Copilasi de iunie-iulie 2003 (54)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

si am revenit, ca sa nu amestec capra cu varza, adica we copiilor cu al nostru, la Iasi...

AVENTURILE COANEI CHIRITZA LA IESI - povestiri adevarate

am plecat vineri dimineata la ora 8, dupa ce incercasem in zadar sa aflam info telefonice despre drum. ne era teama sa nu ajungem la vreo fundatura/ pod rupt sau asa ceva. dar cei de la drumuri au doar program 9-17 pt informatii, nici gand non-stop... asa ca tot internetul ne-a salvat, am gasit paginutza oficiala a Guvernului Romaniei si am aflat ca, exceptand vreo 3-4 zone unde drumul era ingustat si se faceau lucrari la vreun pod... totul parea OK! la fel si prognoza meteo!

am facut plinul de benzina, fapt care se intampla doar la astfel de ocazii mari... si ne-am ingrozit cati bani papa si masina asta

trec peste povestea calatoriei, desi a durat aproape 9 ore, am travesrsat 6 judete din 3 regiuni ale tarii, am mancat in jud Covasna (la dus din traista, la intoarcere la un restaurant superb...) - nu am avut peripetii, peisajele au fost superbe, asa cum stie toata lumea care a calatorit prin tara...

asadar, dupa 9 ore in care statusem aproape tot timpul pe scaunele masinii, am ajuns in final la destinatie _ Iasi. am coborat cu un mers cam stramb... dar ne-am revenit pana la urma; de mare ajutor a fost cand am vazut ca hotelul la care urma sa stam avea **** (4 stele ).
peste partea cu reactia noastra cand am deschis usa camerei nu pot trece prea usor ... dupa ce-am inchis rapid usa in spatele nostru, am aruncat repede bagajele si-am inceput sa topaim efectiv, ziceai ca suntem amandoi doi copii care se jucau in ploaie...
cea mai mare imensa si luxoasa cemera de hotel pe care am vazut-o ! dupa ce-am terminat cele cateva minute de topaiala nebuneasca, amestecata cu zambete si rasete, am facut rapid socoteala ca puteam veni cu tot familionu' acolo, cu catel si purcel, aveam cu totii loc! in patul imens nu cred ca ne-am fi simtit inghesuiti chiar daca ii aveam pe amndoi copiii intre noi...
mobilier de epoca, telefon din ala sec XIX... asternuturi si perdele albe, draperii asortate cu cuvertura...
baia si ea la fel de mare (colegu' a si masurat-o - defect profesional) - avea 3x3 m, exact dimensiunile dormitorului nostru de acasa!!! din pacate nu aveau cada, ci doar cabina de dus din aia pe colt, cu niste usi care mergeau ca unse... iar ca sa se revanseze pt cada, aveau chiar si telefoon langa wc!!! adica sa anunti, nenica, orice problema apare... sa mai vorbesti cu vreun prieten... (prietenii stiu de ce! )

am plecat apoi la plimbare sa vizitam gradina botanica. am cerut info la receptie, cum ajungem acolo. tipa ii dadea cu taxi, da' noi nu si nu, cu tramvaiul nu se poate??? s-a uitat ea un picutz cam patrat la noi, da' profesionalismul a invins, asa ca ne-a dat explicatiile cerute! cred ca am fost singurii clienti din hotel care merg cu tramvaiul! din tramvai am admirat un oras atat de plin de parcuri si verdeata cum rar poti intalni, cel putin in Ro... Gradina Botanica si sera pline de cactusi, arbori si arbusti... iar la intoarcere i-am povestit receptionerei ca ne-am simti super in tramvai, nu mai fusesem de vreo 10 ani, din studentie! asa ca pana la urma femeia a crezut ca eram doar doi romantici rataciti prin Iesi....

sambata colegu' a fost ocupat dimineata cu discutii/ seminarii, asa ca eu am ars gazul prin oras. am fost la Catedrala Mitropolitana, am dat un pomelinic si un acatist, am aprins cateva lumanari, mi-am facut cruce si cu asta am incheiat partea religioasa a zilei... in continuare am vazut (doar pe afara ) Primaria, Palatul Culturii, biserica 3 Ierarhi - care era in restaurare, inchisa si plina de schele, Palatul Culturii si Tatrul National. si pt ca nu puteam sa nu raman cu ceva suveniruri de la Iasi, am intrat intr-un magazin luxos si am spat vreo 2 milioane, pe 2 sutiene Triumph pe care le visez de mult-mult-mult. sunt super multumita de ele, fac fiecare banutz!

