Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(15)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mda... eu tot fac la exercitii d-astea de ceva vreme, da' nu sunt convinsa de eficacitatea lor atunci cand un bb urias o sa vrea sa iasa printr-un loc asa de stramt... ma rog...
exista si variante ale exercitiilor astora, cand nu tre sa faci atat de multe, da' conteaza durata de incordare a musculaturii. si mai exista si neste bilute speciale care te ajuta (se gasesc pe la sexshopuri). ma rog, daca n-ajuta la nastere, macar la de dupa ajuta sigur ;)
C & bb 18 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Corap, te contrazic. Exercitiile Kegel ajuta foarte mult la nashtere fiindca iti fac perineul mai elastic si se evita, in felul asta, rupturile perineale. In plus, combinate cu o respiratie buna, te vor ajuta sa infruntzi mai ushor travaliul.
Tonifierea musculaturii, orice fel ar fi ea, nu poate sa faca decat bine. Una e sa ai muschii antrenatzi la efort si alta e sa-i ai flasci si sa te trezeshti ca nici macar nu stii sa impingi.
So...continua sa le faci, ca efectul o sa-l vezi mai incolo, cand chiar vei avea nevoie de suflu.

Eu nu reusesc sa le fac asezata pe scaun. Le fac doar culcata la orizontala sau in picioare. Si trebuie sa ma si concentrez ca sa combin bine respiratzia cu incordarea musculaturii. Ideal este sa ajungi sa-ti incordezi pentru 5-10 sec. muschii perineali fara ca respiratzia sa-ti fie tulburata. Abia atunci efectul incepe sa fie cel scontat. E ca la exercitiile de culturism: nu cantitatea conteaza, ci calitatea.
Sper sa ajung sa le fac cat mai corect, pt. ca, in final, chiar sa-mi protejez perineul de traume inutile.

Hai bafta!
Lordra

Mergi la inceput