Copilasi de aug-sept.2003 (57)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Mireaf, m-am rezolvat cu sinii...s-au desfundat canalele, insa vine asa putin lapte de nu-i ajunge Dianei nici pe o juma de masea. Noroc ca nu face mofturi la biberon. De altfel stiam la ce sa ma astept, ca nici la Emma nu am avut, de aia i-am si dat formula. Oricum, e clar ca preferinta ei e sinul, pacat ca nu are mama destul. Azi in juma de zi, pe linga ce a supt ea, am reusit sa scot 60 ml...cum sa ii ajunga???

Fac si eu ca roisin. Oare astia nu au gresit la cintar, cu toate ca se vede ca Diana e mai grasuta...vorba aia, 900g in plus sint vizibile. Acum Emma mi se pare ditamai galiganca pe linga Diana. Cind i-am schimbat ieri prima oara dupa ce am nascut diaperul, nu mi-a venit sa cred cit de mare mi s-a parut fata de cel al Dianei. Ma bucur ca Emma e tare dragastoasa si ii pupa Dianei minutele si piciorusele si capusorul. Aveam eu o presimtire ca Emma va fi un copil bun cu surioara.

Anka, imi pare rau de Eliza...ciudata boala, daca pot sa ii spun asa. Tin pumnii sa se faca cit mai repede bine. Felicitari pentru carnet.

Mihaela_s, ei, se pare ca ati trecut la alt capitol...ehehe, fara diaperi. Noi tre sa muncim la asta, dar pur si simplu acum chiar nu am rabdare destula si nici sa fug prin casa dupa Emma. o astept pe mama.

Cristina, nu te mai intrista atita ca nu face bine la bebe. Eu de abia astept echo sa vad ce aveti:).

Oana_noemi, v-ati intors acasa????

poze 1,poze 2,poze 3,poze 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Ziua buna la toata lumea:)

Sissi...eu am problemele astea cu Ioana de cand s-a nascut (se pare ca pe undeva este genetic...deh...ceva mai bun nu putea lua de la mine:D si de la tac-su:D)..si stiu bine prin ce treci si tu...dar mai ales puiutsul de om:).

Eu ii dau iaurt...cat mai gras (nu degresat) cu cereale din acelea integrale...zilnic...apoi f f f bine ii fac caisele si perele (cel putin pe noi perele ne-au scos din necazuri f mari...eu am ajuns sa o "ajut" sa faca...si aici nu-i vba de spozitor:((...). Trebuie evitate insa fructele de padure...si orice contine fructe de padure (deci si ceaiurile). Dimineata papa o lingurita de miere pe stomacul gol si o ajuta si asta. Eu i-am dat Debridat fara nici un rezultat...i-am dat Lactulose cu ceva ceva rezultate....dar evit sa-i dau prea des. Acum stam ceva mai bine dar cum ti-am zis ...zilnic cereale si iaurt, sana si lapte batut...si mai ales pere si caise...prune din compot (ca pe cele uscate nu le vrea).

Ankalaura din ce am citit si eu ...se pare ca "obiceiul" asta cu masturbarea ii apuca pe multi in jurul varstei de 1,5-2 ani si-i tine pana pe la 4-5 ani. Eu am o prietena a carei fetita la 3 ani inca se mai masturba...acum are 4 si a scapat de obiceiul asta. Apoi colega mea de birou...are si ea tot o fetita de 3 ani...se plagea anul trecut ca cea mica foloseste scaunul de masa ...coltul de la canapea....Ambele au fost sfatuite de medici sa nu dea importanta...in sensul ca e bine sa le distraga atentia...dar sa nu faca un caz din asta pentru ca apoi le induci sentimetul ca fac ceva rusinos si se vor ascude si tot o vor face....deci numai cu timpul trece...asa cum bine spunea mihaela.

