M-am hotarat ......adoptie (15)
Raspunsuri - Pagina 6
o mamica fericita spune:
in hotararea noastra scrie printre altele ,,desemneaza pe.......pentru ridicarea alocatiei de intretinere pentru copil, precum si celelalte drepturi banesti de care copilul va beneficia pe durata incredintarii conform legii". la momentul respectiv am crezut ca este vorba despre alocatia de 200.000 de care beneficiaza toti copii indiferent de statutul lor si pentru ca dupa o perioada de timp sotul avea niste zile libere l-am trimis sa rezolve si cu alocatia undeva in Drumul Taberei. cand sa dus acolo i sa spus ca nu avem dreptul decat atunci cand va fi copilul pe numele nostru fara sa i se spuna ca de fapt sunt alti bani de care poti beneficia asa ca am luat-o ca atare. acum vreo 3 saptamani m-am intalnit cu o prietena care are si ea un bebit spre adoptie si din una in alta mi-a spus de banii astia de care are dreptul copilul pe perioada de incredintare asa ca daca este dreptul lui si al nostru de ce sa nu beneficiem de el (si un pachet de pempars conteaza nu?). si ea a citit in lege nu i sa spus de la DPC si atunci cand a facut cererea de bani chiar a intrebat-o pe respectiva de ce nu se trimit banii automat prin posta daca asa este legea la care i sa replicat ca multi au spus ca nu au nevoie de acesti bani.(????). restul il stiti. ce nu inteleg eu este de ce daca exista acest drept DPC nu zice nimic? doar nu dau banii de la ei din buzunar.
lorelei si
aissa spune:
Lorelei, asta nu inteleg nici eu, dar asta e.
Te rog, iarta-ma ca insist, dar spune-mi si mie daca in momentul in care ai facut cerere mai erai inca in cele 3 luni de incredintare sau se terminasera.
Si eu zic la fel, de ce daca am dreptul (de fapt nu eu ci Alexandra) sa nu ii iau? Ca nu pentru mine i-as folosi, nu? E dreptul lor!
Cristina si Alexandra (30.09.2004)
patri spune:
buna fetelor!
azi am depus dosarul pt atestat! bineinteles ca nu era nimeni, mi-i l-a preluat o d-soara de la alt departament si am lasat cartea de vizita sa sune ei maine...poimaine...om vedea cat de mult se grabesc ei. si eu am fost cu sotul si unul din copii, asteptam sa stea cineva de vb cu noi, dar parca-i deranjam cand mergem, nu ne baga nimeni in seama... acum o sa incerc sa vad ceva cunostinte sa avem si noi...
va spun la multi ani la toate care aveti evenimente si acum astept si eu sa se intample ceva si la noi...
rozi, i-ti tin pumnii, si sa stii ca daca toate ne gandim la tine, energia noastra pozitiva te va ajuta!
va pup
patri
Silvia_Pui spune:
Am vorbit la DPC , pana facem 3 luni de plasament , respectiv pe 12 iulie , va deveni definitiva si hotararea de copil adoptabil . Cu putin ajutor de la Domnul , va fi ,, al nostru '' mult mai repede .
Cat priveste alocatia de intretinere , ea este specificata si in hotararea noastra de plasament dar nu m-am gandit nici o clipa sa solicit acesti bani , sperand ca ei sa mearga la un alt copil care nu are dragostea pe care o are Stefanut . Chiar daca este dreptul lui , noi ii oferim mult mai mult . El sa fie sanatos . Si nici nu cred ca merita efortul sa mai alergam atata . M-ar interesa daca cei de la locul de munca sunt obligati sa iti dea aceleasi dreptuir (banesti ) ca si la nasterea unui copil . Pe astia chiar nu i-as ierta .
Silvia , Marius si bebe Stefanut
http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=e4c8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
De poți prin clipa cea neiertătoare
Să treci și s-o încerci gonind mereu
Al tău va fi Pământul asta mare ,
Dar mai mult : vei fi OM , băiatul meu !
aissa spune:
Silvia ar fi bina daca prin faptul ca tu nu ii iei, banii merg la alt copil, dar..... Ma rog, fiecare face cum vrea.
Eu una vreau sa merg sa ii solicit (cine stie unde e strada aia Parintele Galeriu ca eu nu o gasesc....).
