Cum e cu tatal care ba vrea ba nu vrea ...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Yasmine/Yasmine.jpg)
Cumnata mea, divortzata fiind a ramas insarcinata shi a nascut anul trecut in octombrie un baietzel, Tatal copilului este prietenul ei din vremea respectiva (poate cineva ishi mai aduce aminte de povestea mea de anul trecut de prin aprilie cind ne-a lasat balta dupa 3 saptamani de stat cu Andreas - descoperise ca e insarcinata shi sa grabit la tati). Din momentul cind el a aflat ca vor avea un copil, a inceput sa vorbeasca de casatorie, dar pt. parintzii lui vroiau nunta shi cumnata mea nu, deci intr-un final i-a zis ca el nu e pregatit sa fie tata. Toata sarcina nu a sustzinut-o, nu a venit nici cind i s-a nascut fiul, pe certificatul de nashtere al nepotului meu e o linie in dreptul tatalui.
Cind micutzul avea 2 luni o pediatra i-a spus cumnatei mele, ca e posibil ca el sa aibe o problema la ochi, shi a intrebat-o daca cineva din familie are ochelari. Tatal are. Deci cumnata mea nu are altceva mai bun de facut, decit sa-l sune pe tatal copilului, shi binentzeles ca a venit sa-shi vada fiul. Dar cu asta basta. Vine din cind in cind, cum are chef, ii aduce citeodata cite ceva, banane, Pampers, nimicuri, shi ii spune cumnatei mele ce trebuie sa-i mai dea timp, sa se obishnuiasca. Mor de nervi in timp ce va scriu. Chipurile mama lui nu e de acord cu ea doar daca se casatoresc, ca vezi Doamne ce rushine a patzit baiatul ei, ca o femeie a ramas insarcinata cu el.
Intrebarea e care e cadrul legal?
Ce drepturi are el asupra copilului, cu toate ca ea nu l-a declarat ca tata, nu e trecut in certificatul de nashtere al copilului?!
Ca de obligatzii sa nu mai vorbim, oricum aducindu-i unui copil odata pe luna un mic cadou nu te face tatal lui. Eu am incercat sa-i explic cumnatei mele, ca nu cel care participa la actul sexual e tatal, ci cel care e cu tine in fiecare zi, care participa la viatza copilului tau, de fapt nu are nevoie de lucruri materiale, shi ca ar trebui sa caute pe cineva cu care sa se intzeleaga, sau in fond nu e nici o graba, ca a luat singura hotarirea de a pastra copilul in conditziile in care era clar ca tatal "nu era pregatit sa fie tata".
Sper ca nu v-am plictisit cu detaliile, intrebarea e daca exista vreo posibilitate, ca vreodata asta sa se trezeasca ca vrea sa fie tata, shi sa-i ia copilul.
Corinna, Andreas Noel, Yasmin Serena shi Alexandru http://www.rhp.ro/Andreasn/
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
andreea_tx spune:
yasmine draga imi pare rau pentru cumnata ta si de copil ca el nu are nici o vina.Legal vorbind el nu are nici un drept asupra copilului odata ce nu l-a recunoscut cand s-a nascut si nu e trecut in certificatul de nastere numele lui ca tata.Deci daca cumnata ta vrea sa-l accepte prin preajma e problema ei dar eu cred ca asemenea om nu merita sa fie numit tata.Nici ea nu poate sa pretinda vreun drept asupra asa zisului tata decat daca face paternitatea copilului si dovedeste ca e tatal micutului.Deci oricare din ei doi trebuie sa faca paternitateaq ca sa pretinda ceva unul de la altul pentru micut.dar poate intre timp cumnata ta deschide ochii bine si vede cu cine are de-a face ca oricum am inteles ca a fost hotararea ei sa pastreze copilul nu a amandorura.Sanatate multa si sa auzim de bine.
andreeat
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)