vacanta albena, bulgaria - va rog sfaturi
Buna,
Ne-am hotarat anul asta sa mergem la mare la bulgari, mai precis in statiunea Albena, pentru ca mergem cu baietelul nostru care va avea atunci 2,5 ani. Ne-am documentat cat am putut, mai ales din subiectele de pe forum, dar pentru a alege cea mai potrivita oferta, am avea nevoie de cateva informatii/sfaturi in plus de la cei care au fost acolo sau au auzit de la rude, colegi, prieteni.
1. Cum e mai bine, sa alegem un pachet cu all inclusive, sau merge si demipensiune, in cazul in care mincarea nu e prea scumpa si poti minca la alte restaurante decat hotelul la care vom sta.Care ar fi orientativ preturile in restaurante si exista cumva supermarketuri in statiune? Daca preturile ar fi ok, ne-am lua maximum demipensiune, ca noi ne cam plictisim sa mincam in acelasi loc...
2. Cat de mari sunt distantele, ca sa stim daca sa ne alegem un hotel e plaja, sau merge si unul mai in centrul statiunii, avand in vedere copilul care merge in ce directie vrea el si pina ajungem undeva....+ caratul...
3. Avem nevoie de carucior, sau putem inchiria de acolo ca sa nu ne caram cu el de aici?
Va multumesc mult,
Brindusa si Mihail
Raspunsuri
Koky spune:
Buna,
Noi am fost inainte de a pleca in canada si a fost...SUPERB!!!! In primul rand e statiune inchisa, intri numai pe baza biletului de voiaj, pana si soferii de taxi sunt legitimati. Plina de nemti, fff familista atmosfera si curat. Noi am luat demipensiune. Dimineata aveam mic dejun suedez, mancam de nu ma mai puteam misca de pe scaun si nu mai imi trebuia nici sa vad mancare pana seara. Si tot felul de chestii, variat si bun, nu salam si branza topita....fructe, patiserie, sucuri, cafea etc etc...de toate. Seara mergeam pe faleza, imi cumpara sotiorul meu smochine...ca de...abia aflasem de bebica mea si..pofteam......si pe urma alegeam restaurantul. Plus tot felul de chestii bune mancate pe parcurs. Restaurantele erau pe vremea aia (3.5 ani in urma) ieftine, cam 50 marci amandoi. Nu mai stiu acum. Cu caruciorul nu stiu ce sa-ti zic, dar dupa mine mai bine iti iei aproape de plaja ca nu distanta e problema, ci urcatul...noi urcam niste trepte de innebuneam pana sus. Hotelul fff curat, schimbau asternuturile, faceau curat zilnic. Am platit pe toata excursia (fara mesele de seara+diverse) o suma ridicola, nici nu mai tin minte, in jur de 100$/persoana/saptamana.
Nu mi-ar place la totul inclus...treceam pe langa un hotel cu totul inclus si mi se parea asa plictisitor...aveau fripturi, bautura etc etc, tot timpul disponibil, si majoritatea stateau numai acolo, lipiti de piscina si barbecue...
Cei prin care am mers noi erau sot si sotie, el bulgar, ea romanca, o draguta, era si ea gravida si a mers cu noi cu autocarul fara nici o problema. Am venit si plecat cu totii, in rest fiecare si-a vazut de ale lui. Aveau biroul pe la romana, daca tin bine minte. Distractie placuta!!!
Koky, mama de doi super bebici
brindu spune:
Multumesc mult de sfaturi, mai ales de partea cu scarile, la care nu ma gandisem, iar Mihail daca da de scari, acolo ramane, pe linga efortul de a urca ....
Cat despre pret,nu mai e atit de ieftin, la sfarsitul lui august cam 250 Eu de persoana la 3 stele, insa nici foarte scump.
Pupici,
Brindusa si Mihail
zirina spune:
Noi plecam la Albena incepand cu 4 iulie. Am luat deja biletul, stam 9 zile (8 nopti) la Club Ralitsa Superior(****) si ne-a costat pachetul All Inclusive pentru 2 adulti si un copil de 8 ani, 852 EUR. Poate ca am exagerat un pic ca am vrut All Inclusive, dar eu n-am mai avut un concediu ca lumea de vreo 4 ani asa ca am vrut sa plec si sa am totul aranjat. Din cate am vazut in oferta de la agentie, totul e superb, plus ca am facut alegerea asta la recomandarea unor prieteni care au fost anul trecut acolo. Oricum, inainte de asta, m-am uitat pe ofertele pentru Mamaia si era locul intr-o camera la 3 stele, doar cu mic dejun, undeva intre 40-50 EUR/noapte. Iar calitatea serviciilor este cea pe care o stim cu totii.....asa ca am hotarat sa mergem 100 km mai incolo ca deh, altii stiu sa faca turism.
