Bone.....rele

Bone.....rele | Autor: vilma

Link direct la acest mesaj

Tot citind prin sectiune despre fel de fel de bone, am realizat ca fiecare parinte are alte criterii dupa care isi apreciaza bona copilului.
Eu n-as accepta o bona care sa vorbeasca urat sau dur, prea severa, stricta, introvertita, mincinoasa, neatenta, fara simtul igienei si fara bun simt. Voi ce n-ati accepta in ruptul capului de la bona voastra? Si ma refer strict la acele lucruri capitale, cu care n-ati putea sa va obisnuiti sau cu care n-ati vrea sa aveti de-a face...hmm. Ce ziceti,

Ce este cel mai important sa NU FACA/ cum sa NU FIE bona copilului vostru?

Vilma, Anca (4 ani) si Tudor (1 an si ceva)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Din fericire eu am scapat de bona, cu toate neajunsurile pe care le-a implicat...Desi am avut chestii care m-au deranjat foarte mult, a trebuit sa fac un compromis timp de 7 luni.Ce nu mi-a placut?
1)Nu respecta ce-i spuneam eu: lasam in frigider supa gatita special pentru Dennis si aflam ca mancase la pranz cartofi prajiti, ca asa "dorise" el!
2)Nu-l lasa sa se descurce singur: nu-l lasa sa manance singur "ca te murdaresti", nu-l lasa sa mearga singur la toaleta "ca esti mic si nu poti" si alte asemenea...
3)Nu-l lasa sa doarma la pranza singur in camera lui, dormea ea cu el in sufragerie, cu televizorul destul de tare (desi stia ca nu suport chestia asta!)...A fost destul de greu la gradi, unde o saptamana a trebuit sa-l adoarma educatoarea langa pieptul ei...
4)Ii lasam bani sa-i cumpere cate o banana sau un Tedi, iar ea ii lua bomboane si Fornetti...
5)Nu suportam felul in care il ameninta: "Daca nu faci nu-stiu-ce plec si te las singur sau nu te mai iubesc!"

Si ar mai fi o gramada, dar ma lungesc rau...daca nu ar fi facut toate astea, cred ca nu as fi umblat de nebuna sa-l duc la gradinita la 2,8 ani!

Claudia,soacra frumoasei Oti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kalid spune:

Dupa parerea mea, cel mai rau este sa nu ii dea cat/ce/cand trebuie sa manance. Cea de acum i-a dat o data mazare cu lapte , ca sa ii mai lungeasca mancarea. Apoi vreau sa se joace cu el, nu sa il tina cu ochii in televizor si sa vada (chiar daca ii plac) reclame sau desene; trebuie sa vorbeasca frumos, calm.
De asemenea, prima bona nu iesea cu el afara, ca cica se uita lumea la ea ca la servitoare. Dar cand lua 'salariul' nu mai zicea asta.
Sunt multe chestii de zis, par marunte la prima vedere, dar cand se repeta deranjeaza. Cand cautam si eu bona (la inceput) si auzisem de cineva care a schimbat vreo 5, ma gandeam: "Mai, dar tare pretentiosi mai sunt!" Total fals! Mi se intampla si mie. Eu nu le cer decat sa respecte ce le-am zis (credeti-ma ca vorbesc f.frumos, chiar si cand le fac observatie). Ele zic da,da,da si vad ca a doua zi mancarea este neatinsa in frigider. Se pare ca asa sunt multe bone: zic ca tine si fac ca ele, vorba unei mamici, trebuie sa te porti cu ele de parca ele ti-ar face un favor, parca nu le-ai da bani pt. asta.

Hai ca am scris o gramada, dar iar sunt suparata ca bona lui fii-mea nu insista cu mancarea la ea: daca mananca bine, daca nu nu. Si cum ea nu este carnivora, zice mersi. Bine ca intru in concediu si o sa stau eu cu copiii.

Pupici la mamici si la copii si fruntea sus! Cum ne-cum vor creste si ai nostri!

kalid si copiii : matei (18.06.04) si lidia (22.04.99)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Din fericire am parte de o bona ok. Respecta ce ii spun eu, nu face anumite chestii de capul ei.
Ma dernajeaza ca nu prea le are cu gatitul . Nu ca i-as cere sa imi faca mare lucru, dar si un orez cu lapte daca ii face lui fi-miu nu iese asa cum ar trebui. Ori nu este orezul suficient de fiert, ori e un fel de "ciorba" adica prea mult lapte la cantitatea respectiva de orez . Asa ca eu trebuie sa ii gatesc si ii las mancarea, ea doar o incalzeste.
Din cate vad in comportamentul ei tine la copil, dar cateodata parca o simt ca face asta ca o datorie (ceea ce pana la urma asa si este, e un job ptr ca are nevoie de bani).

Eu sunt ofarte corecta in ceea ce priveste promisiunile fata de ea (salariul la timp, ore suplimentare platite, concediu platit, cartela mobil, prime de sarbatori) si de aceea am pretentia ca si ea sa isi respecte obligatiile.

Eu zic ca atata timp cat imi respect obligatiile (in calitate de "angajator") si bona ar trebui sa si le respecte. Daca nu se intampla asa zboara in secunda 2. PENTRU CA E VORBA DE UN COPIL !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Eu sunt f multumita de bona, DAR as vrea sa nu mai fie atat de dragastoasa cu Mara pt. ca ma face geloasa....atat.

Va pup!

Oana si Mara 11.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claza spune:

As schimba bona daca s-ar imbolnavi copilu sau ar avea un accident grav din cauza ei, daca as vedea ca plodu nu mananca/doarme corespunzator, sau daca l-ar apuca urlatul la vederea ei...
Dar asta nu inseamna ca nu ma enerveaza ca:
- Se uita la telenovele (cu Ilinca alaturi)
- Umbla cu raportatu' ("Ilinca mi-a spus ca-s proasta" - foarte urat, dar in mod sigur nu de la mine a auzit cuvantul asta, asa ca descurca-te!)
- Ne da sfaturi binevoitoare de fata cu plodu ("Sa-i luati si Ilincai bicicleta/role/casa de vacanta cu piscina"... I-oi lua, frate, da' cand stiu eu ca-i trebuie si cand ma tine buzunaru'!)

Dar pana la urma, cata vreme are grija de Ilinca si-o iubeste, vine cand o chem si sta cat trebuie, calca toate rufele din casa, spala aragazul etc,nu se lacomeste la bani, nu-i certareata si neglijenta, nici macar nu merita sa ma cert cu ea pentru asta (doar o mai iau la mishto din cand in cand...)

_
iaca si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Pentru mine bona trebuie sa fie o FEMEIE DE BUN SIMT ... si as adauga cu simt de raspundere.
Nu accept sa fure, sa minta, sa fie obraznica ... cam atit.

Mergi la inceput