Numai bine va dorim si multa, multa sanatate,

floarea soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Iuliana, f. frumoase pozele. Inca o data sa va traiasca!
Tare mult mai m-a distrat poza cu Diana in rochita, e o motata de mica... Eu zic sa perseverezi cu alaptatul, cu putintica rabdare o sa ai si lapte. Daca incepi cu biberonul,"productia" ta implicit va scadea, iar ea se va obisnui asa.

Cristina, asteptam sa ne dai vesti dupa eco.

Mihaela, felicitari ptr. olita (wc)!!!

Tigresa si tigrisorul Horia
http://horia.photoart.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Salutare! In viteza, cateva randuri (ca sunt la serviciu)
SISI: vecina mea, care are fetita cu un an mai mare decat Eliza, a avut probleme mari de tot cu fetita. Era mititica atat de constipata, incat urla prin casa ca ea niciodata nu o sa mai faca. Si nimic nu a functionat, nici ceaiuri, nici nimic.... Dupa multe investigatii a descoperit ca mititica se constipa de la lapte. Si de la branzica, dar cel mai tare de la lapte. Incearca si tu, daca poti, sa lasi fata fara lapte o zi doua, si urmareste schimbarile. In rest, vecina mea ii da copilei de doua ori pe zi cate 250 ml de suc natural de fructe, facut in casa. Fara banana. Incearca si asta. Si, evident, scoate tot ce ar putea strange burtica (orez sau cereale). Daca vrea copilul... Eliza, de ex, mananca ce-i dau, dar nu discuta seara fara lapte. Laptele este obligatoriu!

CRISTINA: Spun NU hotarat oricaror desene. La Constanta nu va avea parte.

IULIANA: Diseara ma uit si eu pe pozici, abia astept sa vad fetita cu rochita Nu pot de la biuro.

ELIZA: Am dus fata la Constanta, m-am straduit sa nu plang lasand-o acolo... Asta e.. O vom vedea cam la trei saptamani.
Ideea e ca mititica si-a format acest reflex pacatos, la care apeleaza cand apare infectia, dar numai cand se plictiseste, cand e suparata... sau mai nou la Lion Daddy.....
Am fost cu ea la un psiho terapeut vineri seara, si ne-a invatat cateva lucruri. Macar asa am vazut ca fata ma iubeste pe mine la fel de mult cat il iubeste si pe tati. Pe ea insa nu se iubeste prea tare... Si imi pare tare rau, ca eu am incercat sa ii cultiv cat mai mult increderea in sine.
Are o suferinta, care pleaca de la inceputuri, de la sarcina mea mult prea agitata, de la nasterea violenta, si de la ruperea de la san - de cand am inceput eu serivciul, ca avea mititica 6 saptamani... Doamna respectiva a pus-o sa deseneze, si ne-a interpretat desenele.

MAI, SI DACA PUTETI CREDE, M-A SUNAT MAMA ACUMA. Ieri cand am plecat, nu i-am spus fetei pa, ca plangea. Ea se intelege tare bine cu ai mei, si se simte bine.
EI BINE, S-A TREZIT ACUMA, STA IN PAT IN FUNDULET, SI-A LUAT BEBELUSUL IN BRATE, IL MANGAIE SI SPUNE PINGE MAMI N-AIE FETITA. PINGE TATI.
Mama i-a spus ca noi nu plangem. Si ea spune BA PINGE. AM ZIS
Doamne, mi-a rupt sufeltul. Zici ca e mica, si ca nu pricepe.. Uite cum simte, desi noi ne-am tinut tari, am incercat sa nu ii transmitem emotii..... I-am lasat un colier al meu, cu un ochi de tigru, i-am spus ca e de la mami, si sa-l tina cu ea. Il tine mereu. Si i-am zis acum lui mama sa-i deseneze pe manuta o inimioara sa ii spuna ca e de la mami, ca asa ne-a spus psihologul....
Cat stie ea, mititica, la nici doi ani.... ca noi suntem departe si ca suferim ca suntem fara ea...
Cred ca vom merge la ea mult mai repede decat ne-am propus.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Aoleeeeu, Anca, ce-mi facuuuusi?
A mea pleaca vineri cu bunicii in vacanta, si eu is fleasca de pe acuma, evit sa ma gandesc ca ma apuca plansu' instantaneu. Si tu vii cu faze d-astea???

