M-am hotarat ......adoptie (14)
Raspunsuri - Pagina 9
Silvia_Pui spune:
Valiburu , sa va traiasca sa fiti sanatosi si fericiti si sa fii convinsa ca in fiecare zi te vei minuna de cate ceva . Ai grija ca e Capricorn si Capricornii sunt cam incapatanati ( asa sunt eu ) . Si noi vrem o surioara anul viitor pentru Stefanut , pentru ca am uitat prin ce am trecut .
Silvia , Marius si bebe Stefanut
De poți prin clipa cea neiertătoare
Să treci și s-o încerci gonind mereu
Al tău va fi Pământul asta mare ,
Dar mai mult : vei fi OM , băiatul meu !
Rozi spune:
Apropos e ce a intrebat terry: care este varsta cea mai mica de la care poti avea amintiri? Am vrea si noi o surioara pt Victor, dar as vrea sa nu mai tina minte nici unul dintre ei momentul intalnirii, sa aiba impresia ca sunt impreuna de cand lumea. Aveti idee?
Silvia_Pui spune:
Acum despre acesat faimoasa lege noua :
1.Ieri m-am dus foarte agitata la DPC sa intreb daca trebuie sa luam un nou atestat daca procedurile se vor prelungi dupa 21.09 (cand expira cel vechi) . Fetele m-au linistit si mi-au spus ca pe acest motiv ne vor introduce dosarul la urgenta , deci chiar si in perioada de vacanta a judecatorilor ( mai este un caz similar aici ).
Oricum putem intra la incuvintare numai dupa 12 iulie cand sunt 3 luni de la plasament .
2. Mi-au mai spus ca pe noua lege dosarul numai merge la ORA pentru aprobare , ci numai o copie a dosarului , stiti ceva despre asta .
Rozi spune:
La prima intrebare iti pot raspunde (oarecum), pentru ca acelasi raspuns l-am primit si eu tot aici pe forum dar si de la juristii de la DCP (marti am semnat actiunea). Ei aveau deja termene pe 5 si 12 iulie, mi-au zis ca poate primesc si eu pana atunci, deci in iulie cand e vacanta (daca am retinut bine). Numai anumite cauze se judeca in vacanta, adoptiile fiind unele din acestea.
Silvia_Pui spune:
Rozi , vacanta incepe dupa 15 iulie pana la 1 septembrie , asta stiu sigur .
Pentru noi incearca azi juristul de la DPC sa obtina 14 iulie (aici la noi sunt primite doar 5 dosare pe saptamana de la DPC si se judeca doar joia ). Pentru ca azi este iar o zi ,, mare " pentru noi , mama este citata la tribunal si se depune si actiunea pentru inceperea adoptiei . Asa ca 14 iulie depinde de cat de repede se va emite hotararea de ,,copil adoptabil " si am inteles de la DPC ca asta dureaza cel mai mult , poate fi chiar 1 luna pana cand se emite o hotarare .
Fetele m-au asigurat insa ca ne vor programa in cel mai scurt timp posibil . Eu ii multumesc lui dumnezeu in fiecare zi ca macar la DPC am gasit niste oameni care mi-au fost de mare sprijin si care m-au incurajat tot timpul .Singura problema este ca sunt doar 3 oameni la sute de dosare (plasamente , adoptii , asistenti maternali ).
Silvia_Pui spune:
Liliana , cand plecati in Antalya , parca era vorba de luna iunie ?
LuminitaB spune:
quote:
Originally posted by Rozi
Apropos e ce a intrebat terry: care este varsta cea mai mica de la care poti avea amintiri? Am vrea si noi o surioara pt Victor, dar as vrea sa nu mai tina minte nici unul dintre ei momentul intalnirii, sa aiba impresia ca sunt impreuna de cand lumea. Aveti idee?
Din cite stiu eu, primele amintiri sunt in jurul virstei de 3 ani, de obicei un eveniment iesit din comun.
LuminitaB
mami lui Tudor 2.12.2004 si a lui Cri 24.12.1998
pozele noastre
o mamica fericita spune:
Valiburu esti mamica! felicitari sa fiti sanatosi si cat mai multe bucurii si impliniri de acum incolo.
primele 2 saptamani vor fi un pic mai greute pana va obisnuiti unii cu altii pe urma ai sa vezi ca veti devenii ,,experti". felicitari inca o data.
rozi tot asa cred si eu ca primele amintiri sunt in jurul varstei de 3-4 ani. fa o proba cu tine care este prima amintire din copilarie?
hai ca ti-am dat de lucru
lorelei si Robert
pashosha spune:
Buna fetelor..vad ca ati scris nu gluma...
VALIBURU...bravos..sa iti traiasca si sa ai parte numai de fericire si sanatate..felicitari....
Aissa, eu am scris acel subiect pentru ca si copii adotati fac pozne..sparg vaze, arunca mancare, maraie si alte alea..si m-am gandit ca de aceea este un subiect bine venit , care ne mai poate descreti fruntile din aceste incordari si tensiuni prin care trecem zilnic...te-ai uitat cumva acolo sa vezi ca nici un moderator nu a zis nimic?..daca nu vreti sa va laudati cu poznele bebeilor vostri ...ok, eu am sa continui subiectul pana ma inchide un moderator..aceasta camera este o camera rezervata adoptiilor...ca atare adotpiile ne pot aduce si bucurii...de ce sa nu scriem?..
Rozi si Aissa..nu sunt iesita din topica..poate ca vad altfel lucrurile...am intrebat de nasit...nu am deschis un subiect , ci pur si simplu am pus si eu o intrebare al carei raspuns nu il stiam..vorbind zilnic cu voi..fetele de la adoptii...trebuia sa intru in alta camera sa intreb acest lucru sau sa creez un subiect nou..imi pare rau ca am iesit din tipicul vostru ..nu am sa mai pun intrebari care nu sunt in tipic...e ok asha?
cat despre adoptie...da ROZI..mi-a fost declarata internationala , ai inteles foarte bine..dar adoptator sunt doar eu...de aceea am spus ca este sentinta ilegala..pentru ca eu am mancat si mananc legi pe paine...ca sa imi apar copilul...adoptia este facuta doar de mine..tocmai..deci ai inteles foarte bine...
oricum, imi pare rau ca nu v-am respectat regulile, si m-am simtit libera in a ma exprima..dar spre a nu mai fi apostrofata pe viitor, va rog sa imi spuneti si ie care sunt regulile, ca eu doar vroiam un sfat...ma scuzati..se pare ca de 2 zile fac numai gafe
va salut calduros..si sarutari la puiuti..mai ales valiburu
pashosha si luca si maya
pashosha spune:
Silvia, nu astepta dupa ei sa faca actele, pentru a deveni adoptabil, stai pe capul lor chiar daca sunt doar 3, ca daca le scapa dosarul tau(neintentionat) mai la coada, ai de asteptat nu gluma...stiu ce spun.
Vreau sa ajut o fetita de 5ani jumate super desteapta si frumoasa sa isi gaseasca familie..ma ajutati?(am iesit iar din topica)
Eu ma ocup acum de grabirea procedurilor sa devina adoptabila, ca n-as vrea sa inceapa scoala la anu de prin orfelinate
pupici
pashosha si Luca si Maya