Mie imi apar chisturi mari numai cand raman insarcinata. Dr spune ca pt a nu mai pierde sarcinile trebuie sa raman insarcinata pe loc curat, dar ce sa fac daca ele apar odata cu sarcina?
Si nu stie de ce!
Laura
pmihaela
N-am acceptat operatia atunci cand mi s-a propus, desi chistul era la aceeasi dimensiune cu ovarul (3 cm). Atunci au dat inapoi cu pilule, dar regret ca am luat atatia ani, pt ca acum am facut fibrom.
E ca in bancuri, cand am scapat de chisturi, m-am ales cu fibrom.Iar fibroamele se fac pe fond de exces de estrogeni, pe care pilulele ii contin la greu..(neavand factor ereditar in familie)
Pur si simplu, a fost o perioada cand nu am mai luat nici pilule (aveam cresteri f mari de prolactina cand luam pilula) si am scapat de ele. O explicatie clara nu exista, nu pot spune ca am facut un tratament anume.Sunt momente cand organismul se echilibreaza
Eu am 49 kg si 1,67 deci departe de a acuza pilulele ca m-au ingrasat sau ca pe fond de obezitate/luare in greutate au aparut chisturile.Bebe n-am ca nu m-am hotarat, dar se pare ca mai intai tb sa curatz locul de fibrom, prin laparoscopie.