sambata seara am avut program la Crama, la Cotnari, unde am vizitat hrubele si am degustat vinuri. si trebuie sa va spun pe cuvant, desi de obicei nu beau deloc-deloc mi-au placut!!! dar numai cele dulci! (se vede ca am in mine si sange moldovean, m-am intors la matca... ) cina am servit-o tot la Cotnari, cu bucate traditionale, bulz, berbecutz la protzap si placinta cu branza... cam frig insa, asa ca din pacate am sters-o inainte de desert... totusi, ma gandesc ca a fost o bila alba pt silueta!

la intoarcere, am oprit sa mancam la un restaurant in jud Covasna, ca sa completam meniul cu bucate traditionale unguresti. intamplarea a facut sa oprim la un restaurant care era chiar in locul unde se nascuse si copilarise Gheorghe Doja. rest foarte sic, stil rustic, am mancat supa cu gulas ssecuiesc, gratar secuiesc cu garnitura de fructe amestecate (fructe din conserva de cocktail, prajite in unt, cu condimente). colegu' a servit specialitatea casei: 'chinul lui Doja'... adica o farfurie atat de incarcata ca intr-adevar te chinuiai s-o termini!!! eu zic ca puteam manca amandoi pe saturate de acolo! desert am luat banane prajite si clatite umplute cu nuca si ciocolata amaruie

si cam atat despre aventurile coanei chirtza la iesi, ne-am grabit apoi sa ne revedem gandaceii...

HRISTOS A INVIAT!
anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze:
http://community.webshots.com/user/miremirion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,
sa va scriu si eu o vorba ca am prins un computer pe aici, deocamdata ca in prima zi la job nou, stau si frec... tastele aiurea, ma intreb daca am facut bine, incerc sa tin minte numele, ma uit afara la ploaia asta care-mi zadarniceste intentiile de a iesi la o plimbarica...

Noi sintem bine, sint super incintata de saptamina petrecuta cu Luca Pitu acasa, chiar ma tot intreb de ce naiba mai muncesc cind as putea sta acasa cu copilul vreo citiva ani fara sa ma plictisesc?!? Am incercat si eu operatiunea chiloteii, am succes cu ei ca-i plac, am succes si daca il pun pe olita, dar de spus - nu spune neam! asa ca mai avem de asteptat...

La intilnire a fost frumos, noi multi si nu prea am apucat sa vorbim, asa ca musai tre' sa ne vedem sa discutam ca fetele saptamina asta cindva, ziceti voi cind. Luca e ca babele: azi pe drum spre bunici vorbea singur in spate: "nu e voie, nu baga mina la catel, Miki! nu baga mina nici Maya! nu e voie!" - asa ca amintirile de la intilneala sint fresh si-n mintea lui

Cornelia - hidrocel a avut si Luca, stiam inca dinainte de nastere de la ecograf, cind s-a nascut avea ditamai testiculele, apoi s-a retras, in citeva luni, n-a avut nici o problema, asa ca sa nu-ti faci nici tu griji.

Cam atit si La multi ani ptr Selina cu intirziere si ptr Vanessa in avans, ca nu stiu inca cind voi avea computerul meu sa redevin o prezenta cotidiana ptr voi.

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Salve
Dana mii de multumiri!!! te-am si cautat dar nu raspunzi la provocari!
Anamaria daca stiam ca esti in Iasi te cautam... pai in aceeasi per am fost si eu prin Iasi! ai fost cazata la Traian ? sau Astoria?

Mai foarte multe detalii nu ati dat despre intalnirea voastra, dar
CRED CA A FOST SUPER.
eu am fost la iasi sa-mi salt sora de la aeroport si numai bine ca am gresit drumul si am ajuns in alta parte iar ea , saracuta dadea mesaje ca e singurica si nu vine nimeni s-o ia de acolo! bine cam dupa juma de ora am gasit si drumul sper ... iar la Bc ne-am intors abia ieri seara dupa un periplu prin magazine, am ajuns ok!
DAca ati sti ce mult doresc sa vin si eu cu Flaviu pe acolo... nici nu va ganditi!

Mihaela si Flaviu
Poze Flaviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna fetele,

Vreau si eu sa incep prin a-i multumi Crisei pt ca a facut posibila intalneala noastra si cu copiii, locatia a fost excelenta, iar copiii toti cred ca s-au simtit minunat, cu clown sau fara. Imi pare rau ca n-am apucat sa mai stau si eu de vorba cu voi, da' copilu' terminase pufarinele si tati era in plina criza de rinita alergica si stranuta de zor, asa ca am luat-o catre casa.

