copii minune !!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Am citit tot... am o parere, dar prefer sa o tin pt mine .
Intrebare, voi cum incadrati acest copil car estie urmatoarele lucruri... copil minune, copil destept, copil normal?
- stia sa asocieze continentele cu animalele care traiesc acolo, si oceanele cu vietatile ce traiesc acolo (pe la un an si 8 luni)
- recunoaste numerele pana la 100, ti le arata cu tegetul, sau le apasa la joc (le pronunta pana la 10 corect, si in ordine, mai departe nu poate pronunta - in engelza) (pe la un an si 10 luni)
- stie alfabetul in ro si in eng de la cap la coada (pe la un an si 6 luni)
- stie sa scrie cuvinte ushora, apasand taste la calculator (nu scrie de mana decat I, O, D, G, 1, 7, 0) "daca ocul ii zice sa sc CAT, el sc din capsoru lui singur CAT, sau king, (in total 50 - 60 cuvinte formate din 3 pana la 5 litere) (pe la un an si 10 luni)
- stie culorile principale in eng, sa le rosteasca si sa le recunoasca unde le vede, si stie o gramada de derivati de la culorile principale, doar sa le arate cu degetul, nu le poate pronunta (pe la un an si 10 luni)
- stie 7 forme geometrice (pe la un an si 10 luni)
- asociaza prima litera cu cuavantul, obiectul "daca jocul zice gaseste D, il gaseste intre toate literele, daca jocul zice gaseste cuvantul care incepe cu D iti arata Dog", la fiecare litera din alfabet asociaza un cuvant (pe la un an si 6 - 7 luni)
- reconoaste 6 pasarele si le asociaza cu sunetele lor (pe la un an si 6 luni) (pe la un an si 5 luni)
- recunoastea toate animalele si le asociaza cu sunetele lor (pe a un an si 6 luni) (pe la un an si 5 - 6 luni)
- daca jocul ii zice nr 8 bile si oprestete, numara 8 si se operste, .. pana la 20 face asa.. mai in sus nu mai are memorie jocul (pe la 2 ani)
- stie sa faca adunari simple, care sa nu depaseasca rezultatul 10 (pe la 2 ani si 4 - 5 luni)

Progresele facute de el au fost enorme intre un an si 5 luni si 2 ani. De la 2 ani la 2 ani si 6 luni a stagnat, un singur lucru impresionant a facut pt anii lui, adunarile.

Nu sa ocupat nimeni de el in mod special, tot ce stie a invatat singur, de la jocurile enectronice care i sau fost puse la dispozitie.

Cand nu e in fata jocurilor elctornice se poarta ca un copil de 2 ani, tipa, sare, se joaca cu maisinute, se da pe topogat, a scapat de pampers, faci mofturi la ce i se interzice... si nu prea vrea sa faca conversatie cu nimeni...

ei ce ziceti?

Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by Gabbriela

Am citit tot... am o parere, dar prefer sa o tin pt mine .
Intrebare, voi cum incadrati acest copil car estie urmatoarele lucruri... copil minune, copil destept, copil normal?
- stia sa asocieze continentele cu animalele care traiesc acolo, si oceanele cu vietatile ce traiesc acolo (pe la un an si 8 luni)
- recunoaste numerele pana la 100, ti le arata cu tegetul, sau le apasa la joc (le pronunta pana la 10 corect, si in ordine, mai departe nu poate pronunta - in engelza) (pe la un an si 10 luni)
- stie alfabetul in ro si in eng de la cap la coada (pe la un an si 6 luni)
- stie sa scrie cuvinte ushora, apasand taste la calculator (nu scrie de mana decat I, O, D, G, 1, 7, 0) "daca ocul ii zice sa sc CAT, el sc din capsoru lui singur CAT, sau king, (in total 50 - 60 cuvinte formate din 3 pana la 5 litere) (pe la un an si 10 luni)
- stie culorile principale in eng, sa le rosteasca si sa le recunoasca unde le vede, si stie o gramada de derivati de la culorile principale, doar sa le arate cu degetul, nu le poate pronunta (pe la un an si 10 luni)
- stie 7 forme geometrice (pe la un an si 10 luni)
- asociaza prima litera cu cuavantul, obiectul "daca jocul zice gaseste D, il gaseste intre toate literele, daca jocul zice gaseste cuvantul care incepe cu D iti arata Dog", la fiecare litera din alfabet asociaza un cuvant (pe la un an si 6 - 7 luni)
- reconoaste 6 pasarele si le asociaza cu sunetele lor (pe la un an si 6 luni) (pe la un an si 5 luni)
- recunoastea toate animalele si le asociaza cu sunetele lor (pe a un an si 6 luni) (pe la un an si 5 - 6 luni)
- daca jocul ii zice nr 8 bile si oprestete, numara 8 si se operste, .. pana la 20 face asa.. mai in sus nu mai are memorie jocul (pe la 2 ani)
- stie sa faca adunari simple, care sa nu depaseasca rezultatul 10 (pe la 2 ani si 4 - 5 luni)

Progresele facute de el au fost enorme intre un an si 5 luni si 2 ani. De la 2 ani la 2 ani si 6 luni a stagnat, un singur lucru impresionant a facut pt anii lui, adunarile.

