copii minune !!!!

copii minune !!!! | Autor: super mami

Link direct la acest mesaj

Vreau sa va povestesc si voua ce am vazut eu. Sunt de-a dreptul impresionata.
Pe un program de televiziune, este o emisiune in care sunt invitati copii...deosebiti. Din diferite puncte de vedere.
M-am indragostit, pur si simplu, de doua fetite.
Sunt absolut adorabile, deosebit de frumoase si destepte.Prima este Amanda. O minunatie de 2 anisori, cu ochisorii mari si doua codite super dulci.
A venit in studio cu suzeta in gurita si a inceput: "me siento en esta silla"... ma asez pe scaunul asta
A intrebat-o prezentatorul de ce a venit
"porque quiero hablar de pintura"...vreau sa vorbesc despre pictura
A scos o mapa cu 21 de poze dupa picturi celebre si o intreba ce e si cine a facut-o.
Mi s-a facut rau cand am vazut-o:
"los pichones - de Picasso"
"El principe Carlos a caballo - de Velazquez"
"la danza - de Matisse"
"La calle - de Botero"
"ese es...dos ninos en una playa - de Sorolla"
"ese es...la careta - de Miro"
"Muchachas cogiendo flores - de Renoir"
"autorretrato - de Van Gogh"
.......si tot asa pana la 21. Si nu a gresit nici macar unul.
Vai ce papusica scumpa si desteapta.
La final a dat un pupic prezentatorului (care cred ca o lua acasa daca putea), si-a luat suzetuta inapoi si s-a asezat cumintica pe scaun.Cea de-a doua Lidia (preferata mea, daca as putea spune asa)...o fetita de 22 de luni (in Spania inca e considerata bb, asa ca a fost prezentata ca bebe), blonda, grasunica,cu perisorul ondulat, doua codite si niste ochisori negrii superbi.
un copil absolut superb.
Ei bine, nu mi-a venit sa cred.
S-a asezat pe scaunel....cu papusica langa ea si in vreo 2 min a raspuns la toate intrebarile.
Si anume:
- a spus alfabetul de la cap la coada...fara sa se incurce sau sa se balbaie.
- a citit litere la intamplare aratate de prezentator
- a numarat pana la 20
- a citit cifre
- a zis zilele saptamanii
- a zis culorile (alese de prezentator,de pe o hartie, vreo 12, cu azul oscuro si azul claro...)
- stia formelele
Si toate astea stand cumintica pe un scaun, cu papusica in brate, in timp ce papa niste pufuleti.
De cate ori o intreba ceva, se uita foarte atenta la hartie.Absolut adorabile.
Oare cum ajung copii astia ?
Ajung la Universitate la 5 ani sau la un moment dat....nu stiu, raman la un anumit nivel pana sunt ajunsi de ceilalti din urma.Doar voiam sa va povestesc, pacat ca nu vi le pot si arata.Si asa ca o gluma, ma uitam la Isabel cum se uita si ea la tele,la copii, in timp ce isi sugea cu foc tricolul si se gadila singura pe burtica ! Alexandra si bb Isabel