lapte praf Nestle-ALFARE

lapte praf Nestle-ALFARE | Autor: ad_rianna

Link direct la acest mesaj

salutare

sunt o mamica de gemenei care au deja aproape 7 lunisoare. tudor, baietelul are o "problemuta": dermatita atopica si intoleranta digestiva la proteina din lapte de vaca...sper ca bine am scris

ei, dupa nenumarate controale si tot atatia medici am ajuns la unul care ne-a ajutat mult, i-a scazut mult eczema care o avea, dar acum la ultimul control ne-a zis sa trem de la laptele praf care-l papa el, si anume NAN-HIPOALERGIC, la NAN-ALFARE!

si acum vine intrebarea noastra sau mai bine zis rugamintea de a ne ajuta daca se poate: nu stiu ce este laptele asta, cu ce este mai bun fata de NAN-HA si de ce? asta pt. ca in Cluj, hai ca nu am fost in toate farmaciile, dar in care am fost nu aveau. si mai mult toti farmacistii se mirau ca de ce ne-a dat laptele asta?

daca dintre voi mamicilor ati folosit careva tipul acesta de lapte imi puteti da cateva lamuriri? e adevarat ca are gust rau si copiii nu prea il agreeaza?

va multumesc mult

bianca si tudor (03.11.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mo-ni-ca spune:

Si fetita mea a fost suspecta de intoleranta la proteinele din laptele de vaca pentru ca orice lapte am incercat il voma. Pana la urma nu cred ca are, intoleranta nu se manifesta astfel. Dr.Miu ne-a recomandat Alfare-Nestle, in caz ca voma si Humana Prebiotik. Nu l-am cumparat insa, fetita n-a vrut nici Humana cu gust de banane, darmite acest lapte, care am auzit ca nu are gust bun deloc. Dar l-am cautat in farmacii si se pare ca nu prea aduc, e tare scump. Poti comanda de pe internet. E un lapte cu proteine hidrolizate partial, pentru copiii cu probleme ca ale micutului tau. Dar e Alfare de la NESTLE nu Alfare Nan.

Mergi la inceput

Nu stiti de ce orice raspuns dau imi apare ca NE-MODERATE?

Mergi la inceput

E Alfare-NESTLE, un lapte praf cu proteine hidrolizate partial, pentru copiii cu probleme ca ale micutului tau. Nu se prea gaseste in farmacii, e tare scump. Incearca o comanda de pe internet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dumitrescu spune:

Incerc sa te ajut cu ce stiu eu. Formulele de lapte hipoalergenice sunt de 2 tipuri: complet hidrolizate,"terapeutice" (Alfare) si partial hidrolizate (HA).Scopul formulelor HA (peptidele sunt descompuse pana la greutatea moleculara de 5000 Da) este de e reduce riscul alergenic la proteinele din laptele de vaca. Este un produs de prevenire si nu un tratament de substitutie. Hidroliza mai avansata (pana la obtinerea peptidelor de 1500-5000 Da si a acizilor aminati liberi, ceea ce confera acestor proteine proprietati nealergenice) duce la o absorbtie rapida a substantelor nutritive, facilitand activitatea enzimatica a organismului, si la o toleranta remarcabila. In concluzie Alfare cu hidroliza completa are proteine mici care si-au pierdut proprietatile alergenice si se foloseste in scop terapeutic fiind mai bine absorbit si tolerat, HA are proteine mai mari si se foloseste in scop de prevenire.
Si laptele de soia ar fi o varianta foarte buna (desi se spune ca aproximativ 25-30% din copiii alergici la proteinele din laptele de vaca sunt sensibili si la soia).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

mo-ni-ca, rox_dumitrescu va multumesc din suflet pentru raspunsuri. m-au ajutat enorm ca sa inteleg de ce ne-a trecut la tipul acesta de lapte. mo-ni-ca scuze, chiar nu mi-am dat seama ca am gresit denumirea laptelui. ma deranjeaza enorm ca nu am gasit in farmacii, mi-a promis o cunostinta ca-mi aduce de la interbrands, dar numai peste 1000000 lei, asta inseamna 3 cutii, si mi-e teama sa comand pt. ca in cazul in care nu-l poate manca ce fac cu atata lapte. asa ca o sa comand de la buburuza pt. inceput sa vad daca-l vrea. rox, ai cunostinte medicale? pt. ca raspunsul tau e f. bine documentat si m-a lamurit complet

bianca si tudor (03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dumitrescu spune:

Am ceva cunostinte medicale (farmacist) dar m-a preocupat problema in mod deosebit pt ca si baiatul meu are o forma usoara de intoleranta la proteinele din laptele de vaca. Eu ii dau lapte din soia (Humana SL), este relativ acceptabil la gust( s-a mai obisnuit ca la inceput se stramba rau de tot). Intr-adevar Alfare se gaseste greu pentru ca se foloseste foarte putin si de aceea comenzile sunt rare. Poti sa vorbesti la o farmacie sa-ti aduca o cutie de lapte ( de obicei se mai fac astfel de comenzi la cerere) - farmaciile tot de la Interbrands se aprovizioneaza cu produse Nestle,sunt unicii importatori dupa cate stiam eu.
Multa sanatate tie si bb-ului. Si daca ai incredere in medic, mergi pe mana lui si va fi bine.

Mergi la inceput