Si, apropo de feed-backu intalnirii, si Mariuca mea bolborosea sambata noaptea : "balonu meu, tie, tie, da-i, da-i" (apropo de lupta pe baloane pe care a dus-o cu Vladut), iar ieri ii tot striga pe toti copiii, la genul : Tudor (ea), apoi tot ea "mai cine?" , Tibi, si din nou "mai cine?", Maya, si tot asa, pana ii ziceam pe toti.

Noi am fost si ieri la aniversarea fetitei nasilor nostri la Mc', dar am avut grija sa indop copilul pe drum, asa ca acolo n-au tentat-o mancarurile, mai putin sucul, pe care l-a baut cu paiul pe tot, si ar mai fi baut daca o lasam, si toboganul mare, unde la prima tura de sus de tot a coborat cu capul inainte, dar tot nu se lasa si se cerea "la gane, acolo".

Va pup si sper sa reusesc sa vin si eu la intalnirea de mamici, daca ramane sapt. asta.

Madi si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Intalnire de mamici fara pitici Miercuri 08.06..am zis.
Ramane sa stabilim unde mergem...daca mergem ca babele la restaurant sau mergem printr-un club, karaoke..ceva.Eu optez clar pentru varianta 2.

Nu prea avem timp asa ca repejor repejor inscrieti-va pe lista.

I Was Borned Intelligent, But Education Ruined Me!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

eu vin!
dAR UNDEVA UNDE SA NE PUTEM VEDEA SI AUZI!deci:
1. carmenutza
2. gaby
asteptam continuarea!!
pusi!

cgaby
http://community.webshots.com/user/cgaby100
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gaby_costescu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

apropo de amintiri de la party, stef a zis ca a fost la "petecee unde au fost multi copii" si "bodo stai cuminte si nu mai lata!"
pupici tuturor parintilor si copiilor! super gasca de pitici!felicitari!

cgaby
http://community.webshots.com/user/cgaby100
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gaby_costescu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Fetelor, vin si eu la intalnire, sa-mi mai revin cu moralul..ca dupa patania cu taisia sunt cam speriata de bombe..
am mai scris la un subiect ce am patit, va redau mai jos:
....vineri seara a facut febra 40, cu frisoane, i-am dat diazepam intrarectal de frica convulsiilor, a varsat de vreo 2 ori si la 7 dimineata eram la spital..normal ca dr cand a vazut-o a zis clar ca are o infectie bacteriana in sange..inca nelocalizata...i-au luat sange si i-au bagat un antibiotic intaravenos..sambata cand au venit analizele sa-mi pice fata: leucocitele 30000 ; asta da stimulare a imunitatii, nu???dr ne-a zis clar 2 luni cel putin fara cresa, io una as zice ca sarim peste acest capitol, incepem cu gradi, cred eu totusi. explicatia a fost ca datorita virozelor repetate sistemul ei imunitar nu a mai facut fata si bacteriile din flora intestinala etc au intrat in circulatia sangvina..urma sa faca un pui de otita, pneumonie, pielonefrita, meningita (toate bacteriene, of course...)depinde in ce zona s-ar fi localizat infectia....Dupa patania asta, eu ma declar invinsa la capitolul nervi si spaime...si tinut copilul-leguma in brate..asa ca renuntam la cresa, cu toate ca fi-mea inca ma intreaba cand mergem la "pupii"

nu prea am mai citit, insa imi pare asa rau ca am ratat petrecerea...lasa ca vor mai fi ocazii, sa speram! claudya mi-a dat mesaj sa ma intrebe de intalnirea cu copii, dar azi de-abia, poate mai organizam alta...
in rest..sa speram ca vom scapa de antibiotic si imi va reveni si mie cheful de viata,
va pup

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Pentru ca la mine ce-i in gusa e si-n capusa as spune ca ideea cu a fost chiar inspirata, ca doar a fost ideea mea.
Stiu cativa copii care nu s-au dezlipit de langa el. Si al meu a plans cand i-am facut un pic de vant catre dumnealui, dar n-are nimic, trece! De blitzuri si filme nu mai zic, cate s-au facut.

Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

La biroul de obecte perdute exista una bucata biberon AVENT si una pereche ochelari de soare? Gasitorului recompensa!

Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran

Mergi la inceput