Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(15)
Raspunsuri - Pagina 10
lavi02 spune:
Herpes la gura nu este nici o problema, doar ca nu prea ai voie sa dai pe el cu acyclovir (mai ales in trim I) asa ca tre' sa-l lasi sa-si faca mendrele. Herpesul genital e problema daca este LEZIUNE ACTIVA LA NASTERE, caz in care trebuie facuta cezariana ca sa nu se infecteze bb.
Eu nu mi-am facut analizele pt ca stiu ca la gura am iar genital n-am. (N-am avut niciodata).
Ce mai e cu Mirela Anca, IrinucaR (probabil e ocupata cu licenta)? Tania, ce-ai facut la medic?
Lavi ma bucur ca n-ai probleme cu colul.
Sa va zic de Silviluta mea? Daca n-aveti rabdare/chef/timp nu cititi urmatoarele:
Ieri eram in parc cu Silvia si o prietena de a ei si colega de cresa, Alexia. Silvia se daduse in leagan, acum se dadea Alexia si Silvia voia sa se dea si ea. Alexia nu voia sa o primeasca langa ea. Eu ca sa dezamorsez conflictul, incerc sa bag o diversiune:
-Silvia, hai sa zicem o poezie.
-Care?
-Aia cu 1-2-3-4-5.
-Nu vreau.
-Atunci aia cu iepurasul.
-Nu vreau. Aia cu capra cu 3 iezi. (Silvia mai confunda notiunile de poveste si poezie, adica toate sunt poezii la ea.)
-Bine, zic eu. A fost odata o capra care avea trei iezi.
-Nu zice! (Asta e imperativul Silviei de la a zice) Zice dupa ce se da Alexia jos! Alexia, da-te jos din leagan ca sa zica mama poezia cu capra cu trei iezi!
[Noi ii mai bagam din astea: iti zic povestea dupa ce te imbraci in pijama, iti dau ciocolata dupa ce manaci cirese, etc]
Seara de obicei inainte sa adoarma ii mai spunem o poveste. Dar nu in fiecare seara. Aseara pe la 11, Silvia era la ea in camera, cica se culca, iar noi eram trantiti pe pat, "ne luam avant" sa ne spalam pe dinti, etc. Credeam ca era rezolvata treaba cu culcatul Silviei. Dar se aude un glascior dulce:
-Si poezia? Ce facem cu poezia?
.....
Pana la urma a scapat sotul "ieftin", numai cu Alba ca zapada. Dar Silvia a intrat in faza de ce-urilor:
-De ce era Alba ca zapada frumoasa?
-Pentru ca asa se nasc unii oameni frumosi, altii mai urati.
-Pai de ce se nasc asa?
etc.
Lavi02 18+ si mamica de Silviuta (3 ani si 4 luni)
xandra28 spune:
super scumpa silviutza ta... eu una ma topesc dupa copii mici, iar fetitzele... chiar ca ma dau pe spate...
sa-tzi traiasca...
xandra
Lavi spune:
Lavi, varsatorii astia sunt mari amatori de raspunsuri, tare inteligenti si ....multe lucruri frumoase.Silvia ta e precoce, crede-ma am lucrat cu copii aproape 2 ani si mai ales la virsta ficei tale.Cum s-a ajuns la camera ei, sa nu imi spui ca de la inceput ca..
Si eu ma bucur ca nu enimic cu colul, in rest incerc cu cafeau
http://community.webshots.com/user/lavinia295
Lavi
mandyksch spune:
Alexandrina, nu sunteti on-line tot timpul? La noi e super de cand suntem on-line, ca pun totul jos "in bara" si pot sa vad si DC si altceva pe ce tocmai lucrez.
Mandy, 19+
alexandrina spune:
Sunt online, dar ca sa scriu aici trebuie sa ma loghez cu "alexandrina", ca sa modific lista trebuie sa ma loghez cu "mamica noiembrie" si tot asa.
Sau n-am inteles eu bine la ce fel de "online" faci tu referire...
