concediu de odihna - cate zile?
![](images/user_woman.png)
Va rog sa ma ajutati cu informatii corecte. Eu lucrez de la 1 octombrie iar pe 23 iulie am nunta. As vrea sa-mi iau 5 zile de concediu inainte de eveniment si 10 zile dupa. Seful spune ca, avand in vedere ca nu sunt angajata de 1 an de zile nu imi pot lua atata timp. Stiu ca pt nunta se dau obligatoriu 5 zile de concediu. Cum se calculeaza insa cate zile imi pot lua in functie de perioada in care am lucrat? Am tot cautat, am citit, dar nu am gasit nimic la obiect. Ce spune legea?
Ioana
Raspunsuri
Cary spune:
Am sa i-au cazul meu cu datele tale.
Trebuie sa existe in contractul tau de munca un nr.de zile aferente Concediului de Odihna,la mine sunt 28 de zile CO.
Deci:
28 zile CO/12 luni lucratoare=2,3 zile
Din oct.pana in la 1 IULIE sunt 9 luni lucrate:9X2,3=aproape 21 de zile CO,FARA cele 5 date primiu pt."evenimente in familie"!!!
Acum vezi cate zile de CO ai tu.
Succes si Casa de Piatra!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
zilele de concediu se calculeaza la cate luni ai lucrate in acest an,adica 6 luni,pana in prezent.Celelalte 3 au intrat in lichidarea pe anul trecut.
Miha si puiul Robert
Pozele noastre
Cel mai frumos lucru din lume este lumea insasi!
numeioana spune:
De ce seful insista ca nu sunt angajata de 1 an si imi spune ca nu am dreptul nici la 10 zile?
Ioana
![](images/user_man.png)
cool spune:
Spune-i sefului sa-ti arate in ce act normativ scrie cele spuse de el
apoi...
spune-i sefului sa nu se mai streseze si sa citeasca Art 140 alin (2) din Lg 53/2003 - Codul muncii si sa iti acorde atat dreptul de CO cuvenit pe anul 2004 cat si cel din 2005 pentru perioada lucrata
axia spune:
Ioana draga, nu stiu unde lucrezi, dar n-aveti Resurse Umane, sau Serviciul Personal, sau un inspector de resurse umane ?? Du-te la ei sa te lumineze si sa-l ilumineze si pe seful tau. Sau la Juridic !!!
Nu renunta si mai ales nu-ti lua medical dupa un conflict ca da prost si te va taxa cu prima ocazie. Nimic nu e mai enervant decat sa-si ia cineva medical dupa ce nu a primit CO....Mai bine iti obtii drepturile.
Andre si BB Tibi