copii minune !!!!
Vreau sa va povestesc si voua ce am vazut eu. Sunt de-a dreptul impresionata.
Pe un program de televiziune, este o emisiune in care sunt invitati copii...deosebiti. Din diferite puncte de vedere.
M-am indragostit, pur si simplu, de doua fetite.
Sunt absolut adorabile, deosebit de frumoase si destepte.Prima este Amanda. O minunatie de 2 anisori, cu ochisorii mari si doua codite super dulci.
A venit in studio cu suzeta in gurita si a inceput: "me siento en esta silla"... ma asez pe scaunul asta
A intrebat-o prezentatorul de ce a venit
"porque quiero hablar de pintura"...vreau sa vorbesc despre pictura
A scos o mapa cu 21 de poze dupa picturi celebre si o intreba ce e si cine a facut-o.
Mi s-a facut rau cand am vazut-o:
"los pichones - de Picasso"
"El principe Carlos a caballo - de Velazquez"
"la danza - de Matisse"
"La calle - de Botero"
"ese es...dos ninos en una playa - de Sorolla"
"ese es...la careta - de Miro"
"Muchachas cogiendo flores - de Renoir"
"autorretrato - de Van Gogh"
.......si tot asa pana la 21. Si nu a gresit nici macar unul.
Vai ce papusica scumpa si desteapta.
La final a dat un pupic prezentatorului (care cred ca o lua acasa daca putea), si-a luat suzetuta inapoi si s-a asezat cumintica pe scaun.Cea de-a doua Lidia (preferata mea, daca as putea spune asa)...o fetita de 22 de luni (in Spania inca e considerata bb, asa ca a fost prezentata ca bebe), blonda, grasunica,cu perisorul ondulat, doua codite si niste ochisori negrii superbi.
un copil absolut superb.
Ei bine, nu mi-a venit sa cred.
S-a asezat pe scaunel....cu papusica langa ea si in vreo 2 min a raspuns la toate intrebarile.
Si anume:
- a spus alfabetul de la cap la coada...fara sa se incurce sau sa se balbaie.
- a citit litere la intamplare aratate de prezentator
- a numarat pana la 20
- a citit cifre
- a zis zilele saptamanii
- a zis culorile (alese de prezentator,de pe o hartie, vreo 12, cu azul oscuro si azul claro...)
- stia formelele
Si toate astea stand cumintica pe un scaun, cu papusica in brate, in timp ce papa niste pufuleti.
De cate ori o intreba ceva, se uita foarte atenta la hartie.Absolut adorabile.
Oare cum ajung copii astia ?
Ajung la Universitate la 5 ani sau la un moment dat....nu stiu, raman la un anumit nivel pana sunt ajunsi de ceilalti din urma.Doar voiam sa va povestesc, pacat ca nu vi le pot si arata.Si asa ca o gluma, ma uitam la Isabel cum se uita si ea la tele,la copii, in timp ce isi sugea cu foc tricolul si se gadila singura pe burtica ! Alexandra si bb Isabel
Raspunsuri
mamica dulce spune:
chiar mi-ar placea sa le vad..cred ca au fost absolut adorabile..dar iti imaginezi cat au fost invatate si cat s-a insistat sa invete toate astea.Evident ca au o memorie fenomenala,dar nu ma pot impiedica sa nu ma gandesc ce sens are sa suprasoliciti un copil de nici 2 ani.
M-am gandit la Iulia Hasdeu,care la 2 ani vorbea doua sau 3 limbi apoi la 3 scria,citea..sunt genii,intr-adevar.
si apoi ma gandesc la Napoleon,care pana la 4 ani nu a scos nici un cuvant si nici prea stralucit nu era considerat...si multi il considera un geniu.
eu sunt convinsa ca nici o mama pe lumea asta nu ar putea spune ca puiul ei nu e la fel de inteligent ca alt copil,toti copiii fara probleme psihice sunt buni la ceva si fiecare mama s-ar putea lauda ceasuri in sir cu ispravele lor.
adica,ce??si Marc imi citeste preturile si literele mari de la 2 ani si 3 luni,stie culorile,alfabetul,formele,replicile dinainte din 10 filmesi pe bune ca nu am insistat deloc,el m-a disperat cu cifrele si literele.
insa la faza cu poezii si stat cuminte pe scaunel..ohooo..ne depaseste la modul cel mai serios
si de ce sa se poarte un copil de 2 ani ca unul de 5??
aici este o moda sa se dea copiii la scoala de la 5 ani si eventual dupa clasa 1 sa treaca direct intr-a treia.Si orice mama se lauda cat e de inteligent si competent copilul ei..mie mi se pare ca e o irosire de copilarie..e varsta perfecta de joaca fara griji si responsabilitati..oricat de apt de scoala ar fi Marc,nici nu ma gandesc sa.l dau la scoala pana la 6 ani si 9 luni (ca e nascut la 1 dec)Sa se bucure de copilarie,fara stresul temelor.Eu am mers la scoala la fix 6 ani si am fost cea mai mica pana am terminat fac (la nici 22 de ani).Ei si ce?
scuze ca am iesit din tema,dar m-a luat "valul":)
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
lena spune:
Mamica dulce hai ca-ti zic eu de la aici nici macar moda nu e...la 4 ani il duci la scoala, partea primara, dureaza pana la 8 ani, etc, etc...adica e obligatoriu, nu ca vrei sau nu vrei...oricum e ca un fel de gradinitza, dar trecand peste asta!
