Atutati-ma, pot sa-l adopt pe nepotel...
VA rog mult sa ma ajutati si pe mine cu informati, caci nu stiu care e legislatia in RO.
Problema mea, e ca vreau sa-mi adopt nepotelul, si sa-l aduc aici, eu nu sant inca cetatean american si sper ca adoptia sa nu fie tare complicata, am doar greencard-ul adica sant rezident permanent.
Pe nepotel il creste deocamdata soacra mea cu ajutor din partea noastra financiar, numai ca numai face fata, e destul de invarsta.
Noi am vrut sa-l luam mai demult dar nu a vrut ea, s-a obisnuit cu el.
Nepotelul meu are 10 ani si la crescut soacra mea si sotul.Sora sotului, mama nepotelului, nu e responsabila si nu a participat aproape deloc la cresterea lui, eu si mai ales sotul am tot sperat ca ea isi va asuma responsabilitatea si dragostea de mama si va fi alaturi de el. dar nu sa intamplat nici o sachimbare in viata ei.
Noi il iubim enorm pe Florin si vrem sa-i oferim o familie, multa dragoste si inspecial un mediu stabil.
Multumesc anticipat
Nimic fara Dumnezeu!
Raspunsuri
pashosha spune:
Draga mea,
imi pare rau sa iti dau vesti nu tocmai bune...din pacate, ceea ce vrei tu sa faci se chiama adoptie internationala, indiferent ca ii esti sau nu ruda copilului.Conform legislatiei care a intrat de curand in vigoare, si care este foarte dura chiar si pentru romani, adoptatori pot fi doar cetatenii romani cu domiciliul in Romania si fara nici o alta rezidenta in afara statului.Este imposibil sa il iei pe micut acum si ca atare trebuie sa astepti pana se redeschid adoptiile internationale.Numai atunci vei avea dreptul si numai cu acordul clar al mamei, ca este de acord sa iti dea baiatul spre adoptie.In caz contrar,mama trebuie decazuta din drepturi , si din cate am intzeles de la prietena mea din DPC este un drum tare lung si anevoios.Iti doresc succes si pentru moment continua sa-i ajuti asha cum poti.
cu drag
pashosha si Maya si Luca
florypop spune:
Chiar daca va fi decazuta din drepturi tot i se va cere acordul in instanta conform noii legi.
Va fi destul de complicat daca nu se schimba legea.
Flory si Andrei (27 Nov 2004)
PS: Gabriela nu iti pot trimite PM pt ca inca nu ai optiunea activata.
BellaDonna spune:
Multumesc foarte mult pt raspunsuri.
Mama nepotelului e decazuta de foarte mult timp din drepturi, de mult timp soacra mea e vizitata de cei de la ajutorul social/sau protectia copiluilui,si primeste un ajutor pt cresterea nepotelului.
Daca e sa am nevoie de acordul ei e complicat sant sigura ca ne va santaja pt o suma mare de bani.
Noi am asteptat mai mult , pt ca sotul tot a seperat ca mama copilului isi va asuma responsabilitatea si va avea grija de copil, dar dupa cat se vede pt ea distractia e mult mai importanta.
Regret sa aud ca va fi foarte greu si va trebuissa astept, copilul trece printr-un moment dellicat, pe soacra mea nu mai vrea sa o asculte , deja are note slabe la scoala, iar cum soacra mea e divortata si socru nu vrea sa se implicie in cresterea nepotelului, el are nevoie de un exmplu masculin in viata, e complicat...
Chir daca nu pot sa il adopt , se poate sa stea pt o perioada mai mare cu mine ,are nevoie de viza probabil o sa dau tel. la ambasada sau consulat sa vad ce pot face.
Fetelor uratim bafta, si multumesc pt raspunsuri , o sa va tin la curent.
Nimic fara Dumnezeu!
Rozi spune:
Si pt a iesi din tara ai nevoie de acordul paritilor... la notar...
Sa-ti arate Dumnezeu calea, ca faci o fapta buna!
pashosha spune:
multa bafta dar eu nu cred ca va primi viza copilu...pana la urma ti-ar iesi intentia la iveala...copil cu ajutor social si viza de state?...ia gandeste-te...si mai trebuie si aprobare de la dpc, daca mama e decazuta din drepturi, iar copiii abandonati nu pleaca din tara...crede-ma
oricum, multa, multa bafta si zi-ne ce faci
m34 spune:
Din cate am inteles eu din noua lege, bunicii sunt singurii care pot adopta nepotii la capitolul adoptii internationale.
Pentru scoaterea din tara a minorului trebuie acordul ambilor parinti.
liliana csaki spune:
Daca parintii sunt decazuti din drepturi, copilul trebuie sa aiba un tutore. Acesta-l reprezinta atunci cand e cazul. Nu stiu cum functioneaza exact in cazul declaratiei pt. iesirea din tara, daca e suficienta declaratia tutorelui sau e nevoie si de un acord de la Autoritatea Tutelara. Cert e ca in cazul acesta mai intai ar trebui sa te interesezi in ce conditii poate copilul sta la voi pe o perioada mai lunga de timp in conditiile in care(teoretic) ar avea o viza de turist. Din cate stiu chiar daca ai viza pe 10 ani nu inseamna ca poti sta acolo atat ci ca poti intra si iesi in acest interval fara a depasi 6 luni? de sedere efectiva.
Pozele noastre
Poze noi
BellaDonna spune:
Parinti sant decazuti din drepturi si tutore e scoacra mea, eu nu vreau sa-l scot din tara, eu vreau sa-l adopt, si nu stiu ce sanse am.
Incerc de 2 zile sa sun la consulat sa vad daca pot dar suna tot timpul ocupat sau robotul.
Nu stiu care e legea pt adoptie pt romani cu domiciliu in strainatate.
Daca aveti vre-un link sau mai multe informatii va rog mult sa ma ajutati.
Multumesc
Nimic fara Dumnezeu!
liliana csaki spune:
De adoptat nu poti sa-l adopti, legea se prevaleaza de domiciliu iar nu de cetatenie. Asadar, desi sunteti cetateni romani, atata timp cat aveti domiciliul in strainatate sunteti asimilati cetatenilor straini iar adoptia e considerata internationala.
Pozele noastre
Poze noi
BellaDonna spune:
Liliana ,
multumesc pt raspuns, nu stiu ce o sa fac, probabil sa ne intoarcem in tara e singura sansa.
Nimic fara Dumnezeu!