castraveti!!!!

Ajutati-ma si pe mine fetelor cu ce stiti.Fetitei mele de 3 ani i-au dat bunicii castraveti.Rezultatul:varsaturi,diaree....Ce sa fac?Nu-si mai revine de vreo 5 zile.Varsaturile au disparut dar lipsa poftei de mancare si diareea inca persista.
pupici la toate si copii sanatosi
Raspunsuri

ginad spune:
Dana, poate nu este de la castraveti, e epidemie de enteroviroza, cel putin asa mi-a spus dr.lui.
Luca (2 ani) tocmai si-a revenit din asa ceva si nu mancase nimic nou. La el a fost fara varsaturi, doar febra si scaune moi.

mamica dulce spune:
sigur este de la castraveti??poate au fost stropiti si nu au fost spalati bine..cat de mult a mancat?
lui Marc ii dau de la 2 ani cate o bucata de castravete in mana si nu are chiar nimic..ba eu stiu ca se da la copil si cand ii ies dintii,pentru calmarea durerilor.
Imi pare rau,nu stiu ce sa zic despre diaree,sper sa.i treaca cat mai repede..am fost doar surprinsa afland ca vinovatul este castravetele
ati fost la medic?
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

aquariusrpro spune:
Si noi am patit-o si chiar poate fi de la castravete. Castravetii acumuleaza in interior unele substante chimice folosite in sera, antidaunatori sau accelerare crestere / coacere. Si este oricum un aliment care da usor indigestie la copii.
Tot de la castraveti am ajuns eu la spital intr-o noapte. Castraveti de sera, eram fericita ca i-am gasit, imi placeau foarte mult ... acum prefer sa iasa cei de gradina atunci cand e timpul lor. PAna la vremea castravetilor ... pauza!
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Lavi spune:
mucilagi de orez cu morcovi, ceiut de menta pt burtica si du-l pe prichindel la doctor cit mai repede.
Nu stiam ca uneori castravete e asa de nociv.
Sanaatte si sa auzim vestii bune
Lavi
http://community.webshots.com/user/lavinia295

anella spune:
Nu stiu daca ai cum sa fii sigura ca sunt de vina castravetii.cand Teodor face o chestie asemanatoare9diaree,voma)ii dau smecta(un plic la 24 ore pt ca el n-are un an implinit),debridat si imediat ii fac ceai de menta.Cand a facut eneterocolita(cu simptome asemanatoare)a luat pe langa smacta si debridat,furazolidon pt copii(o pastiluta la 6 ore).cu alimentatia era mai greu pt ca in astfel de situatii nu prea mananca.Cel mai important e sa hidratezi copilul,pofta de papa ii revine dupa.Ulterior(dupa ce s-a stabilizat si scaunul)eu ii dau foarte mult iaurt(de fapt cat poate papa el)pt ca reface flora intestinala care e afectata dupa o problema de genul acesta.Totusi e foarte important sa mergi si la doctor.Eu ti-am spus cateva masuri de urgenta.Multa sanatate si mult curaj de la Anella si puiul iubit Teodor

danabadiu spune:
Mamicilor,
problema copilului meu s-a dovedit a fi pana la urma de la castraveti.
Fiind greu de digerat pot provoca probleme si celor mari dar evident depinde foarte mult de la persoana la persoana.
Am fost la medic.Mi-a dat debridat.Am mai stat o zi sa vad ce se intimpla.I-am dat afine si apa de pe argila care e mult mai buna decat smecta, si n-am mai avut probleme cu scaunul.
Castravetii pot provoca (mai ales cei de sera) colici biliare, care pot persista pana la 10 zile.(asa mi s-a zis).Copilul poate avea diaree, lipsa poftei de mancare.Se recomanda in general regim alimentar(chestii usor de digerat), si tratarea diareei.
Multumesc pentru interventii, va pup pe toate si copii sanatosi!!!!!

Balbina spune:
Mai, fetelor, prima data aud de castraveti ca ar fi greu de digerat. Eu eram cu parerea ca sint dintre cele mai neutre legume. Baiatul meu roade castraveti de la 9 luni, fara nici un fel de probleme, ii plac tare mult.
M-ati nedumerit, zau
------------------
Numai bine,
Natalia

oana_s spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Mai, fetelor, prima data aud de castraveti ca ar fi greu de digerat. Eu eram cu parerea ca sint dintre cele mai neutre legume. Baiatul meu roade castraveti de la 9 luni, fara nici un fel de probleme, ii plac tare mult.
M-ati nedumerit, zau
------------------
Numai bine,
Natalia
Oops si Mara mea mai roade cate unul (are 11 luni) si n-a avut nimic....pana acum....multumim de informatii.

Oana si Mara 11.08.2004

asi spune:
quote:
Originally posted by Balbina
M-ati nedumerit, zau
------------------
Numai bine,
Natalia
Nu toata lumea suporta castravetii.Eu de ex nu ii tolerez nici pe cei de sera nici pe cei de gradina si asta de cand eram mica .Din aceasta cauza nu i-am dat nici copiluli meu.