Salpingografia help

Salpingografia help | Autor: suzycatBB

Link direct la acest mesaj

Fetelor, sunt 7 luni de cand incercam sa facem un bebe si nimic. Eu am pierdut acum 8 luni o sarcina la 5 luni presupun ca este vorba de infertilitate secundara post avort si m-am hotarat sa iau in seama sfatul doctoritei si sa fac salpingografie, sfat pe care mi l-a dat acum 2 luni dar acum dupa ce am constat ca nu s-a intamplat nimic in acest timp, m-am hotarat sa fac analiza. Am aflat ca este dureroasa, va rog fetele care ati mai trecut prin asta va rog povestiti-mi. Daca aveti timp ajutati-ma cu sfaturi. Care sunt pregatirile pentru aceasta analiza?. Subiectul cred ca poate fi de ajutor si altor fete.

Unii dintre noi trecem prin clipe grele chiar in aceste momente, dar
b]Dumnezeu este gata sa ne binecuvinteze intr-un mod in care doar El o poate face.

Pastreaza-ti vie credinta![/
b]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Cred ca este vorba de histerosalpingografie, pe scurt HSG. Eu am facut de 2 ori aceasta analiza fiind suspectata ca as avea trompele infundate. Se introduce o substanta de contrast prin uter, in sus pe trompe. Interventia devine dureroasa din cauza presiunii cu care se introduce solutia respectiva, prin urmare depinde in mare masura si de mana doctorului. Unele fete spun ca daca trompele sunt infundate, experienta este mai dureroasa. Pe mine m-a durut mai tare a doua oara, dar stiu ca si medicul a fortat putin nota. Dupa introducerea substantei de contrast se fac 2-3 radiografii, care scot in evidenta permeabilitatea trompelor. Toata interventia nu dureaza mai mult de 5 minute. E bine sa iei inainte un calmant, spre exemplu piafen. Sa ai la tine absorbante pentru ca vei sangera abundent la inceput, apoi din ce in ce mai putin. Pe mine m-a tinut sangerarea pana a doua zi la pranz. Si sa te feresti de frig, nu prea e cazul acum ca este vara, dar ia in calcul si acest pericol.

Cam asta a fi, daca mai ai intrebari, te asteptam. Mergi si pe link-ul de mai jos, la capitolul HSG (histerosalpingografie):

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50603" target="_blank">SCURTATURI - link-uri catre subiecte "fierbinti"

Bafta! Sa auzim de

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Tot ce a spus Tia este adevarat. Si eu am facut HSG de 2 ori. Prima oara m-a durut al naibii de rau. Aveam dureri cum nici la ciclu n-am avut. Am facut prostia ca dupa ce-am facut HSG sa vin acasa cu metroul care m-a zguduit din toate incheieturile!! Nu vreau sa te sperii, dar era sa lesin de durere!
A doua oara a fost mai bine. N-am mai avut asemenea dureri! Doar o mica jena!
Of, cat de mult ne chinuim noi femeile ca sa ramanem gravide. Si chinul se amplifica daca nu ramai gravide de prima data! La mine, de exemlpu, nu a avut nici un rezultat. Dupa 9 ani de incercari,am ajuns pana la urma la fertilizare in vitro. Acum am o frumusete de fetita care implineste pe 24 iunie, 9 luni.
In concluzie, sa nu-ti fie frica. Depinde de organismul fiecareia dintre noi.
Multa bafta!

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzycatBB spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri si sfaturi, mai am totusi cateva intrebari. Merita sa faci aceasta analiza? La HCG se vede totul cum trebuie , v-a lamurit ca sunteti OK pentru a face un bebe. Adevarul este ca ma cam ingrozeste durerea , m-am saturat de ea eu am 2 avorturi la activ cum v-am mai spus unul la 5 luni si unul mai demult la 6 luni de sarcina si de fiecare data m-am ghinuit groaznic cu niste dureri cumplite de aceea stau si ma intreb daca se merita sa trec prin HCG sau pot afla suficiente si de o eco. In luna in care se faci HCG poti in continuare sa faci . Cand se face HCG ? din cate am inteles in primele zile dupa menstruatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Draga Suzy, ma alatur si eu fetelor care te incurajeaza. Eu am facut HSG-ul o singura data in mai anul acesta. Procedura e asa cum ti-au descris-o fetele. Te urca pe renumita masa, iti pun instrumentarul adecvat (parte care a fost cea mai deranjanta in cazul meu- dar suportabila), introduce prin cateter substanta de contrast si iti fac prima radiografie. Dupa jumatate de ora se face o a doua radiografie.
Pe mine nu m-a durut desi in final, nu s-a vizualizat niciuna din trompe.
Recomandarile mele:
*)o fiola de piafen inainte de interventie, eventual si un antispastic (eu nu am luat dar cred ca trebuia)
*)tampon in geanta
*)fara spalaturi intravaginale cu 24 ore inainte (ca sa nu fii uscata si sa simti introducerea instrumentarului asa cum am simtit-o eu)
*) mult curaj la purtator
Eu iti urez bafta si sa iasa bine
Te pup

Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Suzy draga, sa stii ca nu ai de ce sa te temi de durere. Foarte putine fete s-au plins de asta si nu cred sa ai chiar atita ghinion incit sa te doara chiar pe tine. Mai ales ca e clar ca nu ai trompitele infundate din moment ce ai avut sarcini.
Cit despre utilitate: in cazul meu de exemplu, daca nu faceam HSG de la inceput as fi bagat hormoni in mine pina la loc comanda si chiar daca si-ar fi facut ei treaba... probabil as fi pierdut rapid sarcina. La HSG a aflat doctora ca am sinechie uterina. Asa ca ma felicit din inima ca mi-a facut-o inainte sa mergem pe o pista falsa.
Inca un detaliu: la mine a durat 10 minute de cind m-am despuiat pina cind m-am intzolit la loc. Si in timpul analizei imi arata dr. pe monitor cum intra substanta de contrast si imi exemplifica de ce nu e in regula uterul meu si cum trebuie sa arate unul normal. Deci am facut si conversatie.

Concluzia: go for it! Si sa ai numai vesti bune de la HSG.

Monica
Aspiranta in stand-by

Mergi la inceput

Monica, multumesc pentru incurajare, vroiam sa te intreb apropos de faptul ca ai spus ca daca am mai avut sarcini inseamna ca nu am trompele infundate, ele nu s-ar fi putut infunda dupa ... Nu am aflat inca momentul pentru facut HSG este legat de menstruatie sau nu ?
M-ati convins cred ca trebuie sa las frica de o parte si sa aflu ce este in neregula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciaro spune:

Din cate stiu eu, se face intre a 7-a si a 11-a zi calculand de la prima zi de menstruatie.

Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryd spune:

Suzy,eu am facut HSG acum cateva luni.Sa stii ca HSG se face imediat dupa ciclu,asa ca trebuie sa te duci inainte sa te programezi la doctor.In ziua cu pricina trebuie sa te agiti, sa iei legatura cu doctorul, cu asistenta, ptr. ca ei trebuie sa aiba trusa speciala pentru HSG.De ce iti spun acestea, ptr. ca eu am pierdut 2 zile inutil,abia in a 3 -a am facutHSG,ba medicul nu era,ba avea operatii,nu spusesem la prima ora ca sa aiba trusa ...
Pentru mine HSG a fost suportabila.Cand m-am intors in salon fetele au crezut ca nu am facut inca pentru ca nu ma manifestam.
Eu am facut dupa HSG,la cateva luni HISTEROSCOPIE , recomandata de un alt medic care vazuse pe rez. de la HSG o pata alba care i-a atras atentia.
La histeroscopie se vede pe un ecran ce este in uter si interiorul trompelor.De asemenea se face din nou o desfundare a trompelor.Mie mi s-a parut mai clara aceasta "analiza".
Eu nu am luat nici un medicament inante chiar daca aveam la mine si nici nu mi s-a dat inante dupa cate imi amintesc.M-am gandit ca poate trebuie sa simt ce se intampla in timpul "operatiunii" sa nu fiu amortita, sa nu pot spune ce simt...
Mary

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Nu te speria, e o durere suportabila.
Eu am facut HSG acum 2 ani in Bucuresti, a durat
vreo 20 de min (mi-a facut de doua ori si a reusit
sa-mi desfunde o trompa). Acum sunt .
Spui ca ai mai avut 2 avorturi in 5, respectiv 6 luni,
deci sarcina avansata. Care a fost motivul?
Dr. nu te-a trimis sa faci alte investigatii?
Iti tin pumnii ca a treia sarcina sa-ti fie cu noroc !

Mergi la inceput

Carmi, aici la acest link daca m-am descurcat sa-l atasaz, daca nu am sa mai incerc ,ai sa citesti trista mea poveste . Daca ai sa ai timp sa citesti ai sa vezi ca am facut toate analizele necesare.Ai grija de tine si de copil nimic nu este mai important in acest moment si daca simti vreo data ca ceva nu este in regula du-te la docotor nu amana, eu prima data de asta am pierdut sarcina.
Iti doresc sa duci cu bine sarcina pana la capat si sa ai un copilas sanatos.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50014&SearchTerms=cine,a,mai,trecut,prin,asa

Mergi la inceput