Daca vrei mai multe detalii intra pe www.albena.bg
Vacanta placuta tuturor!
Irina mami de Sebi
brindu spune:
multumesc zirina de raspuns.
Am intrat si eu pe linkul respectiv, ca si pe alte linkuri cu comentarii referitoare la Albena. Cind te intorci, poate imi povestesti impresii si tips&tricks.
Cel pe care am citit multe comentarii este www.bulgariancoast.com, unde gasesti si comentarii despre statiune si fiecare hotel in parte, + ratinguri.
Eu pina la urma am sa-mi iau la un hotel pe plaja, vezi scari si copil mic,si nu all inclusive, pentru ca ne ducem cu masina,si vrem sa mergem si la balcic etc.
Cu ce agentie pleci?
Brindusa si Mihail
zirina spune:
Sunt foarte bune hotelurile de pe plaja, care au doar demipensiune, adica exact ce iti doresti tu. Cel la care mergem noi este mai la distanta (cca 800 m) dar exista titicar gratis din sfert in sfert de ora si, ti-am zis, eu am vrut neaparat all inclusive pentru ca (sper) sa se ocupe mai mult sotul meu de baietel - este si mult mai mare decat al tau si, in consecinta, nu mai trebuie sa fiu eu "vioara intai" ca mi-o fi si mie, iar eu planuiesc sa ma "rasfat" - au piscina acoperita, vreau masaj...vise, taica, vise :) poate macar o parte se vor transforma in realitate. Langa hotel este club de calarie - tot pentru Sebi ma gandesc. Dar pentru cineva cu un copilas mai mic, intr-adevar principalul criteriu este sa fii aproape de plaja. Agentia se numeste EUROTRAVEL TGV, au fost foarte amabili, a venit un angajat de-al lor la mine la serviciu sa-i platesc avansul, n-a fost nevoie sa stau eu pe drumuri.Daca vrei nr. de telefon da-mi un PM. Iar daca pleci dupa ce vin eu din concediu (adica dupa 18 iulie) iti trimit si poze pe mail, sa vezi cam cum e, doar sa-mi aduci aminte atunci.
Irina mami de Sebi
haha21 spune:
zirina ...si eu vreau poze,,,rogu-te..eu m-am tot uitat pe diverse site-uri si sincer mi-a placut bulgaria..adica litoralul marii negre ..asa pe la ei...asa ca fetelor care veniti de pe acolo ganditi-va si la mine cu cateva poze si impresii..
sper sa aveti o vacanta placuta...si sa va "rasfatati "asa cum o meritam fiecare
irina_ina2000 spune:
Buna,
o sa astept si eu fotografiile deoarece avem bilet la acelasi hotel, tot all inclusiv dar debea dupa 24 august.Si noi am preferat acest hotel tot pt. piscina interioara ca sa fim siguri ca indiferent de vreme tot vom putea sa facem baie .Noi am luat biletul prin alta agentie dar inainte de 1 mai si ne-a costat pt 2 adulti si un copil de 3 ani cu reducere 24 mil.Tot ce am aflat noi despre acest hotel ne-a dat sperante ca s-ar putea sa ne putem odihni si noi cat de cat.Cat despre mancare sper sa gasim din tot ce e pe acolo ceva pt cel mic cat despre noi nu ne-ar deranja nici daca o saptamana nu vom avea cine stie ce variatie la mancare.In schimb am inteles ca e o statiune bine venita pentru familisti cu copii.oricum astept si eu parareri de la cei care au mai fost.
an-k spune:
am intrat si noi pe site-ul dat de zirina, preturile mi se par super ieftine pt doua persoane, la mamaia sunt mai scumpe /person, si arat bine pozele, mi-ati dat o idee mai astept pareri si poate ma decid
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca
brindu spune:
da zirina,
noi vrem sa plecam mult dupa ce va intoarceti voi, adica in ultima saptamina a lui august, asa ca o sa-ti aduc aminte atunci de poze, multumesc.
am dat un search pe net si am vazut ca agentia e din tirgoviste, eu sunt in bucuresti. La tine au venit in bucuresti sau tirgoviste? Daca nu au si un birou in Buc, o sa apelez la alta agentie, desi tot serarchiuind pe net, nu-s prea multe care ofera vacante in Bulgaria. Acu m-am facut si pretentioasa, vreau si la un anumit hotel, si anume Ghergana ***.
Pupici si vacanta placuta, asa cum ti-o doresti...La un copil asa mare, ar trebui sa poti face tot ce poftesti, bineinteles cu ajutorul sotului.
Brindusa si Mihail
brindu spune:
oops zirina, acu am vazut ca esti din Bucuresti, deci am sa-i sun si eu pe cei de la eurotravel.
Pupici
Brindusa si Mihail.