Io n-apuc sa scriu, da' va citesc macar o data pe zi, is chioara de somn, aia mica doarme cand vrea muschii ei, ziua de obicei are reprize de juma' de ora, o ora, apoi scularea si mieuneala, asa ca eu ma odihnesc din parti. Azi noapte mi s-a sculat la doua ore si pe la 6 jumate a apucat-o chiraiala, mama lor de colici!

Cristina, imi pare tare rau de Mirela, am citit si eu subiectul de la umanitare, e o intamplare groaznica. Incearca sa te gandesti mai mult la fetita decat la soarta Mirelei, altfel innebunesti.
Eu am uitat complet de banii pentru site, saptamana viitoare o sa-mi iau pitica la marsupiu si mergem la banca sa platim. Mii de scuze, daca ma ducea capul ii dadeam lui Bogdan cand a venit la tine.

Apropo de marsupiu, e mana cereasca, fi-mea doarme superb in el (cu conditia sa nu stam in casa, si preferabil sa fim in miscare ).
Altfel pitica e draguta foc, cred ca incepe sa zambeasca constient, e gusata, expresiva si extrem de pufoasa, are mirosul ala dulce de bebelus si parul atat de moaaaale... si desi ma enerveaza catodata cand plange aiurea, ma linistesc si ma inmoi instant cand o iau in brate si o lipesc de mine. Mmmm, sunt grozavi bebelusii astia!

Miruna e in plina euforie verbala, a inceput sa lege cuvinte (cate doua sau chiar trei), ne pupa cu tzoc (inclusiv si mai ales pe sor-sa)si mai nou ne face declaratii de amor: "ubec" si ne ia in brate. Mai trebuie sa mentionez ca ne pipilim pe noi instant?
Cu olita n-am insistat in ultima vreme, astept sa vina din vacanta sa ma pot ocupa de ea pana obtinem rezultatul dorit. Oricum, intentionez sa adopt metoda cu lasatul fara pampers, sper sa se mai incalzeasca si vremea ca la noi in casa a fost cam racoare in ultimele doua saptamani.
In principiu ea face pisu la olita daca o pui cand ii vine, pe caca il rateaza desi m-am trezit ca o aud cerand (a zis "caca, oita" si a dat navala la baie, dar pe caca l-a facut tot in pampers dupa ce s-a ridicat de la olita), dar in ultima vreme iar am avut probleme cu burtica (face kk imprastiat rau, si cred ca are si ceva crampe) asa ca probabil nu i-a mai trebuit olita.
Nu stiu ce sa-i mai dau pentru burtica, incerc sa-i mentin un regim cat de cat, ii dau Smecta, de doua zile i-am dat si Ecoflorina, dar nu vad rezultate prea spectaculoase. Tare am impresia ca ne-am mai procopsit cu un oxiur, ceva, ca trece dintr-o extrema in cealalta, are zile cand nu face deloc si zile cand da p-afara pampersu'.

Sisi, apropo de kaka, si a mea era oita la un moment dat si singurul remediu pe care l-am gasit au fost perele. Poti sa mai incerci si cu prune, am inteles ca au efect rapid, numa' sa gasesti si sa-i placa. Fi-mea e lesinata dupa pere, din nefericire la stadiul actual al burtii nu prea pot s-o cadorisesc cu asa ceva.

Iuliana, multi pupici la fete, am vazut pozele, sunteti bestiale! Si mie mi se pare ca Diana ii seamana mult Emmei, oricum e tare dulce si frumoasa, iar Emma in calitate de sora mai mare e o scumpa!