Mie una nu-mi plac "fenomenele"...imi plac copiii-copii si care sunt in primul rand sanatosi, voiosi si jucausi, ca au timp gramada sa invetze cate-n luna si in stele la timpul potrivit!
Numai bine,
Lena cu kinder Freya
rachel owen spune:
quote:
Initial creeata de super mami
Si asa ca o gluma, ma uitam la Isabel cum se uita si ea la tele,la copii, in timp ce isi sugea cu foc tricolul si se gadila singura pe burtica !
Super mami cu o super papusica, sunt copii minune, care azi fac emisiuni, dar oare copii nostri normali nu sunt minuni? Eminescu spunea despre "drama omului de geniu" care nu-si gaseste locul nici printre oamenii obisnuiti nici printre stele. Am fost intr-un fel copil precoce (nu minune) si nu am fost mai fericita, poate chiar mai nefericita, desi la 3 ani stiam poezia "Zdreanta" si la 5 ani citeam ziuarul "Scanteia" si numaram pana la 100 din 5 in 5 pe banutii aia mici. Nu as vrea un copil minune, desi uneori Bebe Albert are "apucaturi" deosebite de cei de varsta lui (cam devreme sa afirm asta). Mi-as dori un copil sanatos, cuminte si destept, cat pt varsta lui.
E super ce ai povestit tu, si intr-adevar impresionant, dar stii ce mi-a placut cel mai tare? Asta: "..Isabel ... isi sugea cu foc tricolul si se gadila singura pe burtica " Mi se pare adorabil!
Pupici mami, la amandoua
POZICI:
Omuletul_meu_drag
Omuletul_meu_drag_2
Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii Lui să te îndrume mereu.”
sinzi_ana spune:
Nu vreau sa fiu rea...dar si maimutele invata sa asocieze cuvinte si planse, fara ca habar sa nu aiba despre ce e vorba...ba chiar folosesc si computerul...
Noi suntem oamenii, nu sa repetam mecanic ce invatam...ci sa ne punem intrebari despre ce invatam, sa stim despre ce vorbim si sa comentam...
Eu asta apreciez la un copil!!!!
Sa rada, sa vorbeasca, sa aiba imaginatie, sa isi spuna propria parere, sa fie el insusi!!!!
Nu un papagal dresat...
De asta nu imi plac astfel de emisiuni si parintii care "dreseaza" copiii!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi si David
Prin Mamaia si tati cu naufragiatul
La marea Neagra
super mami spune:
Sanzi....eu cred ca e mult spus dresat.
Sunt copii "speciali"...oricat s-ar stradui un parinte, prin orice metode sa invete o bebelina de 1 an si 10 luni sa numere, sa citeasca, sa zica alfabetul....sau o fetita de 2 anisori sa recunoasca picturi celebre...Cea de 2 ani a aparut azi la jurnalul de stiri. Se dadea uta pe un calut in camera ei, iar mama ei zicea ca recunoaste perfect 30 de picturi celebre. A zis ca le-a invatat f repede si fara efort.Nu zic ca e bine sa inveti un copil asa mic atat de multe lucruri, dar pe de alta parte cu un astfel de copil...cum sa nu o faci?Nu zic ca mi-as dori ca Isabel sa faca socoteli la 2 ani, dar chiar m-au impresionat copiii aia.
Sincera sa fiu, eu m-am gandit ca au invatat prin joaca. De fapt altfel chiar nu se poate la varsta asta.
Nici nu cred ca a durat mult timp sa invete tot ce stiu, cat de mult putea sa dureze, ca doar au abia doi ani.
Eu una le-am vazut ca pe niste copii, doar ca niste copii deosebit de talentati.
Fiecare cu talentul lui. Unii canta bine, altii scriu poezii, altii picteaza...ele au o memorie fantastica. Asta e "talentul" lor...asta face din ele niste copii talentati nu niste maimute sau papagali.Mami dulce....Marc e un scump.
Banuiesc ca sti ca nu toti copiii de 2 ani pot sa citeasca cifre, sau alfabetul.
Trebuie sa zic bravo. Baiat istet.
Dar daca el poate....nu inseamna ca l-ai batut la cap si ca l-ai pus pe olita cu hartiile in fata.
In concluzie, eu cred ca in cazul in care e un copil care canta frumos parintii il incurajeaza, daca e unul care deseneaza deosebit de frumos...la fel. Si tot asa.
