Problema banilor!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Incearca sa shimbi o suma de bani in euro, oricat de putin - 10 euro sa stii ca ai o rezerva cat de mica si n-o sa mai fii nervoasa, ai mereu ceva acolo.
Cardurile de credit sunt destul de riscante daca tu ramai fara bani ininte de salariu pt ca o sa cheltiu mai mult si o sa ai apoi si dobanda de platit.
Si macar nu te mai enerva, mama mea tinea finantele cat eram mici si patea cam ca tine:
- aveam mereu o intretinere restanta
- trebuia sa plecam undeva pe neasteptate, imprumutam bani, sume mici
- puteam lua strictul necesar numai la inceputul lunii, chiar vata sau un sprey, mai stiu eu ce?
Macar daca avea scuza ca avem putini bani, no - aveau salarii bune pt vremea aia.
Eu ma simteam asa de frustrata de asta, imi era rusine de lista aia de intretinere incat am zis ca mie n-o sa mi se intample asta NICIODATA.
Probabil ca tu nu ai avut probleme financiare in copilarie si nici bani pe mana ca sa-i administreazi, si mai cred ca esti si foarte tanara, dar sunt convinsa ca o sa inveti.

Mie administrarea banilor mi se pare o chestie serioasa, pe copii mei ma gandesc sa-i invat de mici sa faca o mica economie, sa plateasa o cheltuiala fixa etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Mai Ancutza, pe tine te deranjeaza ca nu iti ajung banii asa, in general, din cauza salariului mic, sau te enervezi pt ca nu stii sa te organizezi? Prima varianta e acceptabila, si te poti gandi cum sa imbunatatesti lucrurile. Daca e a doua...obisnuieste-te cu situatia. Cheltui cat ai, si rabzi pana la salariu...majoritatea suntem asa :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Dragele mele, eu crd ca totul depinde de persoana, deoarece cand ai putin cheltui putin, iar cand ai mult, cheltui mult.
Eu cand am venit aici si aveam amai multi bani, cumparam totul impulsiv, fara sa imi dau seama, chiar daca aveam sau nu nevoie, doar prin faptul ca era iefrin sau era la reducere.Asa am patit cu mancarea.Aveam un magazin DIA unde daca cumperi iti da o cartele si obtii un fel de puncte.Cu cat cumperi mai mult cu atat ai mai multe puncte.Iar eu nu ma lasam, iar de multe ori cumparam produse care aveau reduceri, dar nu le mancam.Frigiderul era tot timpul plin si eu toata ziua cumparam, pana intr-o zi cand mi-am dat seama ca nu merita.Cumpar mai scump, i-au mai putin si consum tot.
In Spania este o boala numita "cumparatul impulsiv" care afecteaza a foarte multa lume.Mai ales ca acum incep 2 luni de reduceri,in 3 saptamani nu mai ai ce cumpara.Iar multa lume cumpara ca este ieftin, nu ca ar avea nevoie.Sunt medici care trateaza aceasta boal, exact ca si boala telefonului mobil.
Deci eu cred ca tu singura ar trebui sa te contriolezi.
Bafta si la economii cat mai mari.

Mergi la inceput