I don't need no one to tell me 'bout heaven
I look at my daughters and I believe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Iuliana - acum am reusit sa vad si eu pozele. Tare curioasa, m-am dus direct la cea de care vorbeau fetele... ei... si nu m-am abtinut, am dat link tuturor prietenilor mei din messenger si i-am intrebat "Ei, ce vedeti in poza?" invariabil s-a raspuns "O fetita si o papusa!" Sa va creasca mare si sanatoasa si sa fiti mereu familia fericita pe care am vazut-o si noi in pozici

Roisin - mai, daca merge numai in vacanta, don't worry! Trece repede...
Io pentru ca fata mea va ramane la Constanta pana in septembrie

Floricica soarelui - mai, am tot citit si eu, cu obiceiul asta al copiilor, numa' ca multa lume tine secret, de rusine... Si de asta e greu, nu prea apar multe nici macat in literatura de specialitate. La Eliza ceea ce ma ingrijoreaza nu e ca o mai apuca, ci ca pare a fi declansat, in afara de infectia urinara, de o oarece instabilitate emotionala.... Trebuie noi sa finm foarte tari, si sa ii demonstram cat mai multa facetiune. V-am zis ce mi-a spus spiholoaga, si chiar cred, mai, ca interpretarile au fost cat se poate de clare... Nu va spun ce frumos a colaborat Eliza cu ea, nu imi venea sa cred. Trebuie sa fii facut pentru asa ceva. De aia spuneam, nu vreau sa ii dau calmante, ca e o prostie, dar nici nu vreau ca obiceiul asta sa devina o refulare. Nu ii spun ca e rusine, insa incerc sa o fac sa uite. ii dau picaturelele alea de extrase de flori, ca i-a pus acolo remedii pentru adaptare, pentru teama difuza (nici nu stiu, cicoare stiu sigur, restul erau denumiri latinesti), si sper sa fie bine., Trebuie sa ii dam vreo 3 luni.
Hai va pupam, si pnoapte buna!
P.S. Am pus poze noi aici: Eliza de 2005

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliak spune:

Anka- lasa ma ca o sa treaca. Ai sa vezi ca nici nu o sa-si mai aduca aminte.Pana in septembrie sta la Cta,aoleu,cred ca imi dau seama ce e in sufletul tau.Eu trebuie sa ma intorc la serviciu si tot ma apuca plansul,ca-l las acasa cu mama

Sa vedeti ce mama nebuna sunt: ieri dimineata ,Darius s-a trezit si nu voia sa calce pe piciorul drept,m-am speriat,am zis ca a facut vreo entorsa,dar pana la urma s-a dovedit ca nu avea nimic,cred ca se lovise putin si ii era frica sa calce pe picior. Din cauza ca nu putea merge,am stat mai mult prin casa si ca sa ii inlocuiesc pietrisul din parc cu ceva,i-am rasturnat in sufragerie vreo doua kg. de fasole boabe si i-am dat galetusa si lopatelele sa se joace. Bucuria lui... s-a jucat foarte frumos,l-am mai lasat si singur,nu am stat numai langa el. Dar faza comica e ,ca dimineata dupa ce a facut caca,cand m-am uitat Pampersul era plin de fasole,va dati seama cat a halit copilul meu (mama denaturata ce sunt)

Haidi,pa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mih spune:

Anka - offff mititica Eliza! M-a impresionat tare mult ce ai scris. Da, cred si eu ca micutii inteleg mult mai multe decat credem noi.
Ankutza, gandeste-te ca ei o sa-i faca bine aceasta vacantza.

Deliak - m-ai facut sa rad cu lacrimi. A
uzi tu sa inlocuiesti pietrisul cu fasole. Esti mortala!
L-am admirat si eu pe frumosul Darius! E un scump!

