Credeti cu adevarat in Dumnezeu?!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Anella, Darael, superbe povestirile!!!!
Eu cred ca Dumnezeu ne este intr-adevar alaturi mereu, dar se arata numai celor care au timp si dorinta sa-l vada. Eu si sotul meu am avut extrem de multe ocazii de a ne da seama ca numai El putea face ce a facut din vietile noastre. Trebuie doar sa-L chemi si sa stii sa-l vezi, chiar daca n-ai timp de rugaciune, de Biserica, de slujbe... Daca vorbesti cu El si-ti inveti puiul sa vorbeasca la fel cu ingerasul sau va fi totul bine... Voi n-ati vazut niciodata un bebe mic care se uita in tavan ca si cand ar vedea pe cineva si rade? Gogosica mea asa face, intr-o seara mi-era parca si teama sa ma uit in sus, asa dulce era dialogand cu cineva de acolo de sus....
N-am innebunit, poate nu stiu sa ma exprim bine, e rau ca nu avem timp mai mult de "Dumnezeu", e rau cand Il uitam si vrem sa intelegem totul... Eu zic ca nu trebuie decat sa stii sa vezi mana Lui in viata ta, sa lasi la o parte orgoliul de om atotputernic si sa accepti ca "daca nu s-ar fi intamplat cutare lucru, visul meu nu s-ar fi implinit"..iar "cutare lucru" sa nu fie posibil decat prin Dumnezeu...
Daca am batut campii pana acum am sa va mai agasez cu cateva randuri. Nu sunt deosebite dar pe mine ma faac mereu sa plang....(sunt pentru cele care avorteaza):

"Sărut mâna, măicuta mea,
Sunt eu, cel din pântecele tău, care-ti soptesc la ureche cât sunt de speriat, de trist si de îndurerat pentru că vrei să mă omori, crezând că-ti sunt o grea povară... Dar tu nu stii cât e de greu să nu-ti aud cântecul de leagăn, să nu mă bucur de mângâierile tale, să nu îti văd chipul tău, măicută dragă.

Cât as vrea să mă cuibăresc la pieptul tău izvorâtor de tihnă, liniste, pace si bogată dragoste! Ce puternici am putea fi împreună si cum am învinge toate necazurile si mai ales ce frumoasă ar fi viata alaturi de tine.

As vrea si eu să mă pot bucura de frumusetea cerului senin, să alerg cu voiosie prin câmpul înflorit, să-ti împletesc mândră cununită si să tresar nedumerit de ciripitul vesel al vrăbiilor certărete...

Ti-as încânta sufletul cu multe ghidusii, iar drăgălăseniile mele ti-ar descreti fruntea în clipele de cumpănă. Te-as ocroti si m-as face scut împotriva necazurilor.

Nu gândi că sunt mic si neputincios, pentru că primindu-mă pe mine în viata ta, măicută bună, pe Pruncul Hristos îl primesti. Tresar de bucurie gândind cum ti-ai rezema capul obosit pe umărul meu si câtă putere ai găsi acolo, cum voi 'fi reazemul bătrânetilor tale.

Măicută, trebuie să-ti mărturisesc ce frică-mi este la gândul că lama tăioasă mă va sfâsia si mă va transforma în bucătele mici, fără de viată, care vor ajunge la gunoi...

Oare tu nu auzi cum îmi bate inimioara si cum tremur de frică?

Măicută dragă, as vrea să mă pot uita în ochii tăi si să te rog să ai milă de mine, să-ti zâmbesc drăgălas - cum numai eu stiu - si să te strâng în brate si să-ti dau fortă si curaj, încredere si convingerea că nu omorându-mă pe mine vei scăpa de necazuri, ci abia atunci vei da de greutăti, pentru că îl vei mânia pe Bunul Dumnezeu.

Tu stii cât e de greu să suporti o nedreptate: o observatie, o mustrare venită din partea cuiva care-ti răneste doar orgoliul. Imaginează-ti ce înseamnă pentru mine să port povara nedreptătii tale, când tu mă dai nu numai mortii pământesti, care e atât de grea, dar mă lipsesti si de lumina lui Hristos.

