Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(15)
Raspunsuri - Pagina 11
mandyksch spune:
Alexandrina, cred ca am inteles eu gresit , eu ma gandeam la logarea pe Net, ca si noi inainte de a fi on-line tot timpul aveam Net naspa, cu logare prin telefon...
Corap, sper ca mi-am notat corect : Hotararea 537/07.04.2004 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta nr.96/2003. Poti sa verifici si sa ma tii la curent??? Eu am adus adeverinta aceea de la medicul de familie in care scrie nr. de saptamani de sarcina dar se pare ca nu e suficient
Mai stie cineva ceva legat de asta?
Mandy, , 19+
Lavi spune:
tare naspa la tine la birou, la mine eOk, oameni cu inclinarii artistice, cu piticii lor pe cerebel dar sociabili si sa zicem intelegatori
ne-am mutat la mama cind am nascut-o pe Eva, cu noi in camera la ea in patut.Acum ne-am cumparat ap cu 2 camere da nu mai pot sa o dezvat doarme cu noi, cind vine bebe vom dormii toti 4o perioda in aceiasi camera.ma tem ca daca o mut pe Eva cu victor in cealalta camera, se va simti refuzata sau va reactiona cu gelozie si nu vreau.Pt o perioda acum nedeterminata, vom petrece in acelasi stabilimet 4 suflete, timpul.
ramine sa stabilim dc va dormi cu noi sau ii vom cumpara si ei patut special pe care il vom amplasa linga patul nostru, iar patutul
pe partea dreapta a camerei, e ca la nebuni, dar niste nebuni fericiti,
http://community.webshots.com/user/lavinia295
Lavi
Lavi spune:
Mandy daca vrei sa ai program de 6 ore, care se aplica dupa 5 luni ai nevoie si de avizul unui medic expert in medicina muncii, ca la balamuc ca doar avem nevoie si acum de birocratie, asta e, adev de la med.ginecolog si cel de familie nu mai e suficienta.
htp://community.webshots.com/user/lavinia295
18+
Lavi
corap spune:
mandy,
eu am citit in diagonala hot. de guvern, o scot si la imprimanta sa o mai rumeg acasa si maine iti dau verdictul definitiv. dar din ce-am citit, eu inteleg ca chestia cu documentul de la medic tre s-o faci doar prima data cand ii anunti, si tre s-o faci in termen de 5 zile de la data eliberarii adeverintei de la medic. dup-aia e treaba lor sa anunte mai departe medicina muncii si sa iti verifice conditiile de munca si bla-bla-bla.
nu tre sa-i informezi ori de cateori mergi la doctor si ce ti se intampla acolo, decat daca soliciti concediu de risc maternal. dar nu cred ca vrei asta, nu? iti spun, oricum, mai multe maine, sau mai pe dupa-amiaza.
NU TE ENERVA CU TOTI NEBUNII
C & BB 18 fix
alexandrina spune:
www.mmssf.ro/domenii/munca/egalitate/h537_2004.htm" target="_blank"> Hotararea 537
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
mandyksch spune:
Lavi, Corap, nu vreau nici program de 6 ore ca inca e OK, nici concediu de risc maternal. Asistentul asta medical pur si simplu a venit la mine in birou si mi-a spus ca ei sunt obligati sa depuna un dosar la Inspectoratul Teritorial de Munca (asa cum ziceai tu Cora), si ca acestia trebuie sa vina sa vada daca angajatorul "are suficienta grija de tine, daca iti acorda conditii de munca bune etc si daca ei constata ca esti expusa la conditii proaste de munca pot sa te trimita ei in concediu de risc maternal - poate ca treaba asta are vreo legatura legea privind Protectia Maternitatii la locul de munca
Acuma eu nu stiu ce sa cred. Eu lucrez la birou la mine conditiile ar fi OK nu ma plang (desi uneori vara e ca la sauna), doar stres este din belsug ca la noi in vanzari a fost mereu asa (e naspa cand esti prins intre clientul furios si colegii de la Productie care mai mereu intarzie cu termenele de livrare). Cred ca e o problema pt. femeile insarcinate de la Productie care lucreaza in finisaj (apropo eu lucrez in fabrica de mobila).... nu stiu. . Cora mai rumega un pic si spune-mi cand ai ajuns la vreo concluzie.
