toxoplasmoza?ajutor!!!!!!!!!!!!

toxoplasmoza?ajutor!!!!!!!!!!!! | Autor: Raluca S

Link direct la acest mesaj

am nevoie de niste pareri,va rog ajutati-ma!!!!!la analize mi-a iesit pozitiv toxoplasmoza IgM cu valoare de 1,81,iar IgG 40 adica imun.Sunt gravida in 3luni si nu stiu ce sa ma fac!!!!!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Pai n-ai un medic ginecolog care sa te supravegheze deja? Daca inca nu, mergi urgent la unul si el iti va spune exact ce e de facut.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Fugi la doctor... din cate stiu IgM pozitiv inseamna ca ai toxoplasma sau ca ai avut de curand.
Cel mai bine de lamureste un doctor.

Poze cu Elena – 23 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50849" target="_blank">Elena – iubita noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca S spune:

Mi-am repetat analizele la acelasi laborator si de data aceasta a iesit negativ la toxoplasmoza dar in schimb a iesit pozitiv citomegalovirusul care data trecuta era0.85 si acum1.62.Nu stiu ce sa mai cred.Mi se pare dubios laboratorul dupa parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Abia acum am citit mesajul tau. Cred ca pana acum ai primit un raspuns din partea medicului, care se ocupa de tine. Desi poate ca nu mai este nevoie simt nevoia de-ati spune ce stiu si eu. IgM pozitiv inseamna faza acuta a bolii, atunci cand infectia abia survine. IgG pozivit este faza cronica, pentru ca toxoplasmoza nu se vindeca si devii purtator. Prima faza este, insa extrem de periculoasa atunci cand este vorba de o sarcina. Nu vreau nici sa te sprii mai tare decat esti si nici sa te superi pe mine, dar stiu cazuri care au fost sfatuite sa renunte la sarcina si sa inceapa un tratament serios.
Ai grija ce faci si Doamne ajuta!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Draga Raluca, sunt in aceeasi situatie cu tine, 3 luni trecute de sarcina, IgM pozitiv (1.85), IgG incert. Stau si eu ca pe ghimpi pana peste 2 saptamani cand imi ies urmatoarele analize.
Maine ma duc la medicul ginecolog cu alte analize si sper sa apuc sa primesc cateva raspunsuri lamuritoare despre toxo.
Te rog mai scrie si tu pe masura ce apare ceva nou.
Doamne ajuta!

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Ca o paranteza, nu stiu cata relevanta are, am auzit de curand de un caz in care o graviduta in 3 luni a facut rubeola si a fost sfatuita sa renunte iar copilul este sanatos, are vreo 6 ani acum.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Nu poti sa te joci nici cu viata ta si nici cu a copilului. Informati-va cat mai mult despre toxoplasmoza. Aveti acces la internet, deci, este suficient sa cautati informatiile dorite. O sa vedeti acolo consecintele acestei boli si nu cred ca o sa va placa. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar si eu am toxoplasmoxa si o fetita de 7 luni, pe care mi-am dorit-o mai mult decat orice pe lume si stiu ce vorbesc si ce am simtit. Daca vreti intr-adevar un copil, atunci asigurati-va ca va fi sanatos si nu luati sarcina si boala ca o loterie, ca nu mai traim intr-o lume ignoranta, care sa treaca peste asemenea situatii cu usurinta. Este una din bolile grave si de care trebuie sa tinem cont atunci cand suntem gravide.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Raluca S

Mi-am repetat analizele la acelasi laborator si de data aceasta a iesit negativ la toxoplasmoza dar in schimb a iesit pozitiv citomegalovirusul care data trecuta era0.85 si acum1.62.Nu stiu ce sa mai cred.Mi se pare dubios laboratorul dupa parerea mea.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alexandrina

Draga Raluca, sunt in aceeasi situatie cu tine, 3 luni trecute de sarcina, IgM pozitiv (1.85), IgG incert. Stau si eu ca pe ghimpi pana peste 2 saptamani cand imi ies urmatoarele analize.
Maine ma duc la medicul ginecolog cu alte analize si sper sa apuc sa primesc cateva raspunsuri lamuritoare despre toxo.
Te rog mai scrie si tu pe masura ce apare ceva nou.
Doamne ajuta!

Alexandrina.

Draga alexandrina la ce laborator ti-ai facut analizele?Eu la dora medical si drept sa-ti spun nu prea mai am incredere dupa ce la repetare iese negativ toxo si pozitiv citomegalo.Sper sa-mi scrii in continuare si sa-mi dai vesti sa mai aflu si alte pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Raluca S, de ce nu vorbesti cu medicul care-ti
supravegheaza sarcina? Cred ca e cea mai autorizata persoana
sa-ti dea un sfat, un tratament. Noi cu ce sa te ajutam?

Mergi la inceput