Mamici din Canada (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

cristina am inteles sa traitzi in legatura cu sotu si cu vorbitul,se mai intampal mai, nu mereu, de..ca tine cu Yasmine, nu
Va pupam si noi si mai da si tu cate un semn sa ne vedem la cafeaua promisa, eu iced capucino vreau, adica suport.

Denisa
11+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

buna Monicutza_bb,

alocatia pentru copil va fi 500cad/trimestru (quebec) si 246cad/luna (federal).
noi am venit aici cand Mihnea avea 5luni si juma.sotul a lucrat din prima luna dupa care a inceput un certificat (pe care l-a terminat deja, acum este in stagiu) si a putut beneficia de bursa si imprumut.
ideea este ca sotul tau daca va incepe o scoala (certificat, colegiu, bac sau matrise) se poate inscrie pentru bursa si imprumut si asta se va calcula in functie de numarul de membrii din familie, daca celalalt lucreaza si multe alte criterii.
eu pana acum am reusit sa termin scoala de franceza - unde am primit si acolo bani 600cad/luna in care era inclusa gradinita celui mic, iar acum din septembrie voi incepe si eu un certificat si am aplicat pentru bursa+imprumut.
noi ne-am descurcat ok pana acum , totul este sa fii cumpatat.
o alta informatie care cred ca te va ajuta este ca statul (in cazul in care vei face un bb aici) iti va oferi o suma de bani necesari unei alimentatii corespunzatoare, bonuri pentru oua+lapte si vei avea consultatii la medic gratuite (in baza cardului de asigurare medicala pe care tu il poti primi mai repede daca vei fi insarcinata;de obicei se asteapta 3luni).
sper sa mai fie asa, toate astea le stiu de un fost coleg de la scoala de franceza a carui sotie a nascut aici.
bafta multa, toate se vor rezolva de la sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

haha,

misto titluri; pai mai ceva vreme se discuta sa schimbam titlul topicului paralel, " CU INCREDERE SPRE...ce oare.." si acum intra acesta in renovari...

acu pe bune...io i-as zice " Canada, dragostea mea"

"Noi suntem trecatori ca iarba câmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramân sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamânt."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

De acord cu Ana si eu, asta e prima preferintza, dc nu se voteaza, mai ma gandesc vreo 2 zile

Denisa
11+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Eu votez cu "Circotasii din Canada"

Cred ca ar trebui precizat ca sumele precizate de voi ca ajutor pt copil se aplica la un venit pe familie f. mic si ca se recalculeaza intotdeauna cind venitul familiei se modifica (scad substantial in functie de cresterea venitului).

Mult noroc si o duminica placuta,

Mihaela

Mergi la inceput

fetelor,

care sunteti mai cu vechime si v-ati cumparat deja casa in Canada, am o intrebare:
noi tot studiem piatza....nu reusim sa combinam preferintzele cu buzunarul ...ce spuneti de "jumelé"-uri ( casele pentru doua familii), in afara faptului ca am un vecin de perete si nu pot chefui in miez de noapte ( glumesc- ca nu-i cazul- noi suntem la polul opus;)))...ce alte neajunsuri ar mai fi?...mai e curtea care nu e foarte mare la astea, da` cum nu le pot avea pe toate...voi ati alege sa cumparati genul asta de casa?

Ana

"Noi suntem trecatori ca iarba câmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramân sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamânt."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

haha,

misto titluri; pai mai ceva vreme se discuta sa schimbam titlul topicului paralel, " CU INCREDERE SPRE...ce oare.." si acum intra acesta in renovari...

Ala nu trebe' schimbat, ci ucis . De fapt el e mort de mult, numa' stafia lui se mai da in spectacol.

Eu daca as putea sa cumpar casa, as cumpara orice cat mai repede (si sa se potriveasca pe buzunarul meu), pen' ca preturile cresc.

Am inteles ca e f rentabil duplexul pe care il poti inchiria sus, sa-ti iasa rata mai ieftina.

Vara quebecoise

Mergi la inceput

Ira,

frumoase pozele. l-am vazut pe Lionel in citeva, cel mai simpatic prof de francizare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

fetelor,

care sunteti mai cu vechime si v-ati cumparat deja casa in Canada, am o intrebare:
noi tot studiem piatza....nu reusim sa combinam preferintzele cu buzunarul ...ce spuneti de "jumelé"-uri ( casele pentru doua familii), in afara faptului ca am un vecin de perete si nu pot chefui in miez de noapte ( glumesc- ca nu-i cazul- noi suntem la polul opus;)))...ce alte neajunsuri ar mai fi?...mai e curtea care nu e foarte mare la astea, da` cum nu le pot avea pe toate...voi ati alege sa cumparati genul asta de casa?

Ana

Ana, prima noastra casa a fost jumele. Daca ai noroc de vecini buni, cum am avut noi, totul e OK. Dar am fost la petrecerea unor prieteni la care vecinii au chemat politia la 8.30 seara si am luat amenda de 240 Cad. (am facut cheta si am platit-o cu totii). dar vecinul era un dobitoc, caruia nu-i calca nimeni casa.

Dar cum spunea si Ira, nu sta pe ginduri, casa e cea mai mare investitie. Ti-o spun din proprie experienta, ca tocmai ce mi-am vindut-o pe jumele .

Succes la "magazinage"

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Canadezelor ,
Vaz ca planuiti schimbarea numelui subiectului (de, am batut saua bine...). Faine sugestiile, Ira (te-a lovit inspiratia, bag sama) eu as vota pentru aia cu Tot romanu plinsu-mi-sa (pe bune ca-i exasperant de adevarat uneori), dar nu prea cred ca defineste gasca de aici.
Ashea ca as propune un titlu mai neutru, ca Topicul canadezelor , da ce ne facem cu eventualii "ei"?
Donia, multam ca m-ai trecut pe lista .

Apropo de case, mie imi plac jumelele, sint aici pe linga noi, in Cabbage town, unele asa de frumoase, victoriene .

Mergi la inceput