Sau fetelor trebuie sa ma bucur ca statul imi/ne acorda o atentie atat de mare, incat sa ne trimita acasa in concediu daca gaseste conditiile noastre de lucru nepotrivite starii noastre actuale
Mandy, 19+
corap spune:
lavi2, mai bine singura decat in asa o companie "placuta". cu silvia ai scapat ieftin cu povestea. eu aveam pretentii sa mi se citeasca. si preferata era harap alb - 93 de pagini. cred ca fost cosmarul tatei povestea asta.... si o si stiam, asa ca nu avea cum s-o scurteze, ca faceam urat.
sau sor-mea, care avea pretentii la cate un final nou la povesti, de fiecare data...
stau si ma intreb ce soi de bb o sa iasa :)
revenind la problema locativa: eu am tot 3 camere, asa ca 1 bb are unde sa incapa. i-am pastrat lui dormitorul "mare" (nu va ganditi la cine stie ce spatiu - ca daca pun patut nu mai am cum sa intind canapeaua...) in care o sa dorm si eu cat o fi cazul. dup-aia il lasam singurel, ca nu prea vreau sa-l obisnuiesc cu noi. (asta daca m-o lasa inima, ca acu' stiu ce vreau sa fac, da' mai incolo...)
in dormitorul nostru nu mai incape nici macar un ac. e atat de mic ca incape numai 1 pat de mijloc si noptierele si are loc sa se deschida usa de la balcon. dar ca sa iesi pe balcon tre sa treci prin pat :)))
musafirii ii culc pe jos in sufragerie sau ii trimit la mama, ca are ea loc :)))
nu stiu cum o s-o rezolv daca o sa vina si bb2. dar om trai si om vedea. toate pe rand.
C & bb 18 fix
Morgano spune:
Salutare fetelor si o zi super!
Voi suportati caldurile astea? Eu niciodata n-am suportat caldura, acuma o urasc efectiv, cand ies pe strada e infern. Noroc ca in birou la mine e racoare si bine, ca altfel innebuneam.
Cu spatiul pt bebelica, si noi avem casa mare, dar camera de copil e la mare distanta, asa ca pana la 2 ani cred ca va sta cu noi in dormitor, care e desigur mare :), si apoi vedem cum... Intr-un fel si eu as vrea sa aiba camera lui mai repede dar nu avem cum reorganiza si muta totul, acum cand renovam ne-am gandit la alte solutii, dar tot asa e cel mai bine.
Ripley 18+ (maine 19)
corap spune:
da, mandy, are legatura cu protectia maternitatii la locul de munca, dar tu trebuie doar sa le aduci la cunostinta faptul ca esti insarcinata si ei tre sa se duca la prot. muncii teritoriala si asa mai departe. nu tre sa-i informezi si de rezultatul ecografiilor si alte cretinatati. doar daca vrei conditii speciale. si daca ei (ai de la prot. muncii teritoriala)considera ca meriti niste chestii speciale (program redus, concediu etc)fac verificari si pot sa te puna sa aduci diverse care sa ateste starea te de sanatate & a bblui.in rest, nu. ca poate tu nu te mai duci la control pana nasti, asa, ca sa le faci in ciuda lor :)
hai ca-ti zic maine mai egzact
C & bb 18 fixxxxx
mandyksch spune:
Cora, domnul asta imi zicea de ceva "Anexa pt. supravegherea medicala a gravidei completata corespunzator".
Si apropo de spatiu, noi stam la ap. cu doua camere.Sunt destul de spatioase, bucataria e super mare....dar nu stiu zau cum o sa facem ca nu am vrea sa-l obisnuim pe bb sa doarma cu noi in camera. Dupa intoarcerea din concediu o sa incepem si noi sa facem reamenajarea de rigoare ca apoi mai spre toamna va fi din ce in ca mai greu.
Mandy, 19+