angajamentul., mai ales ca spui ca in curand sotul tau se va angaja.
Cum adica nu ia nici un ban, ba chiar da de la el? Esti confuza sau m-ai pierdut pe mine (oricum, nu ti-am cerut explicatii despre unde si ce face sotul tau....). Din 2600000 i se retin niste bani (1411000), asa cum zici tu impozit, si restul? Unde sunt? Si ce bani da el de la el? Fetele ti-au facut calcule, ti-au explicat clar, acum e prima data cand spui ca el nu ia bani. Pe cuvant ca nu te mai inteleg.

PS: Eu una nu te-am jignit, nu ma lua peste picior. Veniti si spuneti tot felul de aiureli si daca vi se da un raspuns care nu va convine va ofuscati. Te rog sa nu ma iei pe mine cu "draguta" ca nici nu sunt si nici nu am nevoie sa-mi spui tu asa.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput