PAINEA DE CAND?
Voi de cand le-ati dad painica? ca bb meu are 7 luni si nu i-am dat inca, dar pofteste.
Nu v-a fost frica ca se ineaca? si ce-ati facut?
Ela si bb Octavian
Raspunsuri
anaid spune:
Pe la 7 -8 luni Oana isi dorea tare mult sa manance singurica un colt de paine, un biscuit...asa ca i-am dat, sub supraveghere si s-a descurcat de minune. Isi freca si gingiile cu ocazia asta, ca-i ieseau si dintii. Sa stii ca nu s-a inecat niciodata! Felie de paine taiata cubulete mici am inceput sa-i dau pe la 9-10 luni, cu unt sau branza de vaci sau inmuiata in iaurt, ca s-o invat sa mestece. Ii dadeam cubuletul, cascam gura, o casca si ea, mestecam eu, mesteca si ea (era in faza cand imita tot). Asa am invatat-o in cateva zile sa mestece. Desi nu are inca maselute (are sase incisivi la un an si trei saptamani) in prezent mesteca frumos mancarea. Am scapat de mancarea mixata in blender pe la 9 luni. Acum ii pasez cu furculita sau ii tai cubulete, dupa caz. Din cate stiu eu, multi copii sunt morti dupa paine!
danielac spune:
Diana a mancat paine de la 6 luni si fie ii dadeam bucatele si ii dadea o bucata mai mare si rupea singurica, asta pe la 8 luni si jumatate. Nu sa inecat niciodata cu paine.
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
Luizax spune:
ii rupi tu bucatele mici de miez, dar mici....si nu are cum sa se inece.
Luizax - karkotash shef!
astoian spune:
Poti sa-i dai linistita ! Asa cum ti-au spus si fetele poti sa-i dai pentru inceput bucatele mici si apoi sa o lasi sa muste singurica. Aici, in Olanda, medicul pediatru chiar mi-a recomandat painea ca element de baza in alimentatia bb-ilor in varsta de peste 7 luni.
Toate cele bune !
adina si andrei
ruxij spune:
Potzi sa ii dai deja painica, mai ales daca pofteste! Noi tot de pe la 6-7 luni i-am dat lui bb, pentru ca a cerut el, se tot intindea la cei mari sa ii dea. Nu s-a inecat niciodata, ai grija sa fie mai mult miez la inceput, mai bine ii dai tu bucatzele micutze. Al nostru tragea singurel de cate un coltuc de paine de ziceai ca nu i s-a mai dat de mancare de o saptamana. Este unul dintre copiii care e intr-adevar mort dupa paine si acum, paine sa aiba, ca in rest nu ii trebuie nimic. Asha ca eu zic ca va fi OK si pentru Octavian. Sanatate si numai bine!
Ruxi
mumulina spune:
noua pediatrul ne-a zic ca de la 8 luni. eu am incercat zilele trecute sa-i dau o bucatica, se uita mititica la noi cand am scos painea din sacosa si plescaia, i-am rupt un pic de coaja si i-am dat si nu s-a inecat.
,don'soara Alex si bb Teo
alina-maria spune:
Am o carte de puericultura si medicii recomanda introducerea painii albe de la varsta de 8 luni.Painea neagra nu se recomanda,pt. ca are multa celuloza si acid fitic(care formeaza complecsi cu calciul si fierul si-i elimina,ducand la rahitism si anemie-in cazul in care este consumata in cant. mari).
Eu i-am dat pe la 7-8 luni ,cand poftea de la noi,fie coaja(ii place sa roada),fie inmuiata in borsuc.
Alina si Delia.
Aurelia spune:
De la 6 luni si am inceput cu o caja ,mai mult o suge dar e buna ca-i maseaza si gingiile si-i da si de lucru,mai ales de piine proaspata !
AureliaGalerne
nikita spune:
Daca e musai de la 8 luni. Si daca se poate cat mai putin. Asa ar trebui sa o tina toata viata.Ii dai budinci, praf de orez cu lapte, etc. Paine, cu cat mai putin cu atat mai bine.