Mă rog Maicii Domnului să te lumineze si să-ti dea putere, întelepciune si un pic de dragoste si milă si pentru mine, cel ce sunt trup din trupul tău, suflet din sufletul tău, copilul tău nevinovat. Amin.

"

Pupici!!!!!

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by MLDiana

DAca Dumnezeu este acelasi de ce v ati schimbat religia ?Eu asta nu inteleg.Mai zicea cineva la un moment dat ca bibilia si coranul se aseamana.
Pina la urma trebuie sa fie ceva diferit.felul de gindire ,port ,mincare ,crez etc.de v-a facut sa va intoarceti fata de la Dumenzeul pe care l-ati cunoscut inainte si reinoit cu altul.Dupa parerea multora.Chiar daca Alah se traduce Dumnezeu .
Ce va facut sa va schimbati religia?Ce e gresit la religia noastra ,ca poate e ceva gresit si noi nu stim.
Nu judec pe nimeni ,sunt doar curioasa de raspuns.

Subscriu si eu la intrebarea aceasta.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Dragelor,subiectul se intituleaza "credeti cu adevarat in Dzeu?",nu?
Noi am raspuns asa cum si ce credem noi.Intrebarile de genul "de ce v-ati schimbat religia" nu isi au rostul,cel putin nu aici.Intrebari pt. musulmance ati avut ocazia sa tot puneti si la majoritatea vi s-a raspuns.Ca sa nu dam loc la discutii interminabile mai bine ne multumim ca la acest subiect sa raspundem concret daca credem sau nu.
Si totusi am o mare nelamurire,de ce trebuie mereu sa ne justificam fata de cineva "de ce,de ce ,si iar de ce?".Consider ca este treaba si alegerea fiecaruia in ce si cum crede.Daca am fi spus ca ne-am convertit la Martorii lui Iehova sau la Budhism i-ar fi durut pe toti la palarie.Ei cind zici de Islam altfel stau lucrurile ,trebuie neaparat "sa dai sama".

Andora,mi-au dat lacrimile

Sora,no offence dar sunt cele mai cele aberatii pe care le-am citit vreodata despre Islam.Si io care credeam ca le-am auzit pe toate!

Comentariile nu isi au rostul.

Printesele mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Al o sutalea nume (traditia sufita)
Un student ii ceru unui maestru sufit sa-i dezvaluie al cincilea nume al lui Dumnezeu.
- Cine cunoaste acest nume va putea sa schimbe Istoria, comenta acesta. Maestrul ii ceru sa-si petreaca o zi intreaga la portile orasului.
Flacaul reveni a doua zi.
- Ce ai vazut?, il intreba maestrul.
- Un batran a vrut sa intre in oras cu un berbec ca sa-l vanda. Paznicul i-a cerut taxa, dar omul nu avea bani. Atunci paznicul i-a furat berbecul si l-a gonit. Eu m-am gandit: daca as sti numele de taina al lui Dumnezeu, as putea schimba situatia.
- Puteai sa impiedici nedreptatea asta, dar ai preferat sa visezi la revelatii. Ce prostie! Uite, o sa-ti dezvalui al cincilea nume al lui Dumnezeu: fapte in favoarea celorlalti. Numai asa putem schimba Istoria.

Nu vreau sa-L jignesc (traditia islamica)

In timpul pelerinajului la Mecca, un om sfant a inceput sa simta prezenta lui Dumnezeu. Intr-o transa ingenunche, isi ascunse fata si se ruga:
- Doamne, nu vreau sa-ti cer decat un lucru in viata mea: sa am harul de a nu Te jigni niciodata.
- Nu-ti pot da acest har, raspunse Atotputernicul. Daca nu ma jignesti, nu voi avea motive pentru ca sa te iert. Daca nu va trebui sa te mai iert, in curand vei uita importanta milei fata de ceilalti. De aceea, continua-ti drumul cu Iubire si lasa-ma sa practic iertarea din cand in cand, pentru ca nici tu sa nu uiti de aceasta virtute.

