piodermita

Salutari mamicilor,
Am un bb de 3 spt, si de o saptamana toata fata s-a umplut de cosulete. Am tot intrebat doctorul, dar raspuns: nu are nimic. Alt pediatru spune ca e piodermita, sa folosesc spirt si musetel local. Mai are cineva problema asta sau a avut-o? Si cat a durat si tratamentul in ce a constat? Am fost tare atenta la igiena in jurul nostru, dar tot am patit-o.
Pupici.
Raspunsuri

soarenistor spune:
Buna
a luat din spital sigur.poti sa dai cu spirt ,sa le spargi eventual si apoi sa pudrez de 2 ori pe zi cu baneocin -pudra.
noi asa am facut si ne-a trecut.Nu are si in cap?
nistor gabi

fundita spune:
Multam,
Are si in cap, a facut la o spt dupa spital. Le-ai spart? O sa tamponez cu spirt.
Pupici

soarenistor spune:
da eu le-am spart ,si i-a trecut in citeva zile.dupa ce dai cu spirt pudrez usor cu pudra ca sa nu faca infectie .
medicii se apara unul pe celalalt si niciodata n-o sa spun ca de la scutecele din spital.
sa ne tii la curent,
sanatate
nistor gabi

rox_dumitrescu spune:
Si noi am avut piodermita din a 2 a zi de viata, predominant pe cap. El avea cateva bubite mai urate ca i-au facut antibiotic intravenos (iesise un stafilococ in cultura). Acasa il stergeam cu alcool iodat si apoi Baneocin pudra; dar am folosit si Fucidin crema, Saprosan pudra.Bubitele i le spargeam cu un tampon de vata imbibat cu alcool iodat. Unii doctori imi spuneau sa-i fac baie zilnic (puneam un saculet cu tarate si flori de galbenele si musetel)si altii sa nu-i fac baie ca astfel se extind bubitele. Eu i-am facut ca l-am nascut in iunie, era cald, transpira si m-am gandit ca i-ar face bine. Sa ai grija sa nu transpire prea tare ca i se poate accentua eruptia. Ce sa spun, eu m-am stresat tare cu asta; i-au disparut complet pe la 3 luni. Hainele lui la inceput i le fierbeam dar apoi am inceput doar sa le spal la 90 grade. Rabdare si se va rezolva, nu este chiar atat de grav pe cat pare.

tunitza spune:
Are si puroi in ele?
Fata mea cam tot pe la virsta bebelusului tau avea fata plina de bubitze (ca un fel de cosulete dar fara puroi).Am dat-o cu violet de gentiana citeva zile si apoi am sters-o cit de des cu tampoane sterile si ser fiziologic si i-a trecut(dupa vreo saptamina).In plus in apa de baie ii puneam si ii pun in continuare(acum are 10 luni jumate) permanganat de sodiu(solutie obtinuta din citeva bobitze diluate in apa din care torn in apa de baie citeva picaturi.solutia e violet si pun in apa de baie cit sa se "violeteasca" putin).
Succes!

vanessa1 spune:
Si noi am plecat din spital ca piodermita, din cauza scutecelor bineinteles.Ai mare grija sa speli hainele cu un detergent lichid(eu folosesc ariel lichid) si Silan senzitiv special pentru copii dupa care le calc cu fierul cu aburi.Bubitele purulente poti sa le spargi cu un betisor inmuiat in betadina si pe celelalte nepurulente le dai cu Panderm unguent dar nu mai mult de 3 zile caci contine cortizin.Incearca si cu violet de gentiana sa le tapotezi si toaleta foarte riguros facuta.Cu ce sampon speli copilul?(Sanosan e cel mai bun).Succes,
Dana si Jean-Marc

aime spune:
Ca mai toti bebeii si al meu s-a pricopsit din maternitate cu "faimoasa" piodermita. Sfatul meu, dat si de pediatra noastra, este sa nu le spargi, exista un stres in plus...infectia. noi le-am tratat cu succes cu unguent Fucidine+albastru de metil de 3-4 ori pe zi, dar pe masura ce se inmulteau eram din ce in ce mai deznadajduita...asa ca am apelat la 'sfatul batranilor" pe care-l ignorasem complet: in baita de seara, pune o oala de apa in care a fiert timp de 1-2 ore tarate de grau, un pumn de musetel si putina iarba de pelin, bineinteles strecoara apa. ii dadeam si cu praf de sanosan, unde erau mai dese. Crede-ma, este un miracol...nici eu n-am crezut...am folosit aceasta "potiune" pana la 3 luni, desi nu mai era nevoie, dar ii catifeleaza piela...foloseste sapun ptr copii si f important, hainutele, cat e asa de mic, spalate si fierte si calcate, mai ales cele care vin in contact cu pielicica.
sanatate multa si rabdare ca se rezolva toate...
aime, mami de vldimir (7 luni)