Daca oamenii astia au copii care au capacitatea asta de a se concentra si de a retine....evident ca fac acelasi lucru.Rici...multumesc. Intr-adevar e o papusica. Era tare haioasa, si eu am ras.Noapte buna tuturor,
Alexandra si minunea ei Isabelita
mamica dulce spune:
hai ca m-ai facut sa rad tare de tot la faza asta..copilasul meu de doi ani jumate nu face macar la olita,de parca il musca sa se aseze acolo
in schimb face alte chestii,nu numai numaratul si cititul,de ne pune in coada
exact cum am spus mai sus,fiecare copil cu partile lui "tari"
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
sinzi_ana spune:
Prietenul lui David, Alex, la 1,9 luni stia nu numai literele alfabetului, ci si cuvinte care incep cu aceea litera...(nu mai enumar ce spune pustiul asta ca fac lista prea lunga)
M-am gandit...daca el poate, trebuie sa poata si DAvid...
Asa ca pana pe la 1,10 ani am inceput si eu alfabetul cu David si invatatse aproape toate literele...
Apoi m-am oprit, gandindu-ma ca nu are rost sa invat copilul alfabetul, ca sunt mama nebuna, ca la ce ii foloseste...
Si am lasat-o moarta cu literele...acum a uitat o parte din ele...si a inlocuit cu alte expresii mai folositoare!!!
Asa ca parerea mea este ca in general copiii au o capacitate uimitoare de a retine...si nu e nimic deosebit in asta...important este cum folosim noi aceasta capacitate si cu ce ii umplem capusorul...
Eu predau la gradinita si pot spune cu mana pe inima ca un copil istet, inteligent, geniu, minune nu trebuie sa aiba doar o memorie buna...sunt atat de multe alte calitati pe care trebuie sa le insuseasca...si astea nu se vad la tv...
Din ce ai descris tu ca fac acei copiii, orice copil obisnuit cred ca ar face la fel...nu mi se pare deloc neobisnuit!!!
Un copil e atat de complex, incat e mare pacat sa nu il "diversifici" cat mai mult si sa nu ii largesti orizontul prin o mie si una de alte chesti!!!!
Sinzi si David
La marea Neagra
super mami spune:
Eu nu vreau sa contrazic pe nimeni.
Dar, serios?
Chiar nu ti se pare neobisnuit ca un bb de 1 an si 10 luni sa stie alfabetul de la A la Z, sa numere pana la 20, sa stie sa citeasca cifrele si literele (toate), sa stie culorile (sa le zica nu sa le arate cu degetul) si sa cunoasca formele ?
Sau sa recunoasca 30 de picturi celebre, nume si autor ?Wow !!!Inteleg ca lucrezi la gradi, dar una e un copil care merge la gradi si una e un bebe de nici doi ani.
Oricum , in mod evident stia asta de ceva timp in urma. Ca doar nu le-a "retinut" si au adus-o repede la tele...asa ca sa o facem noi maimuta.S-a trezit bebe, revin
Alexandra
sinzi_ana spune:
Nu mi se pare neobisnuit...imi pare rau...
David are 2,4 ani...
La 1,10 ani stia aproape toate literele (incurca doar cateva) stia sa numere pana la 5, stia vreo 6-7 culori, si vreo 3-4 forme...si totusi nu facea propozitii, nu spunea poezii...deci un copil absolut normal...
Si nu am insistat decat cu literele sa le invete, pentru ca (ca o mama nebuna) am vazut la un alt copil ca stia toate literele (si avea atunci 1,9 sau 1,8 ani) si cuvinte care incep cu litera respectiva...
Apoi am realizat ca e o tampenie si l-am lasat sa invete ce ii place si ce vrea el...
Iar din cate am inteles fetita cu picturile era un alt copil....
Eu cred ca un copil de 2 ani e capabil de multe daca stii pe ce butoane sa apesi!!!
Pentru mine (si numai pentru mine) un copil minune , este un copil care iti da replici sa te lase cu gura cascata, scoase din capul lor propriu si personal, care face conexiuni extraordinare pentru varsta lui, care te uimeste prin ceea ce e el insusi, si nu printr-o memorie deosebita fortata la maxim de niste parinti!!
Si am cunoscut copii care au aceste calitati inca de la 1,6 ani!!!!
(asa by the way...DAvid are la gradinita un copil care la aproape 4 ani cistete fluent in engleza si in romana...asta mi se pare deosebit, desi nu crede nimeni ca e geniu...doar un copil precoce!!!) A fi minune, sau geniu e muuuuuuuuuuult mai complex!!!
Copiii de care povestesti tu, sunt dragalasi si intradevar peste medie...dar nu minuni...
Sinzi si David
La marea Neagra
xenocid spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Nu un papagal dresat...
Dar de un pui de gaina ce parere ai?
*Ex astris, Scientia*