Nu sa ocupat nimeni de el in mod special, tot ce stie a invatat singur, de la jocurile enectronice care i sau fost puse la dispozitie.

Cand nu e in fata jocurilor elctornice se poarta ca un copil de 2 ani, tipa, sare, se joaca cu maisinute, se da pe topogat, a scapat de pampers, faci mofturi la ce i se interzice... si nu prea vrea sa faca conversatie cu nimeni...

ei ce ziceti?

Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte

Am parerea ca e mai tare ca mine, la cei 28 ani ai mei, BB-ul asta. Ma egaleaza doar la topogan si la pampers, in rest...

Ii doresc sanatate !

Poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Gabbriela

- recunoastea toate animalele si le asociaza cu sunetele lor (pe a un an si 6 luni)
ei ce ziceti?

0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte

Corectez, aici o gresala a mea.. nu stie toate animalele de pe pamant , ci animalele de ferma (pisicuta, catel, vaca, oaie, iepure "tare ciudat il imita la sunete", cal, magar, pork, gaste, rate, gaini, puiuti,)... mai site, leu, maimuta, elefant - astea ultimile ce sunte face...

Ira esti figura...
Dar credeti-ma orice copil cu "uneletele" necesare poata sa stie astea, fara sa fie stresat, fara sa fie pus la invatat.. copii in primi 3 - 4 ani de viata asimileaza foarte multa informatie, si totul se face prin joc, trebie sa fie distractiv pt ei... nu are rost sa stam si sa pierdem ore in sir cu ei sa stie sa zica ceva...
Am incercat sa il invat sa isi zca numele Julian, dar credeti ca vrea nuuuu, zice NENE... am incercat sa il invat cati ani are si in ro si in eng..nu pot,, in eng imi raspunde in ro imi zice sa tac din gura. Am incercat sa il invat nr de telefon de acasa, foarte simplu si din 7 cifre, nu vrea nici cum... in schimb tacsu a reusit mai putin de 15 min sa il invete cum sa ma sune din curte in casa pe interfon, "apasa un buton si dupaia 66221".
Deci se poate daca vrea el... asa ca sanatate la toata lumea, la toti bebici, speciali, ne speciali, sanatosi sa fie ... o zi buna si numai bine

0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Sofia ma streseaza ea pe mine cu invatatul, imi aduce o carte cand imi e lumea mai draga sa-i explic nu-s ce dumnezeu de picior de insecta de care eu habar nu am. Insa de invatat sa faca pipi la olita, nu reusesc si pace.

Insa pozitia ei preferata e asta : http://community.webshots.com/photo/369076529/374170972pmuyHP

Daca nu m-a tampit cu calculatorul asta, ma oftic ca nu pot sa stau si eu la net, cred ca tre' sa-mi cumpar altul.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Ira, trebuie sa-ti iei un atlas...
Adi al meu este foarte interesat de corpul omenesc... anatomie... adica amanunte ... ca pana la urma am luat cel mai ieftin atlas de anatomie ca nu reuseam sa-i explic cum de aude el... cum intra sunetul in ureche s.a.m.d. A fost foarte multumit... Asa ca acum citim atlasul de anatomie de mii de ori...
Este un copil normal...la 4 ani nu stie sa citeasca si nici sa scrie si literele le-a invatat pe la trei ani... dar are talent la matematica (asta este genetic) ... si la muzica... Nu l-am fortat niciodata ci doar i-am venit in ajutor ... exemplul de mai sus este cel mai graitor...
Iar acum sa va spun cum am fost eu... invers fata de voi... Adica la 6 ani cand am inceput scoala nu-l stiam nici pe 1... Si totusi am fost permanent premianta...intr-una din scolile cele mai bune din oras... si am participat la olimpiade si am terminat o facultate (am intra a 10-a) , am o slujba buna la care sunt apreciata... Nu sunt un geniu si nici nu-mi doresc si-asa mi se pare ca nu am destul timp pentru familie...
Trebuie sa recunosc ca nu-i doresc mai mult copilului meu...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ira

Insa pozitia ei preferata e asta : http://community.webshots.com/photo/369076529/374170972pmuyHP

Daca nu m-a tampit cu calculatorul asta, ma oftic ca nu pot sa stau si eu la net, cred ca tre' sa-mi cumpar altul.

Poze

Da si tu repede fuguta la un magazin mare de copii si ia un calculator pt copii, are pe el de toate, de la stinta la mate si scriere... ia unul mai avansat pt 4 - 5 ani... o sa o incante.. plus ca au si discuri cu desene si alte joculete...

0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte

Mergi la inceput