Cat despre cei de la serviciu, daca ii obtin pe cei de la Primarie ma duc si la munca sa fac cerere (vreaus a bag la inaintare ca daca statul imi acorda aceleasi drepturi sa mi le acorde si ei....intelegeti voi...). Mie mi-a fost jena, pentru ca....inainte de a sta acasa eu faceam salariile, eu tineam dosarele oamenilor, stiu exact ce prime si ajutoare s-au dat de-a lungul vremii si uite, pentru ca am avut tupeul sa stau acasa eu nu am avut dreptul la nimic. Stiu sigur ca daca fac cerere pentru banii aia mi-i acorda dar asta inseamna si ca imi pun eticheta pe frunte pentru totdeauna. Dar nu-i iert nici eu, pentru ca la noi se duce o politica de genul "sa-l ajutam ca e amarat" si care a avut un necaz, o problema, o reteta mai scumpa de luat i s-a si dat un ajutor. Iar eu am fost ani de zile cal de bataie pana acum cand nu exist....
o mamica fericita spune:
in primul rand imi cer scuze ca nu am scris imediat ce am aflat despre acesti bani de care avem dreptul. scuze inca o data.
Silvia banii de care zici tu ca nu ai nevoie nu merg la alt copil ci la bugetul statului.
Aissa imediat cum vine sotul acasa il intreb cam pe unde vine strada ca pe mine ma dus el cu masina si sincer nu cunosc asa bine tot Bucurestiul. da cand am facut cererea eram in incredintare de fapt am inteles ca de acesti bani beneficiezi cat timp esti in incredintare copil dupa adoptie nu mai beneficiezi de ei.
mai stiu ca indiferent din ce sector esti tot pe str. preot Galeriu trebuie sa mergi. mai lung a fost drumul pana acolo, completarea cererii nu a durat mai mult de 5 minute.
de la primarie nu stiu de nici un ban dar daca aflu ceva va anunt imediat dar eu stiu ca la nasterea unui copil beneficiezi de niste bani de la primarie poate sa fie si daca adopti?
Lorelei si
carmens spune:
LEGEA 272/2004 PROTECTIA COPILULUI
ART. 119
(1) Pentru fiecare copil fata de care s-a luat másura plasamentului se acorda o alocatie lunará de plasament, ăn cuantum de 780.000 lei, care se indexeazá prin hotáràre a Guvernului. De aceasta alocatie beneficiazá çi copilul pentru care a fost instituitá tutela, ăn condiéiile legii.*)
(2) Alocaéia se pláteçte persoanei sau reprezentantului familiei care a luat ăn plasament copilul sau tutorelui.
(3) Alocaéia de plasament se suporta de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii, Solidaritáéii Sociale çi Familiei.
Iti este de ajutor Cristina ? Noi nu cred ca intram in aceasta categorie pentru ca noi nu am avut-o pe Otilia in plasament iar aici nu am gasit nimic despre incredintare.
carmen
Otilia
patri spune:
eu stiu ca ai aceleasi drepturi ca si cum ai fi nascut copilul, asa ca fetelor, cereti-va banii de oriunde aveti dreptul, inclusiv de la servici, sunt banii bebeilor si mai bine i-ati da la alti copii nevoiasi decat sa-i lasati la stat, pentru ca nu ajung acolo unde ar trebui, sunt pierduti cine stie pe unde si sigur nu ajung la alti orfani...
patri
aissa spune:
Pe site-ul care il gasisem eu scris de o ordonanta OU 26/97 despre care insa Rozi a zis ca e abrogata. Acolo scria si de incredintare.
Oricum eu am terminat, nu cred ca mai e valabil, chiar daca legea ar mai fi in vigoare sau ar fi vorba de alta.
Nu conteaza, sa fim noi sanatosi, ca banii cum vin asa se duc oricum. Dar mi se pare ca ar fi normal, asa cum mi s-a spus de la inceput ca nu am dreptul la alocatie sa mi se fi spus daca aveam dreptul la altceva. Dar nu ma mai gandesc, a fost, gata, am uitat.
Ma scuzati ca am fost insistenta, mi se pare aiurea cand trec pe langa noi niste drepturi, dar la faza cu obligatiile trebuie sa fim la linie cu legea.
Sunteti niste dragute si va multumesc.
o mamica fericita spune:
si mie mi se pare normal sa ni se spuna si despre drepturile pe care le avem fie ele banesti, juridice etc.
Lorelei si