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
corap spune:
lavi, buna ideea cu masajul. numai ca aici (adica la mine la birou) nu pot ruga pe nimeni sa-mi efectueze asa ceva - ca am parte numai de mutre acre in ultima vreme - de fapt asa sunt ei, super nesociabili, nu stiu unde i-au gasit astia pe toti, zici ca-s facuti dupa acelasi tipar. stau fiecare cu nasu'n calculator/dosar/ce mai fac, nici macar nu raspund la telefon si trec zile intregi fara sa spuna nimeni nimic. cate o data (de mai multe ori pe zi) simt ca imi vine sa-mi iau campii... cand am aterizat in biroul asta am fost profund socata ; acum incep sa ma obisnuiesc, da' cu greu.
asa ca masaj, doar seara, acasica, la lumina lunii.
bine, si luni, cand ma duc la masaj profesionist, o chestie superadevarata, are tanti asta niste maini de aur :)
dienuta & bbfetita, sa-ti spun ce s-a intamplat cu niste prieteni de-ai mei. ea voia fata, el baiat. ea reuseste sa-l convinga ca-i mai bine fata. amandoi ii spun "ancutza". la eco 20 de sapt., doftorul: "felicitari, e baiat". ea: he, he, baiat, ce frumusel - incantata etc. el: bulversat, negru la fata, in stare de soc "aoleuuuuuu, ancuta mea-i baiat???!!!" (si-a revenit repede, da' totusi...)
asa ca nu fii chiar atat de sigura ca-ti doresti fetita, ca nu se stie... (bine, noi iti dorim din tot sufletul fetita sanatoasa & voioasa)
mandy , ia vezi tu ce numar are hotararea aia de guvern (si din ce an exact) de ti-o baga sub nas, ca la mine au fost multumiti de beletul de la doc cu "sarcina in evolutie 6 saptamani". si mai e si chestia cu confidentialitatea... asa ca vreau si io sa vaz ce scrie, sa nu te duca astia cu presu' ca sa te chinuie ( c'asa-s unii, sadici)
mama... am fost ieri intr-o sedinta si am vazut ce scaune au aia acolo in sala... supercomode, imi doream sa nu se mai termine. l-am intrebat pe sef cu cat pot sa inchiriez si io un scaun d'ala, ca oricum nu sta nimeni pe el in majoritatea timpului, da' s-a facut ca nu aude. pai asata-i viata, eu ma chinui aici si alea stau goale si incuiate in sala de sedinte....
da' cre' ca-mi aduc un fotoliu de-acasa. ce-o sa zica???
C guraliv & bb 18 fix
lavi02 spune:
Ma bucur ca v-a placut de Silviuta. Dienuta, si eu vreau inca o Silvie! Dar daca e baietel nu ma supar asa de tare.
Lavi, cand s-a nascut Silvia stateam in chirie, intr-un apartament cu 2 camere. De acolo ne-am mutat in ap nostru cu 3 camere cand Silvia avea 1 an si 2 luni.
Imediat dupa ce s-a nascut Silvia, pana pe la 4 luni a dormit in patut, cu noi in camera. Dupa aceea am mers la soacra-mea (doar eu si Silvia, ca sa lucrez la diploma) unde a dormit in patut cu mine in camera si ne-am intors in Bucuresti cand avea 7 luni si deja isi dadea seama daca erai sau nu cu ea in camera. Atunci ne-am mutat noi intr-o camera si Silvia in cealalta. Cand venea cineva la noi - taica-meu cam o data pe luna - ne mutam noi cu Silvia si il lasam pe el in camera cealalta, normal.
De cand ne-am mutat in apt nostru ea doarme in camera ei, noi in a nostra, eventualii musafiri in sufragerie. Foarte rar am mai luat-o cu noi in pat, in total nu cred ca sunt 10 nopti in 2 ani, cand avea temperatura mare de tot si trebuia sa o tot verificam, o data cand era tati plecat in State si ne era urat la amandoua, etc.
Nu stiu ce-o sa facem cu bb, ca la 4 camere nu ne permitem deocamdata sa ne mutam. Probabil la inceput il punem cu noi in camera, in patut iar cand nu se mai trezeste noaptea decat ocazional - probabil tot pe la 6 luni sper eu - o sa-l mutam cu Silvia in camera. Sau mai degraba ne mutam noi 2 + bb temporar in sufragerie, pt ca dormitorul nostru e cam mic, cu pat de mijloc, daca mai bagam si patut nu mai avem loc de circulat iar in sufragerie avem si televizorul pentru posibilele nopti albe cu colici.
Voi cum va organizati casa pt bb?
alexandrina spune:
De mine o sa radeti. In legatura cu spatiul in casa, locuiesc in casa cu 6 camere si nu stiu cum o sa ne descurcam cu spatiul pentru bebe. Pentru ca, din ratiuni practice si economice putem incalzi doar 3, si a 3-a cu probleme. In principiu va trebui sa ne inghesuim cu bebe intr-o camera, si n-am idee cum ca la ora actuala in camera e plin de mobile: pat mare, 2 biblioteci, un sifonier, o comoda mare, soba de teracota, 2 birouri pe care sunt 2 acvarii si computerul, noptiere si alte maruntisuri. Poate la sfarsitul saptamanii iau metrul si ma pun pe socoteli de reorganizare sa am macar o idee ce se poate face.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.