Invatacei si profesori (traditie sufita)

Nasrudin - eternul personaj din legendele sufite - statea in pragul usii sale cand a vazut trecand un profesor cu invataceii lui.
- Unde mergeti?, i-a intrebat.
- Mergem sa ne rugam la Dumnezeu ca sa se sfarseasca cu coruptia, pentru ca El asculta totdeauna ruga copiilor, a raspuns profesorul.
- O buna educatie ar fi terminat deja cu asta. Invata-i pe copii sa fie mai responsabili decat parintii si unchii lor.
Profesorul s-a suparat:
- Iata un exemplu de lipsa de credinta! Ruga copiilor poate schimba totul pe lume!
- Dumnezeu ii asculta pe toti cei care se roaga. Daca El ar asculta numai ruga copiilor, n-ar exista nici macar o scoala in tara; nimic nu detesta mai mult copiii decat un profesor.

Am intalnit un violonist (traditie hassidica)

Un discipol s-a apropiat de rabinul Moshe Haim:
- Azi am intalnit un om care a luat in ras si mi-a dispretuit eforturile mele de cautari spirituale.
- Azi am intalnit un violonist - raspunse rabinul. Canta asa de inspirat pentru Dumnezeu, ca toti care se apropiau de el ajungeau sa cante si sa danseze. Si eu am facut la fel, si slaveam Creatia cu bucuria mea, cand am vazut ca se apropia un surd. El privi la violonist si la oamenii care dansau. Intr-un tarziu, spuse tare: „Ce indecenta si grotesca e agitatia bandei asteia de nebuni!”.
Si Moshe Haim conchise:
- Cine nu stie sa asculte muzica lui Dumnezeu nu poate decat s-o considere inutila.

http://www.evenimentulzilei.ro/comentarii/?news_id=189746

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Aynur
In Quran Allah se adreseaza oamenilor uneori folosind cuvantul "Eu"(despre Dumnezeu),uneori "Noi",uneori "El"...Folosirea cuvantului "Noi"nu inseamna ca Dumnnezeu nu este unic.In gramatica araba exista persoana intaia plural folosita pentru persoane foarte respectate larg folosita (de exemplu regele nu spune eu am facut ci spune noi am facut...) la fel cum in limba romana folosim persoana a doua plural cand ne adresam unei persoane mai in varsta(dumneavoastra) etc.Dumnezeu in religia islamica este Unul Singur.Nu exista conceptul de trinitate.

incurci lucrurile, trinitatea nu exclude unitatea. trinitatea este unitate. Dumenezu este Unul singur in trinitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

quote:
Originally posted by hannen

Dragelor,subiectul se intituleaza "credeti cu adevarat in Dzeu?",nu?
Noi am raspuns asa cum si ce credem noi.Intrebarile de genul "de ce v-ati schimbat religia" nu isi au rostul,cel putin nu aici.Intrebari pt. musulmance ati avut ocazia sa tot puneti si la majoritatea vi s-a raspuns.Ca sa nu dam loc la discutii interminabile mai bine ne multumim ca la acest subiect sa raspundem concret daca credem sau nu.
Si totusi am o mare nelamurire,de ce trebuie mereu sa ne justificam fata de cineva "de ce,de ce ,si iar de ce?".Consider ca este treaba si alegerea fiecaruia in ce si cum crede.Daca am fi spus ca ne-am convertit la Martorii lui Iehova sau la Budhism i-ar fi durut pe toti la palarie.Ei cind zici de Islam altfel stau lucrurile ,trebuie neaparat "sa dai sama".

Printesele mamii[/url]

Cred ca era mai bine spus "Credeti in Dumnezei?".
Nu te obliga nimeni sa raspunzi asa cum nici pe Aynur nu a obligato nimeni.(Aynur nu am stiut ca esti 100% musulmanca)Intrebarea era pentru cele convertite.
De ce am pus intrebarea asta ?Pentru ca tot ziceti ca Dumnezeu e unul.Pai daca e unul de ce ti-ai mai schimbat religia?
Ce importanta are cum te inchini ,imbraci etc daca te rogi la acelasi Dumnezeu?Tu ai crezut in primul Dumnezeu dupa care l-ai schimbat cu Alah =Dumnezeu nr2.Deci pina la urma nu e unul si acelasi.
Apropo Budha se traduce tot Dumnezeu??