Fetelor, eu sunt suparata! Mateiu' meu a avut febra noaptea trecuta. Nu stiu cat pentru ca nu m-am putut apropia cu termometrul de funduletul lui dar ardea.
De cum am venit acasa am vazut ca ii curgea nasucul si stranuta.
Avea putina temperatura. I-am dat vitamina C natural si o lingurita de pandaol. La ora 20:30 el deja dormea. Nu dormise decat o ora ieri din cauza vecinilor mei "simpatici" care asculta muzica data la maxim.
Pe la 10:30 matei s-a trezit. Cand am ajuns la el si l-am vazut m-am speriat pentru ca era rosu la fata si ardea rau de tot. L-am rugat pe taksu sa vina sa ma ajute sa-i pun un supozitor cu paracetamol dar nu am reusit pentru ca se zbatea ceva de groaza si taksu cu toata puterea lui nu a reusit sa-l tina. A reusit doar sa-l sprie pentru ca atata timp cat era taksu in camera fi-su urla. Panadol nu-i puteam da iar si i-am dat Nurofen, i-am dat ceva mai subtire pe el si i-am udat niste sosetele cu otet aromatic de trandafiri. Noaptea trcuta am "dormit" cu el. Vorba vine dormit ca numai somn nu a fost ala. ii tot schimbam sosetele, verificam sa vad daca mai are febra, si tot asa. De dimineata era zambitor dar nu a vrut sa pape decat cateva lingurite de cereale. I-am dat si de dim. Panadol. Ii mai curge nasucul si stranuta.
Cred ca a racit duminica. I-am facut baita, l-am spalat si la cap, la noi in casa e f. frig si el doarme mai mult dezvelit.
Si toate astea combinate si cu eruptia de masele. Ieri a facut si kk de 3 ori. Se poate sa aiba febra si de la masele?

Va pupic fetelor!

Mih si nazdravanul Matei
http://community.webshots.com/user/bogux1973b
http://community.webshots.com/user/mateiutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mih spune:

Avem si noi poze noi pe bogux. Daca vreti sa ne vedeti....
In poze cu noi este si Sergiu. Ne-am intalnit duminica in parc.

Mih si nazdravanul Matei
http://community.webshots.com/user/bogux1973b
http://community.webshots.com/user/mateiutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Bune fetele mele...
In primul rand vin si eu sa o felicit inca o data pe Iuliana pentru minunea adusa pe lume! . Ma bucur enorm de mult ca-i sanatoasa si ca Emma si-a primit surioara/papusa cu mult drag. M-au impresionat toate pozele, si cele in care draga de Emma isi pupiceste prichindica dar si cele in care mami are okii atat de stralucitori, parca n-ar fi trecut printr-un moment atat de "greu". Cele mai "interesante" sunt cele in care tati isi admira fetele. Offf, Doamne, cata frumusete!!! M-au coplesit.

anka Am citit si rascitit mesajele tale si de la lacrimi am ajuns la meditatie si apoi la o oarecare bucurie ca s-a gasit o solutie, si iar la lacrimi in urma mesajului

quote:

EI BINE, S-A TREZIT ACUMA, STA IN PAT IN FUNDULET, SI-A LUAT BEBELUSUL IN BRATE, IL MANGAIE SI SPUNE PINGE MAMI N-AIE FETITA. PINGE TATI.
Mama i-a spus ca noi nu plangem. Si ea spune BA PINGE. AM ZIS

Nu am de gand sa scriu lucruri impresionante pe aici din motive de nepricepere, dar zilele astea, cand am avut 5 min. libere am tot cautat tot felul de informatii despre ceea ce s-ar fi putut intampla si cu stupoare am descoperit ca lumea NU vorbeste despre asa ceva. Exact cum ai constatat si tu. Este foarte bine ca a vazut-o un psiholog si concluzia care a tras-o ea cred ca este foarte aproape de adevar.
Am sentimentul ca toti copiii trec prin asemenea momente dar parintii uneori sunt prea obositi ca sa descopere ca se intampla ceva incipient cu copilul sau.
Daca ajungem anul asta la mare, avem voie sa trecem sa o salutam pe Eliza????

Liliana& Andra-Maria

poze Andra Ghiberdica

Mergi la inceput