Bebelusi de iulie-august 2004 (74)
Raspunsuri - Pagina 5
BLUE ANGEL spune:
aoleuuu Olivia ..mi s-a facut un gol in stomac ..si mie mi-e o frica de cutremure ..ultima oara am facut atac de panica ..a doua zi am stat toata ziua in parc si apoi l-am rugat pe sotul meu sa -si ia liber sa stea cu noi ... brrrrr!!!
ma duc la baita , masaj , etc si vin mai tarliu
pup
Simona si bb Luca
http://photos.yahoo.com/ionel_dinu
carmenp spune:
Ema,
Kim, incerc sa apreciez cei 50 m... nu stiam ca stati atit de aproape. Am ascultat stirea cu tzunami, nu am stiut ca este cineva de aici vizat. In fine, ma bucur pentru voi ca a fost alarma falsa.
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de mai
Toti pentru unul!...Iata-ma-s !
roxanaz spune:
salutam in fuga schimbul 3!!!
Oliv aoleu ce spaima! bine ca a fost totul ok.
Simona cind veniti?
Danule hihihi Vic vedeta mofturoasa si fitzoasa. las' ca-i trece lui.
pupi tuturor si o noapte linistita! zi frumoasa schimbul 3!!
szivarvany spune:
Buna seara !!!
Kim - am intepenit, io cred ca daca as sta langa ocean cu asa pericol as avea un bagaj pregatit la usa , ceva gen "de supravietuire" ca io`s fricoasa ... Ce mai face Uka ???
Si cum va ziceam cat de constienta e Giulia ... sta in pat in spatele meu cu periuta de dinti si de cate ori ma intorc inspre ea se freaca cu peria, dupa care isi baga manerul pe gat si tot asa ... Giuliaaa, nu-i voie si isi pune "fata" constiicioasa", dupa care dai cu destrabalatu`
Roller - pizici ??? ???
Pupacim pe toti, somn usor ! Scimbul 3 spor la lucru !!!
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
Giulia_mea
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099" target="_blank">Povestea_nasterii
kim222 spune:
rOLLER BINE AI VENIT DIN CONCEDIU...ASTEPTAM POZICI..
...asa stati ca scriam cu litere mari...
Nu am nicmi la usa pregatit..pentru ca nu m-am gindit la problema asta niciodata...Pt Uka aveam..i-am cumparat costum intreg care in jurul toracelui are ceva in interior care pluteste...hi,hi ...el era singurul pregatit
Mey dar Giulia este constincioasa foc....si eu trebuie sa demarez actiunea peria....
Uka a avut intre 3 si 4.30 pauza....si mami a lui la fel...In rest face la olita kk si pipi in fiecare dimineata....ca sa-l laud si pe el cumva....
Dorsilia spune:
Buna dimineata la voi !
O sa ma bag si eu pe felie cu subectul lansat de Ema, da va rog sa tineti cont de circumstante: Danutelu meu ieri toata ziua nu mi-a dormit decat o ora la pranz, apoi dupa un circ fantastic a adormit la 10.30 seara zic circ pt ca nevrand sa doarma defel dupa o ora de forfoteala prin pat unde parea extreeeem de dornic de pozitia 4 labe, l-am instalat pe patura in mijlocul camerei si cu jucarii sa-si faca damblaua. Asi!!!! nici vorba ! S-a pus pe urlat si nu s-a clintit din fund desi mingea era la mai putin de 1 m de el, intindea mainile sprea ea si urla. Acolo l-am lasat si nu m-am miscat de pe coltul canapelei. Ii vorbeam si-i ziceam "hai la mama" Nici o reactie decat manute intinse catre mine si plansete, nici un cm nu s-a miscat de pe pozitia in care l-am pus. Acolo a stat aprox 15 minute si a urlat pana l-am luat si l-am pus iar in pat la dormit. N-am mai rezistat. Si eram rupta de oboseala dupa o zi de trezit la 7, gatit, spalat, hranit, plimbat copilu pe afara cu carutu, prin casa de manute sau de sub umeri, imbaiat, incercari de a-l invata cu mersul in 4 labute pe patura, ca seara sa vad ca a fost un esec total si el tot nu stie nimic. Si mai ales nici nu vrea sa incerce. Si toate astea pe niste calduri infernale de 30 de gr in casa. Buuuun. A adormit la ora 10.30. Toata noaptea s-a ridicat in fund si a cautat ceva, suzeta, nu stiu, mereu o pierdea, n-o gasea, maraia, scancea, trebuia sa i-o dau eu pana la urma. Asa aproape din ora-n ora. La ora 7 trezirea definitiv. Imi vine sa plaaaaaaaaaaaaang de oboseala si-s pachet de nervi. Si o luam da cappo cu toate. Acum l-am pus in scaunul de masa si va scriu sa ma descarc putin si sper sa gasesc un pic de sprijin. Eu fac cu nervii.