Si inca ceva.Tu cunosti tot Coranul din scoarta in scaorta?
S-a mai spus pe la subiectul cu baticul de unde scoateti voi citatele astea(adica alea care nu va convin)Evident ca nu din burta.Probabil ca sunt scrise undeva .
Eu nu sunt curioasa sa citesc asa ceva .Deci nu pot sa va contrazic pe nici una dintre voi.Avind in vedere ca esti musulmana de ceva timp esti mai instruita decit altii dar nu deajuns.La sufletul de musulmana nu ai ajuns.Asta e sigur.

P.S.Nu mai lua totul in mod personal .(ma refer la mesajul Sorei,pe care tu o" placi in exclusivitate").
Pacea sa fie in sufletul tau!

Mergi la inceput

Ce sari mai Diano asa ca oparita?Cred ca tu ma placi pe mine in exlusivitate ca eu cu sora nu prea am avut discutii pe forumul asta ca sa stii tu de o plac au ba.Probabil ca-ti trimite posta privata si aveti impresia ca am eu ceva cu vreo una.Stai fata linistita si nu mai fa afirmatii despre sufletul meu si despre ceea ce nu stii.
Daca m-am convertit nu inseamna ca nu sunt musulmanca 100%
Adica cum vine asta,la voi totul este in unitati de masura?pina si credinta?
Abia acum am priceput "curiozitatile voastre".Vorbiserati sa va aruncati putin naduful .Stati linistite ,nu ma consum la aberatii si rautati de pe net.
P.S.ia vezi ce zice nea google despre Budha

Printesele mamii

Mergi la inceput

Ah ca uitai,da cunosc Coranul din scoarta in scoarta.Cu el ma hranesc (spiritualca poate crezi altceva)zilnic si nimic din ceea ce a scris Sora nu exista .In cazul asta io ce sa fac?Poate doar sa-i cer vreun link pe net sa ma dumiresc si eu ce mai fac oamenii fara ocupatie,sau vreun titlu ceva,dar eu nici macar in "Coranul lui Isopescul" n-am citit asa ceva

Sa ai tu liniste si in suflet si in viata...
Edit;Fetelor va rog continuati discutia ,hai sa nu lasam iar sa devieze.Asta in cazul in care se asteapta raspunsuri la intrebarea din titlu si cumva o alta polemica la adresa islamului.Dupa cum vad "fanii" imi sunt pe urmeah celebritatea asta

Printesele mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Ha ha Ha Nu te mai hlizi atita ca iti cade nasul,Tzatzo.Parca asa i-ai spus Sorei o data .Nu?

Nu ai raspuns la intrebare .Nici nu trebuie ,s -a inteles. Dumnezeu nr 2 te-a prins mai tare decit primul.Asa ca sa nu mai insinuezi ca avem acelasi Dumnezeu.
Te-a "atins" tare Dumnezeul nr 2,la suflet( ca sa nu intelegi altceva.).

Nu i-am luat apararea Sorei ,nu e prima oara cind se raspunde asa."Tu de unde vii cu citate din astea?"(.Cu Sora nu vorbesc pe PM despre asa ceva.Nici macar nu suntem prietene.Cit depsre Maria sa Nicoleta nicidecum.)
Dar dupa cum se vede tu te hranesti cu coranul zi de zi ,tu stii mai bine .
Pace .

Mergi la inceput

Mai Diana,tu crezi ca este timpul si locul potrivit sa-ti versi veninul?O puteai face fara sa te dai in spectacol de doi lei.Dar eu te cred,nu-i vina ta,ti-am mai zis celebritatea asta bat-o vina,altfel nu imi explic cum mi-ai urmari si retine mesajele vechi de citeva luni.

Si deocamdata ma "prezint"Hannen,te-am crezut ca nu vb .privat cu nimeni
Cit despre restul mesajului tau sincer e tare greu de descifrat,tu stii ce ai vrut sa zici ,in fine does it matter?

Iti recomand calduros sa aplici sfatul din semnatura lui Iren si ca sa nu stai sa-l cauti iti citez din memorie
in caz de alergii si greturi la anumite persoane se recomanda retragerea intr-un loc racoros si consumarea a patru, cinci lamai pe ora.

Vezi poate merge.Take care!

Printesele mamii

Mergi la inceput