e debusolat sau las?
Raspunsuri - Pagina 3
helbi spune:
quote:
Originally posted by Freia
Leea sa nu crezi niciodata ca o sotie nu stie. Am stiut de fiecare data cand era cu alta. Faptul ca am tacut a fost alegerea mea. Dar n-am rezistat mult timp sa fiu calcata in picioare.
Freia si Alexa
Subscriu!
soledad spune:
"Povestea noastra de dragoste a fost extraordinara"...
De fapt, ce e cu toate aceste povesti de dragoste minunate, reciproce, ce e cu aceasta dragoste oarba, nebuneasca, pasionala, ce apare in mod miraculos dar si ilogic adesea, ne da atata stralucire vietii, ne face atat de fericiti... si apoi, dupa ce un sufletel incepe sa creasca in burtica fericitei viitoare mame...viitorul tata da bir cu fugitii, uitand cu totul de acea mare iubire...
Nu vi se pare un scenariu atat de des intalnit, din pacate ? Ca numai aici, pe DC, de cate ori citim astfel de cazuri...Cate mame singure sunt, ce au ales (sau n-au avut de ales) in a-si creste copilul singure ? Fiindca iubirea lui, a barbatului...a disparut...
Si daca totul este doar o imensa "capcana" a destinului, daca aceasta iubire extraordinara de la inceput este scenariul menit de sus, din lumea spirituala, de a aduce impreuna doi anumiti viitori parinti, de a asigura un anumit bagaj ereditar unui suflet ce urmeaza a se intrupa pe Pamant ?
Daca de fapt copilul inca nenascut, impreuna cu indrumatorii sai spirituali, ne alege sa ii fim parinti, conform destinului sau intr-o noua intrupare pamanteasca ?
Daca, asa cum unii isi pun problema "vietii de dupa moarte", s-ar lua in considerare si "viata dinainte de nastere" ?
Si deci aceasta "dragoste extraordinara" ce apare cand vrea ia si dispare la fel de neasteptat si atat de dureros, lasand totusi in urma ei un sufletel, o noua viata...ar avea o astfel de explicatie ?
Freia spune:
Soledad, ceea ce spi tu este un adevar pt unii dintre noi. Asa cum spunea Maitre Omraam, noi ne nastem in famiile pe care noi ni le alegem intr-un plan spiritual pe care omul de rand nu il intelege.
Sunt foarte putini aceaia care pot percepe cu adevarat un plan spiritual superior, si mai putini cei care care il simt cu adevarat.
Aici, noi suntem undeva jos, din pacate si ne limitam la fizic si material.
Freia si Alexa
soledad spune:
Freia, sa stii ca cele de mai sus le-am scris cu durere, si eu fiind una din "victimele" acestui complot al dragostei... Dragoste care pentru mine a insemnat mult timp mai mult decat orice.
Dar pana la urma, e bine ca se intampla asa, un copil e o minune si pana la urma este o metamorfozare a dragostei barbat-femeie in dragostea pentru un copil.
Cat despre "oamenii de rand", cum ii numesti tu - si oamenii care au acces la intelegerea lucrurilor dintr-un plan superior... faptul ca am "inteles" candva anumite lucruri si m-am crezut mai evoluata decat altii...mi-a cam iesit pe nas, dupa ce am facut greseli elementare in viata mea - greseli pe care "omul de rand" poate ca nu le face, avand o intelepciune nativa mai valoroasa decat toata cunoasterea la care am avut eu acces in viata asta.
Asa ca am invatat sa nu mai fac discriminari intre oameni, am renuntat la orgolii de genul asta. Cine vrea sa citeasca, cine se intreaba sincer "de ce mi se intampla toate acestea ?", sunt librariile pline de lucrari ale lui Omraam, Lazarev, Rudolf Steiner, etc. Uneori, studiul operelor acestora te poate scoate dintr-o mare durere. In ideea aceasta am postat cele de mai sus, fara nici cel mai mic sentiment de superioritate si cu toata compasiunea.
leea_cv spune:
Si daca exista posibilitatea ca noul venit in lumea asta sa aleaga in a cui familie vine, sau in bratele caror parinti vrea sa fie alintat, atunci nu ar trebui interzis avortul? Facind bucatele o fiinta care singura aales sa traiasca in tine, nu e ca si cum ti-ai ucide colegul sau partenerul sau chiar dusmanul? Nu sintem noi femeile atit de inconstiente(cele care recurgem la avort si ma numar printre ele) incit sa fim impiedicate prin lege sau alt fel, sa ne omorim pruncii?Si asta pentru ca o forta sau o inteligenta mai presus de ale noastre a orinduit omenirea cu un sens care poate noua ne scapa sau pe care nu vrem sa il intrevedem? Nu stiu, e doar o intrebare...
12
leea
bruxinha spune:
Leea draga, interzicerea avortului nu e o solutie, a mai fost interzis iar rezultatul direct a fost ca mii de femei au murit in chinuri groaznice pentru ca si-au provocat singure avortul, sau au fost "ajutate" prin metode empirice. Femeile astea mai aveau copii acasa, copii care au ramas fara mama.
Eu cred ca un copil e pana la urma, ca multe alte lucruri, o chestie de optiune personala, de alegere. In viata mereu suntem pusi sa alegem. Fiecare alege pentru sine, si raspunde pentru alegerile pe care le face - liber arbitru, stii?
Uneori alegem prost - ne incurcam cu barbati insurati (nu te supara pe mine, nu te acuz), alteori alegem bine - pastram sarcina care apare din relatia asta. Toti cei implicati in poveste vor raspunde candva pentru alegerile facut. Personal ma rog ca nemernicul duplicitar sa plateasca, in viata asta, nu dupa moarte
Da' totusi, ma intreb, nevasta-sa stie ce tine la usa? Totusi, dureaza de 4 ani, cat de histrionic poti fi ca sa pacalesti lumea atata vreme??
Sa-ti te ajute Dumnezeu sa treci cu bine prin aceasta incercare, si mai multa atentie data viitoare, ca masculi care vaneaza femei vulnerabile... pe toate drumurile..
Freia spune:
Leea, in ceea ce povestea Soledad si partial si eu, copii care sunt avortati sunt spirite care si-au ales aceasta incercare grea pt evolutoa spirituala.
Cauta in librarii carti scrise de Omraam si ai sa vezi despre ce vorbim. Daca tema prezinta interes larg putem deschide subiect separat si dezbatem problema.
Freia si Alexa