Sa revin la tema subectului: batutul. Eu una stiu o treaba: de batut nu-l voi bate indiferent ce va face, nici acum nici cand va mai creste. DAR sigur nu-mi va iesi un ton melodios dupa ce repet de zeci de ori un lucru, incerc sa-l indrept spre altceva, nmu vrea, se lasa pe spate si da din picioare urland. Si sigur ca in urma a n-spe controluri la care ma supun, vocea mea va fi mai groasa de cateva ori, asta ca sa nu capete amplitudine, ca daca ar fi sa nu ma controlez, cand as urla o data a-ti auzi si voi cred. Aseara dupa ce a adormit m-am pus pe plans si ma intrebam acelasi lucru: ce mama sunt eu de nu-mi pot face copilul sa mearga in 4 labute, de ce plange aiurea cand stau langa el la 2 m si nici macar nu incearca sa ajunga la mine ? doar sta si urla cu mainile intinse.
Cel mai probabil sunt in pragul unei isterii, ma simt in pana deplina de solutii. Sunt intoarsa pe dos.
Cat despre ce setimente va avea Danut pt mine cand va fi adult....ce sa zic? Sper sa simta mai mult si mai bine decat simt eu pt parintii mei, care EMAAA, nu m-au tinut cu capul pe burta lor si nu mi-au mangaiat parul niciodata, si de pupat m-au pupat de sarbatorile mari: Revelionul, Craciunul, Pastele si ziua mea. No more, ever! Atata au putut atata au dat.
Eu de pupat pup la copilu asta al meu in fiecare ora de-l lustruiesc, si-l gadil si-l morfolesc si ma joc cu el, il tavalesc, il ridic in brate, uneori trebuie sa-mi mai reduc entuziasmul ca e mic si sa nu-l obosesc cu atata smotoceala. Mi-e drag tare. Dar de aia tot ma enervez cand vad cum nu vrea/poate/incearca sa faca macar ceva, altceva decat sa zbiere/planga, cand vrea ceva, si cum nu renunta la nimic din ce vrea si nu e voie, cum se tine de tocurile usilor cand vreau sa-l iau de acolo ca isi prinde mana, cum se vrea nonstop dus prin casa de manute si nu altfel (in 4 labute)...si etc
Aaaa, si sa nu uit. Ieri mi-a implinit 10,5 luni si pana acum nu a stat decat cu mine 23 de ore din 24, v-am mai zis. Cine are bunici pt copil e fericit. Ema, mama ta, sa-ti traiasca e comoara la casa omului, din cate citesc eu ce scrii tu si acum si ai mai scris si mai demult, ti s-a pus la dispozitie cu totul cand ai avut nevoie. Bunicii lui Danut vin cate maxim o ora, fac evaluarea, mai zic ce stiu altii sa faca si el nu, il lauda ce bine arata si pleaca multumiti mai departe in treaba lor. Daca deschid gura sa zic ceva de oboseala brusc ii apuca durerea de cap.
Eu n-am voie sa obosesc, sa-mi pierd rabdarea , sa merg la un coafor sa ma scarmene in cap, sau altundeva, pt ca nu am cu cine sa-l las pe Danut, tati vine seara de la firma. Intr-un cuvant trebuie sa rezist pe baricade fara sa ma mai plang pentru ca asta mi-e viata si alta mai buna n-am de unde sa scot. Mai rau sa nu fie !
Acu, va rog s ama scuzati ca v-am impuiat capul si am revarsat tolba aici, oricum ma rog in fiecare zi sa ne ajute Dumnezeu, macar sanatosi sa fim !
pupi
lia
roxanaz spune:
buna dimineatza dragelor!
Oliv, bine ca l-ai asigurat pe Luca!
Lia tu ai dreptate. mie mi se pare normal ca bunicii sa stea cu nepotul lor. ca nu e toata lumea la fel..asta e partea a doua. eu una sper sa imi ajut copiii peste 25 de ani cel putin la fel de mult cit ma ajuta pe mine acum mama. si ai dreptate sa fii obosita si stresata si cu nervii la pamint. dar iti mai spun ceva: daca ai tai parinti+socrii nu au chef sa stea cu piticul nu vor sta si nici nu are rost sa insisti. in schimb il poti pasa pe Danut seara macar o ora tatalui lui. sa se joace, sa se distreze, sa cinte...sau ce au chef ei sa faca. ca sa poti respira si tu o ora. nu neaparat sa iesi in oras si sa-l vopsesti albastru, ci pur si simplu sa stai la tv sau sa iti faci unghiile...sau sa faci o baie. sau sa te uiti la ei si sa razi. sau iesi cu o prietena la o cafea. orice...sa te linistesti nitel. nu de alta, dar e pacat de nervii tai si de cei ai celor din jur. acum cu mersul in 4 labe....ti-am explicat mai toate ieri ca nu toti copiii trec prin faza asta. daca n-are chef si nu vrea sa mearga, n-o sa mearga....si gata. hai ca m-am intins ca o zi de post.
iepurele meu maninca o sticla de plastic si e ff fericit. de ce-oi mai da bani pe jucarii?
o zi frumoasa tuturor va dorim!
andreea_s spune:
'Neata! Rox, si eu ma intre bde multe ori de ce cheltuim noi bani pe jucarii cand copilu' se joaca cu castroane, linguri, sticle etc.
