Aciclovir in timpul sarcinii ?

Aciclovir in timpul sarcinii ? | Autor: m34

Link direct la acest mesaj

Pentru herpes la gura este contraindicat Aciclovir in timpul sarcinii (1 luna) ?
Multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Mihai, in timpul sarcinii nu stiu, trebuie sa scrie in prospect. Eu am folosit in timpul alaptarii zovyrax crema, tot aia e, dupa ce m-am sfatuit cu un doctor.
Sarcina usoara!
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Multumesc Nadina, din pacate nu sunt eu gravid si nici nu am lasat pe nimeni (inca)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Mihai uite ce am gasit pe net
Tratament
In timp, s-au incercat numeroase medicamente contra herpesului, care s-au dovedit fie ineficace, fie toxice pentru organism (Vidarobina, Idoxuridina). In 1980, cand s-a descoperit Acyclovirul, s-a produs o adevarata revolutie in istoria milenara a herpesului, motiv pentru care inventatorii lui au primit Premiul Nobel in 1988. Acyclovirul opreste multiplicarea virusului, nu are efecte toxice asupra organismului si nu are contraindicatii. Pentru herpesul buzelor este suficient un tratament local cu unguente care contin Acyclovir.
Din farmaciile noastre pot fi procurate fara reteta urma- toarele unguente antiherpetice: Zovirax (tub de 2 g), Aviclor si Herpes-stop.
Numeroase studii clinice comparative au demonstrat ca Zoviraxul este mult mai eficient decat celelalte unguente antiherpetice deoarece actioneaza asupra simptomelor locale si grabeste mult vindecarea leziunilor buzelor. Unguentul trebuie aplicat cat mai repede dupa aparitia primului simptom (arsura, usturime, mancarime), pentru ca astfel poate impiedica herpesul sa se manifeste la exteriorul pielii.
Pentru formele severe de herpes al buzelor si pentru pacientii cu mai mult de sase recidive pe an, se recomanda consultarea medicului care va indica tratamentul adecvat.
Pana la ora actuala nu s-a descoperit un vaccin eficace impotriva virusurilor herpes simplex 1 si 2.
In concluzie, putem spune ca herpesul este o infectie "parsiva" care scapa de sub controlul apararii imuni- tare a organismului si persista in organism toata viata, putand oricand reizbucni.

Sfaturi utile
Procurati de la farmacie unguentul cu Acyclovir si aplicati-l conform instructiunilor.
Nu acoperiti cu plasturi; leziunile trebuie sa ramana descoperite pentru a se putea usca.
Nu aplicati peste leziuni alcool, iod, rivanol, pomezi cu antibiotice si nici "leacuri babesti".
Faceti gargara cu ceai de musetel de 5-6 ori pe zi atunci cand exista leziuni in cavitatea bucala.
Consultati medicul atunci cand sint afectati copiii, gravidele sau imunodepresivii.
Consultati oftalmologul cand apar semne de afectare oculara. Nu aplicati unguente cu cortizon.
Spalati frecvent mainile si evitati autocontaminarea (prin atingere) a ochilor sau organelor genitale. Obiectele de toaleta, prosoapele, batistele, paharele, tacamurile trebuie folosite numai de bolnav. Evitati contactul fizic cu alte persoane.
si
This medication should be used cautiously during pregnancy only if clearly needed. It is not known if this medication appears in breast milk. Consult with your doctor before breast-feeding.

La modul cel mai serios, primul trimestru de sarcina este foarte important si trebuie tratat ca atare. Spune-i burticii sa mearga la dr sau sa-l sune si sa stabileasca impreuna cum e cel mai bine.
Nu conteaza ca inca nu ai lasat pe nimeni insarcinata va veni si vremea aia, oricum sunt multi copii care se bucura de ingrijirea si dragostea ta.Iar raspunsul lor probabil ca e la fel de plin de iubire
Nadina

Mergi la inceput

Multumesc, am transmis raspunsul "burticii", din pacate mai are un pic de asteptat pana la intalnirea cu doctorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Eu am folosit Aciclovir, in timpul sarcinii, la 4-5 sapt., pt. Zona Zoster. Medicul mi-a zis ca pastilute nu am voie sa inghit, dar sa ma dau in strat subtire cu aciclovir, de 2 ori pe zi. Stefan e sanatos si frumos. De capacitatile sale intelectuale o sa ma minunez un pic mai tarziu .

Totusi, trebuie sa intrebe medicul.

Multa sanatate!
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasile-Cosmin spune:

Am prospectul de la aciclovir in fata si scrie ca "nu au fost semnalare efecte daunatoare asupra fatului"
Oricum,e bine sa intrebi un doctor inainte .

Mergi la inceput

I-am transmis sfaturile voastre si "Burtica" va multumeste tuturor

Mergi la inceput