Ulcior pe pleoapa!

Ulcior pe pleoapa! | Autor: Vali 64

Link direct la acest mesaj

Dupa ce am fost ieri la strand seara am vazut pe pleoapa fiului meu de 4 ani ca a aparut un punct rosu apoi si o mica infectie locala. Este ceea ce se numeste popular ulcior. Va intreb ce se poate face - Se aplica un unguent sau se lasa sa se vindece singur? Doctorita noastra este plecata din tara pentru mai mult timp si la alti doctori nu prea am curajul sa apelez.
Daca cineva s-a mai confruntat cu asa ceva si imi poate da un sfat ar fi binevenit!
Vali

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gargaritza spune:

Buna dimineata!
Eu stiu asemenea afectiuni se trateaza cu Kanamicina cu antibiotic.

Garga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Unguent Kanamicin Sulfat, eventual comprese cu ceai de musetel. Dar ceaiul de musetel e destul de controversat in ultima vreme in tratamentul ulcioarelor. Unguentul tine-l la frigider si nu-l folosi mai mult de trei-patru zile de la desigilare. Isi pierde calitatile. De trecut infectia trece in patru-cinci zile.

Sanatate multa si pupici

Mama Ana si Mirunica (16.05.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/slippers76/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabriela9 spune:

Eu am avut o astfel de problema cu ani in urma timp de vreo 3 luni si am folosit o gramada de unguente, incepind cu kanamicina. Nu mi se vindeca deloc, asa ca cineva m-a sfatuit sa tai un catel de usturoi si sa dau pe pleopa. Dupa 3 aplicari mi s-a vindecat complet. Nu stiu daca in cazul unui copil asa micut ar trebui sa alegi varianta asta, mai ales ca daca isi da cu mina, l-ar putea ustura ochisorul, insa e bine sa cunosti si un astfel de remediu naturist.
Vindecare grabnica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

DU COPILUL LA OFTALMOLOG!
Lu' fi-mea ia aparut anul trecut, si medicul mi-a dat Tobrex, picaturi SI unguent.
NEAPARAT LA OFTALMOLOG!
ATENTIE: NICI UN FEL DE PICATURI PENTRU OCHI NU SE TIN MAI MULT DE 30 DE ZILE DE LA DESCHIDEREA STICLUTEI, DESI TERMENUL DE GARANTIE E MAI LUNG. de la deschidere, solutiile nu mai sunt valabile decat 30 de zile maxim.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Am facut si eu odata si m-am dus la oftalmolog, care mi-a spart saculetul ala, a lasat sa se scurga afara mizeria aia, cred ca mi-a dat si cu un unguent ceva, dupa care mi-a dat drumul! Foarte panicata ca nu-mi da si-un pansament ca la pirati, sau macar un tratament de vreo saptamina, cel putin, am intrebat, si mi-a zis ca ochiul are mecanismele lui de vindecare, si desi am fost convinsa ca o sa vin in trei zile cu ochiu'n batista, a fost taman cum mi-a zis oftalmoloaga!
Cu morala: la doctor!

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Heheheeee... om patit si eu.
1. Kanamicina sulfat
2. Spalare (badijonare) cu ceai de musetel caldut, (o sa i se lipeasca pleoapele peste noapte de la secretii).
3. A nu se pune mainile pe acolo
4. Se spala manile frecvent cu apa si sapun - igiena este esentiala acum nu din 5 in 5 minute dar ... nu faceti economie la spalat
5. Consum de fructe bogate in vitamina C si cresterea imunitatii generale (sunt metode naturiste)
6. Odihna si hrana corespunzatoare varstei.

De trecut va trece singur (se va sparge sau se va retrage) dar daca se vor forma altele e chestiune de dereglare a imunitatii generale si manute murdare pe zone cu sensibilitate marita (pleoape).

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

NU ceai de musetel la ochi! Nu face decat sa inmulteasca microbii.
Ii poti pune unguent cu Kanamicina,dar cel mai bine ar fi sa-l duci la oftalmolog.

Alina & Dragos (11.04.2002)
pozici
Dragos la 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali 64 spune:

Multumesc mult pentru sfaturi!
Am fost la farmacie si ne-a recomandat Kanamicin sulfat si i-am dat cu unguent. Nu-i place si se cam sterge la ochi dar parca s-a retras putin infectia. Sper sa rezolvam asa caci la ofta... programare peste 3 saptamini. Adica atunci cind poate a trecut deja...
Vali

Mergi la inceput