Lia, nu trebuie sa te intristezi. Eu o am pe mama care ma mai ajuta din cand in cand dar de soacra... nu vreau sa comentez. Nu numai ca nu vrea ea sa ma ajute dar am ajuns la concluzia ca nici eu nu vreau. Un bunic care nu doreste sa stea cu nepotul lui nici nu trebuie fortat pentru ca nu o va face cum trebuie. Mai bine asculti sfatul Roxanei si il mai lasi si pe tati sa se ocupe de Danut. Eu mai fac asta cu Razvan si sa stii ca tine. Se distreaza amandoi copios si de multe ori ma relaxez doar uitandu-ma la ei.
mitzura spune:
Neata!
Lia, se aude disperarea din cuvintele tale. Stiu cum e sa te trezesti dimineata dupa o noapte nedormita ca lumea si sa te astepte o zi lunga in care sa faci acelasi si acelasi lucru. Si eu sunt foarte norocoasa ca am bunici care ma ajuta, dar sunt zile in care nu pot veni si sunt numai eu cu Tudor si atunci nu pot sa fac mai nimic.
Eu zic asa: cu treaba cu mersul in 4 labute nu te mai stresa, las-o balta. E exact cum a zis si Roxi, daca nu vrea sa mearga, nu va merge. Si daca nu merge, nu e nici un bai.
Faptul ca intinde manutele la tine sa-l iei, poate arata ca e foarte atasat de tine si ca s-a invatat asa in brate. Uite si Tudor a descoperit de catva timp treaba asta cu intinsul manutelor, si adesea vrea in brate, desi merge si in picioare si de-a busilea, si vreau sa zic ca noi il luam de fiecare data. O fi bine, n-o fi bine....nu stiu. Dar ideea e ca nu vreau sa-l fac sa planga. In plus, nu cred ca ei se cer in brate din rasfat. Probabil simt si ei nevoia asta sa stea langa mama lor, in felul asta. Plus ca in brate se deplaseaza mult mai usor si vad lucrurile din alta perspectiva. Eu adesea il iau si dupa o jumatate de minut il las jos si el e staisfacut, incepe si se joaca din nou. Dar de cele mai multe ori, atunci cand cere il iau in brate.
Cat despre oboseala si saturatie, eu plec de acasa atunci cand simt ca nu mai pot. Asta e foarte important, sa poti sa schimbi peisajul. Ies o ora sau doua la cumparaturi, sau imi ocup altfel timpul. Stii cu ce drag ma intorc acasa dupa aceea? Acuma am inteles ca la tine e mai dificil ca n-ai cu cine sa-l lasi. Dar poate totusi gasesti o varianta. Poate pleaca sotul de la servici o ora sau doua (e chiar asa strans la el?), sau poate totusi cand mai vin bunicii ii convingi sa stea o ora cu el. Sau daca nu, poate angajezi o bona, care poate fi si o vecina sau o cunostinta, o prietena, tot asa, pentru cateva ore, o jumatate de zi, sau o zi pe saptamana. Nu e obligatoriu sa pleci de acasa, poti sa stai si tu la inceput sa vezi cum se descurca. Dar e altceva cand mai e cineva in casa si se ocupa de copil. Eu am vecine in bloc care s-au oferit sa stea cu copilul, dar le-am refuzat ca nu e nevoie. Poate gasesti si tu una dispusa.
No, hai ca m-am intins si eu destul. Dar poate culegi ceva din ce am scris pe aici.
carmenp spune:
`Neata de la o adormita, chiauna, terminata sau cum vreti sa mai spuneti... nu stiu ce a avut cupilu` meu asta noapte da` m-a terminat, miriiala toata noaptea, nu tita, nu biberon, nimic! Acum am pus-o in patut sa faca nani pe cutiuta muzicala, io o culc ea se scoala in picioare si tot asa de vreo juma` de ora ...
Lia, inteleg perfect, trebuie sa faci ceva sa iesi din ritmul in care ai intrat, nu stiu, cheama pe cineva la tine, mama ta este cea mai in masura, citeva zile si in toata perioada asta fa ceva pentru tine: mergi la coafor, cosmetica, cumparaturi, etc, iti vei incarca bateriile asltfel cel putin la mine functioneaza ca si eu am trecut prin stari dintr-astea de multe ori. De fapt "am trecut" ca nici acum nu-s prea departe ... Eu fac parte din categoria celor care se lasa pe ele pentru curatenia in casa, ingrijitul copiilor si toate celalate treburi si nu e bine!! Asa a facut si maica-mea si desi la vremea aia imi juram ca io n-am sa fiu ca ea, se pare ca nu-s mai breaza! Imi jur ca imi fixez o zi in care sa merg la tratament cosmetic, la coafor iar cind vine ziua aia, stai ca nu pot ca tre` sa fac aia sau aia ... nu faceti ca mine! Imi doresc sa merg la o sala ca mi s-au lasat fundu`, burta, fata dar este proiect de lege ...
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de mai
Toti pentru unul!...Iata-ma-s !